Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11May/120

Muhasiloviç; Batı, Bosna’da katliama seyirci kalmıştır.

Kopyası 2012.05.10 64 ssg 046 Muhasiloviç; Batı Bosna’da katliama seyirci kalmıştır.

Av. Ruhittin Sönmez Başkanlığındaki Kocaeli Aydınlar Ocağının 64. Söz Sırası Gençlerde programında Saraybosna doğumlu Yahya Muhasiloviç konuştu.

Kuruluşunun 28. yılını da kutlayan Kocaeli Aydınlar Ocağı, gençlikten, olgunluğa uzanan bir kavşak noktasına ulaşırken, küresel rekabete hazırlanmak üzere nüfusumuzun en dinamik kesimi olan gençleri de bir bir kürsülere çıkartmaya devam ediyor.

İzmit Fuar İçi Sivil Toplum Kuruluşları Merkezinde yapılan altmış dördüncü “Söz Sırası Gençlerde” programında, 67. konuşmacı olarak Saraybosna Devlet Üniversitesi Felsefe Fakültesi, Tarih Bölümü mezunu Yahya Muhasiloviç “BOSNA’NIN DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI” konusunda bilgi verdi.

Yahya Muhasiloviç; “Batı her zaman olduğu gibi Bosna konusunda da ikiyüzlü, riyakar ve kötüleri koruyan, mazlumlara ise zulüm eden tavrını sürdürmüştür. Sırplar 1995 yılında Srebrenica isimli küçük bir şehri alamadılar. Sözde orayı korumakla görevli Hollandalı askerler Boşnakların silahlarını topladı. Sırplarda kolayca 8-9 bin civarında erkeği öldürdü. Bu olay hala batılıların gizli düşman olduklarını ispatlayan bir olaydır. Bosna’da katliamlar olurken Bütün dünya sessizliğini muhafaza etmiştir. Bosnalı hainlerle birlikte sırp ve hırvatların zulüm ve katliamları 2. Dünya Savaşından sonra kaydedilen en büyük katliamdır. Türkiye Boşnaklar için çok önemlidir. Türkiye için de Avrupa’nın ortasındaki Bosna’nın önemi unutulmamalı ve her alanda ilişkiler geliştirilmelidir. Başta Aliya İzetbegoviç olmak üzere şehitlerimize rahmet diliyorum.” Dedi.

Bosna konferansına büyük ilgi

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez’in ev sahipliği yaptığı programa; Kamu-Sen İl Temsilcisi Süleyman Pekin, Tarihçi-Yazar Volkan Şenel, İzmit Rumeli Türkleri Genel Başkanı Sinan Balkan, Kültür Dershanesi sahibi Ali Aydemir, KOÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü Başkanı Ahmet Can Toka, eski Bahçecik Belediye Başkanı İbrahim Gençer, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Günay Gülcü, Kimya Mühendisi Cahit Büyükkanber, Diş Hekimi Ömer Erdal, Ecz. Selçuk Arslan, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Makine Mühendisi Çetin Mut, Petrolcü Ahmet Şimşek, eski İSKİ Yönetim Kurulu üyesi Musa Ordu, İşadamı Recep Yıldız, Makine Mühendisi Mustafa Görgün, Eğitimci Bihter Gördü, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Burak Şirketleri Müdürü İbrahim Yılmaz, Petrolcü Orhan Çakar, Erdem Koz, Ahmet Bircan Kırker, Emre Şişman, Tekstilci-İşadamı Serhat Duyar, Eğitimci Tufan Kayalar, Necip Elbir, Saim Çubukcu ve Aydınlar Ocağı üyeleri katıldı.

Plaket ve hediye

Başarılı sunumu sonrasında çok sayıdaki soruyu da cevaplayan Yahya Muhasiloviç’e Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez tarafından teşekkür plaketi ve Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel tarafından da hediyesi takdim edildi.

Yahya MUHASİLOVİÇ kimdir?

Yahya (Jahja) Muhasiloviç, 09.08.1987 tarihinde Saraybosna’da doğdu. Ailesi eski ve köklü Saraybosna ailelerinden geliyor.

Dört yaşındayken 1991 yılında Türkiye’ye ailece göç etti. 1991-1996 yılları arasında İstanbul’da kaldı. Bu dönemde Bosna’da savaş yaşanıyordu. Eğitimine İstanbul’da “30 Ağustos” devlet okulunda başladı, Bosna savaşı Dayton anlaşması ile Aralık ayında bitmişti. Ailece Bosna’ya 1996 yazında geri döndü. Eğitimine Saraybosna devlet okulunda devam etti.

İlköğretimi bitirdiğinde eğitime Sarajevo Türk-Boşnak kolejinde devam etti.. Dört sene süren eğitimi sonrasında Saraybosna Devlet Üniversitesi Felsefe Fakültesi Tarih bölümüne sınavlarda ikinci olarak girdi. 2011 yılında Tarih bölümünden mezun oldu.

Geçen sene Eylül ayın sonunda Türkiye’ye ya geldi. İstanbul Üniversitesi, Yeniçağ Tarihi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansa gidiyor ve aynı zamanda bursiyer olarak Balkanlar ve Karadeniz Araştırma Merkezinde çalışıyor. Bu merkezde TÜBİTAK sponsorluğunda “Bosna Hersek ders kitaplarında Osmanlı/Türk imajı” konusunda yüksek lisans tezini hazırlıyor.

1 “Bosna’nın Dünü, Bugünü, Yarını” konusunda bilgi veren Yahya Muhasiloviç

2 Av. Ruhittin Sönmez ve toplantıya katılanlar

3 Eski Bahçecik Belediye Başkanı İbrahim Gençer ve toplantıya katılanlar

4 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez tarafından Yahya Muhasiloviç’e teşekkür plaketi takdim edilirken

5 Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel tarafından Yahya Muhasiloviç’e hediyesi takdim edilirken

6 Ahmet Can Toka, Süleyman Pekin, Yahya Muhasiloviç, Av. Ruhittin Sönmez, Dr. A. Gülden Sönmez, Halime Toka, Alperen Pekin, Gülşah Pekin, Mustafa Toka

13

2012.05.10 64 ssg 030

2012.05.10 64 ssg 023

2012.05.10 64 ssg 031

2012.05.10 64 ssg 046 

P5100011

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.