Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

22Tem/24Kapalı

Lale Darcan Tığ eserleriyle Kandıra’da anıldı

7 - Kopya

18 Temmuz 2024 Perşembe / Bizkandırayız Şiir Topluluğu İzmit’li ressam, heykeltıraş, yazar, şair Lale Darcan Tığ’ı konuk etti. Temmuz ayının en sıcak günlerinden birinde oldukça sıcak ve samimi ortamda geçen programda Sanatçı Tığ’ın dördüncü kitabı Yangın Çiçekleri’nin tanıtımı da gerçekleşti.

Sunuculuğunu Ebru Turhan Çetiner’in yaptığı programda topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz, Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezini sanatsal programlara açan Teoman Yelkencioğlu’na teşekkür etti.

Aydili Sanat Derneği üyelerinin de katılımı ile oldukça coşkulu ve seviyeli geçen programda Lale Tığ’ın daha önce çıkardığı ‘’Alev Meye Değince’’ ve ‘’Bir Şiirdik Aslında’’ adlı kitabında ki şiirler okundu.

Konuşmalar ve imzalı kitap                                               Yangın Çiçekleri kitabının editörlüğünü yapan Prof. Dr. Gönül Balkır kitap hakkında ve Lale Tığ’ı anlatan bir konuşma yaptı. Aydili Sanat Derneği başkanı Suat Özdemir ise okuduğu şiirler ile izleyicileri büyüledi. Lale Darcan Tığ ise yaptığı duygulu konuşmasında Bizkandırayız Şiir Topluluğu, Aydili Sanat derneği ve katılan sanat dostu izleyicilere teşekkür etti. Katılımcılara imzalı kitabından hediye etti.

Müzik Dinletisi                                                                                Ümit Salih Bolol ve Dr. Ülkü Başdaş’ın gitarları ile sundukları müzik dinletisi zaman zaman tüm katılımcıların katılımı ile konser havasına dönüştü.

Şiir okuyanlar                                                                           Ebru Turhan Çetiner;” Körfez Akşamları”, Olcay Tokdemir; “Mehtabın Aşkı”, Dr. Zuhal Kocamanoğlu; “Hayalperest”, Ömer Arslan; “İlham Beklemez”, Ömer Akın; “Susanmış Özgürlüklere”, Müfide Ecevit; Deli Dalgalar, Mesut Nöbetçigil- O hayalin Peşinde, Sabahat Ulutaş- Şiir Beklemez, Burhan Yetkin-“Mahşere Kaldı”, Yasemin Yetkin; “ Bir Şehir Vardı”, Nursun Kural; “Yaşamak İstiyorum”, Selim Alver; “Kasımda Hüzün” ve topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz; “Uçuşan Yapraklar” adlı şiirleri okudular.

Büyük ilgi                                                                                    Kandıra Ç.Y.D.D. başkanı Sevim Deren, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu başkanı Ahsen Okyar, Bekaş Genel Müdürü Ömer Akın, Bizkandırayız Müzik Topluluğu şefi Engin ve Şahin Ecevit, Tıp Doktoru Sevinç Ağıcı, Ülkü Başdaş, Zuhal Kocamanoğlu, Aydili Sanat Derneği üyeleri Ebru Turhan Çetiner, Yasemin- Burhan Yetkin, Tuba- Ümit Salih Bolol, Alev- Selim Alver, Mesut Nöbetçigil, Eczacı Nursun Kural, e Öğretmen İpek Sümer, Sabahat- Cem Ulutaş, Olcay-Zafer Tokdemir, Birten Kaya, Ergün Açıkgöz, Yılmaz Altay, Levent Açıkgöz, Şaman Sezeralp, Lale Kılıç, Nebahat Küçükboyacı, Semra Güvenç, Celil Sağlam, Ali Gün, Ömer Arslan, Ayfer Aynagöz, Müfide Ecevit, Aytaç Kürekçioğlu, Nurşen Aynagöz, Kemal Günay, Ahmet Güdük ve çok sayıda izleyici vardı.

Programın ardından konuklar Kandıra sahillerinde gezinti yapıp özel bir mekanda şiirlerine ve şarkılarına devam ettiler.

1 - Kopya

Yangın Çiçekleri kitabının editörlüğünü yapan Prof. Dr. Gönül Balkır kitap ve yazarı hakkında konuşurken

2 - Kopya

Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ülkü Başdaş’ın gitarları ile

3 - Kopya

Lale Darcan Tığ, Yasemin Yetkin, Aygün Aynagöz, Dr. Sevinç Ağıcı, Dr.  Zuhal Kocamanoğlu,Dr. Ülkü Başdaş, Suat Özdemir, Şahin Ecevit

4 - Kopya

Ümit Salih Bolol  gitarları ile

5 - Kopya

Aygün Aynagöz, Lale Darcan Tığ’a Plaket, Prof. Dr. Gönül Balkır, Ecz. Sevim Deren, Suat Özdemir, Ahsen Okyar

6 - Kopya

Aygün Aynagöz, Mesut Nöbetçigil, Müfide Ecevit, Aytaç Kürekçioğlu, Engin Ecevit, Şaman Sezeralp

7 - Kopya

Ressam, heykeltıraş, yazar, şair Lale Darcan Tığ’ı anma toplantısına katılan Bizkandırayız Şiir Topluluğu

8 - Kopya 

Lale Darcan Tığ, Aygün Aynagöz, Ömer Arslan, Ayfer Aynagöz, Birten Kaya

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalı.

Geri izleme yok.