Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

10Eyl/24Kapalı

*Biz Kandırayız Şiir Topluluğu’ndan Bedri Rahmi Eyüboğlu Anma Programı*

10

8 Eylül 2024 Pazar / Biz Kandırayız Şiir Topluluğu’ndan Bedri Rahmi Eyüboğlu Anma Programı

Biz Kandırayız Şiir Topluluğu, Eylül ayında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nu anmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Kandıra’da düzenlenen program, Aydili Sanat Derneği üyesi Dilek Ayrıbaş ve Sahne ve Performans Sanatları Derneği Başkanı Levent Özdil’in sunumlarıyla başladı.

Açılış konuşmasını, Biz Kandırayız Şiir Topluluğu platformu sözcüsü Aygün Aynagöz yaptı. Sanata gönül veren şiir dostlarına teşekkür ederek, Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezi’nde Yelken Sineması’nı kullanım izni veren Teoman Yelkencioğlu’na minnettarlığını dile getirdi.

Levent Özdil ve Dilek Ayrıbaş’a tam not                             Programda, öğrencilik yıllarında Bedri Rahmi Eyüboğlu ile ilgili araştırmalar yaparken onunla yolları kesişen Eğitim Uzmanı Malik Doğan, sanatçı hakkında detaylı bir sunum yaptı. Ardından Levent Özdil ve Dilek Ayrıbaş, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun hayat hikayesini ve sanata bakış açısını anlattı. Titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkan bu etkileyici program, izleyicilerden tam not aldı.

Başkan Adem Arı da etkinlikte                                                 Şairin bestelenmiş eserlerini gitarı ile yorumlayan Ümit Salih Bolol, izleyicilerden büyük alkış aldı. Yeni kurulan Kandıra Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Adem Arı da etkinliğe katılarak, Akçakese bölgesine kurulmak istenen çöp arıtma tesisi hakkında bilgi verdi ve neden karşı olunması gerektiğini açıkladı.

Eyüboğlu'nun unutulmaz şiirleri seslendirildi         Etkinlikte, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun unutulmaz şiirlerini çeşitli katılımcılar seslendirdi:

- *Karadut* - Ümit Salih Bolol

- *Minare ile Meneviş* - Cem Ulutaş

- *Sitem* - Yasemin Yetkin

- *Türküler Dolusu* - Ömer Arslan

- *Karadayı’ya Mektup* - Nursun Kural

- *Arkadaş Dökümü* - Ali Gün

- *Elem Tere Fiş* - Burhan Yetkin

- *Çakıl* - Tülay Soyaltın

- *Kara Sevda* - Ali Nail Cansever

- *Zindanı Taştan Oyarlar* - Müfide Ecevit

- *En Azından Üç Dil Bileceksin* - Aygün Aynagöz

- *İstanbul Destanı* - Suat Özdemir.

Büyük ilgi                                                                                Katılımcılar arasında önceki dönem belediye Başkanlarından Ecz. İsmail Genç ve eşi, C.H.P. Kandıra İlçe Başkanı Mimar Gürcan Yalçıntuğ, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Salim Yaşar, Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Kandıra Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Adem Arı, Aydili Sanat Derneği Başkanı Suat Özdemir, Ç.Y.D.D Kandıra Şube y.k.üyesi İpek Sümer, Sevgi Selamet, Sabahattin Onat, Celil Sağlam, Yasemin ve Burhan Yetkin, Tülay Soyaltın, Nurşen Aynagöz, Ali Gün, Safa Alkan, Salim Onur, Ahmet Demir, Emre Kaya, Yunus Şen, İsmail Öğren, Aygül Onat, Aliye ve Halil Erdoğmuş, Nurdan Bebek, İnci Ulusoy, Nursun Kural, Ömer Arslan, Ali Nail Cansever, Ahmet Güdük, Müfide Ecevit, Kemal Günay, Sabahat ve Cem Ulutaş ile çok sayıda Kandıralı yer aldı.

Levent Özdil ve Dilek Ayrıbaş’a Plaket                                Sunucular Levent Özdil ve Dilek Ayrıbaş’a plaketlerini, önceki dönem Kandıra Belediye Başkanlarından İsmail Genç, CHP Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ ve Kandıralılar Derneği Başkanı Salim Yaşar tarafından takdim edildi. Programda şiir seslendiren katılımcılara da teşekkür belgeleri verildi.

Program, hem şiirlerin hem de Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sanatıyla dolu dolu geçen bir gün olarak izleyicilerin hafızasında yer etti.

1

Biz Kandırayız Şiir Topluluğu platformu sözcüsü Aygün Aynagöz

2

Programı sunanlar; Levent Özdil ve Dilek Ayrıbaş, Gitarı ile  Ümit Salih Bolol

3

İnci Ulusoy, Aygül Onat, Levent Özdil, Suat Özdemir, Adem Arı

4

Malik Doğan sunumunu yaparken

5

Aygün Aynagöz, Salim Yaşar, Gürcan Yalçıntuğ, Adem Arı, Ecz. İsmail Genç, İpek Sümer

6

Levent Özdil, Malik Doğan, Suat Özdemir, Dilek Ayrıbaş

7

Nurdan Bebek, Cem Ulutaş, Ali Gün, Av. Hüseyin Acurman

8

Salim Yaşar, Aygün Aynagöz, Müfide Ecevit, Av. Hüseyin Acurman

9

Aygün Aynagöz, Gürcan Yalçıntuğ, Ahsen Okyar, Suat Özdemir, Ecz. İsmail Genç, Dilek Ayrıbaş

10

Kandıra’da Bedri Rahmi Eyüboğlu Anma Programına katılanlar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalı.

Geri izleme yok.