Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

1Eki/24Kapalı

Kandıra’da Cahit Sıtkı Tarancı şiirlerle anıldı.

9

29 Eylül 2024 Pazar / Kandıra’da Cahit Sıtkı Tarancı şiirlerle anıldı.

Bizkandırayız Şiir Topluluğu Cahit Sıtkı Tarancı konulu şiir ve söyleşi programı gerçekleştirdi. Av. Abdurrahman Kaymak, şairin hayat hikayesi ve edebiyata bakışını avukat kimliği ile anlatırken katılımcılar şairin şiirlerinden örnekler verdi.

Aynı zamanda Abdurrahman Kaymak’ın lise yıllarında öğretmeninin verdiği rehberlik ve kitaplar sayesinde önemli kazanımları olduğunu dile getirmesi ve Öğretmeni Ramazan Yaşar’ın da katılımcılar arasında bulunması duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz konuklara hoş geldiniz dedi ve Pazar günü yapılan bu programa katılan Tarancı dostlarına, Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezini sanatsal faaliyetler için kullanılmasına izin veren Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür etti.

Tarancı programına ilgi

Başiskele’den, Değirmendere’den, Kerpe’den ve Kandıra civarından gelen konuklar Tarancı’nın şiirlerinden örnekler sundular ve şairin hakkında kapsamlı bilgiye ulaştılar. Bildikleri ve araştırmalarını şiirseverler ile paylaştılar.

Katılımcılar arasında C.H.P Kandıraİlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Salim Yaşar, Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Abdurrahman Kaymak, eşi Merve ve kızı Elif Kaymak, Berna Erkal, Sabahat ve Cem Ulutaş, Ergün Açıkgöz, Eğitimci Ramazan Yaşar, Ömer Arslan, Nazan Bıkmaz, Nebahat Yılmazoğlu, Nursun Kural, Birten Kaya, Füsun Aykutluca, Hüseyin Canışen, Ali Gün, Celil Sağlam, iş insanı Emre Safa Alkan, Sabahattin Onat, Sevgi Selamet, Hamza ve Ahmet Güdük, Nurşen Aynagöz ve şiirseverler vardı.

Tarancı şiirleri

Ali Gün -“Yaş Otuzbeş”, Cem Ulutaş -“Bir Şey”, Ergün Açıkgöz -“Ben de Bir İnsanım”, Füsun Aykutluca -“Uykusuzluk”, Nebahat Yılmazoğlu -“Düşündüğüm Yer”, Nursun Kural -“Böyle İşler”, Ömer Arslan “Desem ki”, Sabahat Ulutaş -“Yalnızlık Macerası”, Selim Alver -“Hey gidi Güneşli Günler”, Hamza Hikmet Güdük -“ Memeleket İsterim”, Aygün Aynagöz -“Ben Aşk Adamıyım” ve “Abbas” şiirlerini okudu.

Kaymak’a Plaket

Sunum yapan Avukat Abdurrahman Kaymak’a plaketi; C.H.P Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Dernek Başkanı Salim Yaşar, eşi Av. Merve Kaymak ve kızı Elif ile birlikte takdim edildi. Ayrıca şiir okuyan katılımcılara da katkılarından dolayı teşekkür belgeleri verildi.

1

Avukat Abdurrahman Kaymak, Cahit Sıtkı Tarancı ve şiirleri ile ilgili bilgiler verirken

2

Aygün Aynagöz, Berna Erdim ve Cem Ulutaş -“Düşündüğüm Yer” şiiri okuyan Nebahat Yılmazoğlu’na teşekkür Belgesini verirken

3

Av. Merve ve Av. Abdurrahman Kaymak, Platform Başkanı Aygün Aynagöz ile Sevgi Selamet, -“Böyle İşler” şiirini okuyan Nursun Kural’a Teşekkür Belgesini takdim ederken

4

Sabahat Ulutaş -“Yalnızlık Macerası” şiirini okurken

5

Ahsen Okyar, x, x, birlikte -“Ben de Bir İnsanım”şiirini okuyan Ergün Açıkgöz‘e teşekkür belgesini verirken

6

Selim Alver, Füsun Aykutluca ve Birten Kaya, “Desem ki” şiirini okuyan Ömer Arslan’a, Teşekkür Belgesini verirken

7

Hamza Hikmet Güdük -“ Memeleket İsterim”şiirini okurken

8

Sunum yapan Av. Abdurrahman Kaymak’a; C.H.P Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Dernek Başkanı Salim Yaşar, Eğitimci Ramazan Yaşar, Platform Başkanı Aygün Aynagöz, Av. Merve Kaymak ve kızı Elif Kaymak ile birlikte plaketi takdim edilirken

9

Cahit Sıtkı Tarancı’yı şiirleri ile anma toplantısına katılan Bizkandırayız Topluluğu üyeleri

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalı.

Geri izleme yok.