Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım…

27May/24Kapalı

BÜYÜK MOĞOLİSTAN TURU (31 Mayıs – 8 Haziran 2024) GİDİYORUZ…

BÜYÜK MOĞOLİSTAN TURU 31 Mayıs –8 Haziran 2024 VİZYON TURİZM

31 Mayıs 1 Haziran 2024 Cuma – Cumartesi

İstanbul Büyük havalimanında 15.00 de Vizyon Turizm Kontuarında buluşacağız.

Pasaport ve gümrük işlemlerimizin ardından THY’nin TK 236 tarifeli seferi ile 18.10’da uçuşumuz başlayacak güzel bir yolcuktan sonra yerel saat ile 07.10’da Ulan Batur Uluslararası havalimanına varacağız. Bizi bekleyen yerel rehberimizle birlikte Ulan Batur şehir merkezindeki en kaliteli otellerden birine transfer olacağız. Odalarımızda birkaç saat istirahat ettikten sonra Sukhbaatar meydanından başlayarak ülkenin başkenti Ulan Batur çevresinde ilk günkü gezimize başlıyoruz. Başlıca görülecek yerler arasında Başkent ve Parlamento Binası, Ulusal Opera Tiyatrosu, Kültür Sarayı ve Kent Konseyi Evi gibi ve çevresi. Bir sonraki durağımız Zaisan Tepesi; sevimli küçük tepe, Ulan Batur'un geniş açık manzarasını sunar. Buradan Ulusal Tarih Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Tur bitimi konaklama otelimizde.

2 Haziran 2024 Pazar

Bayan Gobi / Uygun Manastırı Harabeleri. Sabah kahvaltısının ardından Bayan Gobi 'ye doğru yola çıkıyoruz. Birçok farklı doğal peyzaj biçimine sahip eşsiz bir yerdir; Gobi kum tepeleri, ormanlar ve kayalık dağların birleşimi. Küçük kum tepelerinde yürüyüş ve deveye binme fırsatı yakalayacağız. Ger kampında öğle yemeği. Öğleden sonra kamptan 20 km uzaklıktaki Erdene Khambyn Khuree'yi ziyaret ediyoruz.Manastır,görkemli görünen Khugnu Khaan dağında yer almaktadır. Dini lider, filozof, sanatçı ve heykeltıraş olan aydınlanmış Bogd Gegeen Zanabazar, din öğretmeni için bu Uvgun ve Zaluu tapınaklarını kurdu. Oirad asilzadesi Galdan boshigt'in askerleri 1688'de manastırları yıktı ve keşişlere suikast düzenledi. At yetiştiricilerinin ailesini ziyaret edilecek ve kısrak sütünden yapılan geleneksel Moğol içeceği olan Airag yapımını deneyimlemek için harika fırsatlarımız olacak. Gerçek Moğol ahşap eyerleri üzerinde binicilik fırsatını da yakalayacağız. Ger kampında geceleme.

3 Haziran 2024 Pazartesi

Kharkhorin / Erdenezuu Manastırı. Kahvaltıdan sonra Kharkhorin çevresinde yoğun bir günlük gezimiz olacak; Büyük Moğol İmparatorluğu'nun eski Başkenti ve Moğol Budizm’inin ana hazinesi olan Erdenezuu Manastırı. Kharkhorin, 1220 yılında Orhun nehri vadisinde kurulmuştur. 140 yıl boyunca efsanevi İpek Yolu'nun durak noktalarından biri olmuştur. Kharkhorin, Moğol tarihinde önemli bir rol oynadı ve Cengiz Han'ın torunu Khubilay Khan başkenti Yuan Hanedanlığı'nın Pekin'ine taşıyana kadar Büyük Moğol İmparatorluğu'nun başkentiydi. Tapınağın yakınında yaklaşık 800 yıllık tapınılan Kaplumbağa Kayasına tanık oluyoruz. Erdenezuu Manastırı – ilk Budist manastırı, Cengiz Han'ın soyundan gelen Avtai Sain Khaan tarafından 1586'da Kharkhorin harabeleri üzerine kurulmuştur. Manastır, 108 stupa ile güzel görünümlü beyaz duvarlarla çevrilidir. Yüzyıllar boyunca Moğolistan'ın ruhani ve entelektüel bir merkeziydi ve olağanüstü Budist tabloları koleksiyonu, paha biçilmez dini nesneler, Tsama dini dansı için özel elbiseler ve gerçek Moğol ve Tibet stiliyle mükemmel bir şekilde yapılmış Budist ikonografisi var. Ger kampında geceleme

4 Haziran 2024 Salı

Ugii Gölü. Bugün Moğolistan'ın doğusunda, Arkhangai'nin doğusunda bir tatlı su gölü olan Ugii gölüne gidiyoruz. Göl, balıkları ve kuş türleri ile ünlüdür. Anatidae familyasına ait göçmen su kuşlarının uğrak noktasıdır. Yolda Kharkhorin'de bulunan Orhun yazıtlarına adanmış bir Moğol müzesi olan Khushuu Tsaidam Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Bilge Kağan ve Kül Tigin anıtları, buranın 47 km kuzeybatısındaki Orhun Vadisi Kültürel Peyzajı UNESCO dünya mirası alanında bulundu. Gezimizin sonu ger kampında konaklama.

5 Haziran 2024 Çarşamba

Khustai Milli Parkı. Sabah erken kahvaltı ile Hustai Milli Parkı'na günübirlik gezimize başlıyoruz. Yolda orman bozkırlarını ve soğuk hava ve birçok yabani kuş ve çiçek ile bozkır manzarasını keşfediyoruz. Kampa varış ve orada öğle yemeği. Park, güney Khentii sıradağlarının eteklerinde yer alır ve dünyada Przewalskiatı olarak bilinen Takhiadlı vahşi atı görebileceğiniz yerdir. Yabani atlar,40 yıllık yok oluştan sonra anavatanlarına başarılı bir şekilde yeniden kazandırıldıkları için doğada kendi başlarına hayatta kalırlar. Gezimizin sonu ger kampında konaklama.

6 Haziran 2024 Perşembe

Terelj Milli Parkı. bulunan Gorkhi Terelj Milli Parkı'na gidiyoruz. Khentii Sıradağlarında. Bupark, devasa granit kaya oluşumları, ünlü “Sürünen Kaplumbağa Kayası”, dağ ormanları ve çiçek manzarası nedeniyle popüler bir kaçamak yeridir. Binicilik ve yürüyüş için harika fırsatlar yaşayacağımız bir gün geçireceğiz. Gezimizin sonu ger kampında konaklama.

2024

7 Haziran Cuma  

Kampta alacağımız kahvaltının ardından Ulan Batur şehrine geri dönüyoruz, öğleden sonra alış veriş imkânımız olacaktır. Akşam ise geleneksel türkülerin büyüleyici icrasına, gırtlağa, güzel at başlı keman ezgisine, etnik danslara tanık olacağız. Geceleme otelde.

8 Haziran 2024 Cumartesi

Otelde alacağımız erken kahvaltının ardından Ulan Batur Uluslararası havalimanına transfer olacağız, pasaport ve gümrük işlemlerimizin ardından THA’nın TK 237 numaralı tarifeli seferi ile 08.40’da Ulan Bator’dan ayrılacağız güzel bir yolculuktan sonra 13.05’de İstanbul havalimanında olacağız. Bir sonraki gezimizde buluşmak üzere… VİZYON TURİZM

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalı.

Geri izleme yok.