Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

2Haz/120

“Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik” adlı oyun Kartepe´de Sahnelendi…

DSC_0757  “Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik” adlı oyun Kartepe´de Sahnelendi...

Ahilik Derneğinin çalışmaları sonucu hazırlanan ve İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sergilediği “Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik” adlı oyunun sezon finali Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde sahnelendi.

Ahilik Dernek Başkanı Ahmet Kuran'ın açılış konuşması ile başlayan programda Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Efkan Atmaca ve Mehmet Filiz, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, Menkul Değerler AŞ Kocaeli Şube Müdürü Cihat Kaymas, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli ilgi ile izledi. Gösterinin hazırlanmasında ve sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kuran, "Unesco, Ahiliği Dünya Kültür Mirası listesine alırken, bizim geçmişimizden gelen bu kültüre daha fazla sahip çıkılmasına ve tanıtılmasında ihtiyaç duymaktayız" dedi.

Ney dinletisi ardından sahnelenen oyunda; Osmanlı da bir esnaf pazarında bir gün, usta kalfa ve çırak ilişkisi ile şet kuşatma töreni canlandırıldı. Oyun sonunda gençler ve oyunu sahneleyenler dakikalarca alkışlandı ve seyircilere helva ikram edildi.

ahilik_oyunu_kartepe_de_sahnelendi_01062012_2205“Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik” adlı oyun Kartepe´de Sahnelendi...

DSC_0696Ahsen Okyar, Cihat Kaymas, Erdal Baykara

DSC_0703Ahilik Derneği Başkanı Ahmet Kuran ve Tiyatro seyircileri

DSC_0724Tiyatroyu beğeni ile izleyenler

DSC_0757

Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı ve tiyatro izleyicileri

DSC_0763

Oyun sonrası seyircilere Helva ikramı

DSC_0770

“Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik” adlı oyunu sahneye koyanlar Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı ile birlikte

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.