Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Nis/24Kapalı

3 GECE KONAKLAMALI VAN TURU KÜLTÜR VE DOĞA BU GEZİDE İÇ İÇE…

112KARAKADILAR

Körfez Mah. Ankara Karayolu Cad. No:115 D:3 İzmit / KOCAELİ Tel : 262 3212107 - Fax:262 3212108

info@karakadilar.com.tr www.karakadilar.com.tr

3 GECE KONAKLAMALI VAN TURU KÜLTÜR VE DOĞA BU GEZİDE İÇ İÇE…

1 Mayıs Saat 09:00 ' da İstanbul Havalimanından 13:30 uçağımıza binmek için Ncity Antik Kapı önünden harekete geçiyoruz.

1. GÜN : VAN MERKEZ-VAN KALESİ-VAN MÜZESİ-VAN KEDİ EVİ-SAVAT ATÖLYESİ

Saat 15:30'da Van Havalimanından bizi karşılayacak aracımıza ile ilk olarak Van'ın yöresel yemeklerini yiyeceğimiz restorana doğru hareket ediyoruz. Yemeğimizin ardından içerisinde çok geniş bir koleksiyonun olduğu kompleks bir yer olarak bilinen Van müzesini ziyaret ediyoruz. 2011 yılında gerçekleşen Van depremi sonrasında böyle bir yapının söz konusu olması sonucunda içerisinde Urartulara ait dönemi de kapsayan bir müze ile çok büyük bir alan ziyaretçilerin beğenisi ile buluştu. 2019 yılında tam kapasite olarak hizmete açılan bu müze Van Kalesi’nin hemen yanı başında yer alıyor. Müze içerisinde Anadolu’nun farklı dönemlerine ve medeniyetlerine ait yaklaşık 100 bin eseri ziyaretçilerine sunuluyor. Burada 16 farklı sergi salonu, konferans salonu, müze satış birimi, çocuk atölyesi, geçici sergi alanı, takı atölyesi gibi birçok mekan yer alıyor.

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerine ait eserler, etnografik eserler, gayri İslami ve İslami sikkeler de müzede sergileniyor. Müzede, Urartu tarihi ve kültürüne ışık tutan simülasyonlar, canlandırmalar, maketler, haritalar, fotoğraflar, belgeler gibi görsel materyaller de kullanılıyor. İçerisinde bulunan Urartu Müzesi, Van’ın tarihi ve kültürel mirasının korunması ve tanıtılması için önemli bir rol oynuyor.

Müze gezimizin ardından Türkiye'nin doğusunda yer alan ve nefes kesici bir manzara sahip Van kalesine geçiyoruz. Bu tarihi yapı, Van Gölü'nün hemen yanında, Van şehrinin kalbinde bulunuyor. Kale, Urartular dönemine ait ve bu da kalenin 9. yüzyıla kadar uzanan bir tarihi olduğunu gösteriyor. Van Kalesi içerisinde günümüzde birçok tarihi eser yer alıyor. Bunların içerisinde mezar, Urartular dönemine ait eski yazıtlar ve kilise öne çıkıyor. Kale içerisinde bulunan yazıtların Urartulara ait dil olan Urartuca yazılmış olması da dilin özelliklerini incelemek için eşsiz bir belge sunuyor. Van Kalesi, şehrin hakim noktasında yer aldığı için manzarası ile birçok kişiyi adeta büyülüyor. Van Kalesi gezimizin ardından kentin en dikkat çekici alanları arasında yer alan Kedi evine geçiyoruz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde kurulan bu yer bu türlere ilgi duyan hemen herkese kapılarını açıyor. Van kedileri, beyaz tüyleri, değişik renkteki gözleri, suda oynamayı sevmeleri ve sadık olmaları ile biliniyor. İki katlı bir yapıya sahip olan kedi evinde girişte yaşam alanı yer alıyor. Üst katta ise, kediler ile ilgili bilgi edinebileceğiniz müze, kütüphane ve konferans odası gibi çeşitli yerler bulunuyor. Van Kedisi evinde yaklaşık olarak 100 adet kedi yaşıyor. Gezimizin ardından akşam yemeğimizi almak ve konaklamak için otelimize geçiyoruz.

imageimage

2. GÜN : VAN GÜLÜ-AKDAMAR ADASI-TATVAN-AHLAT SELÇUKLU MEZARLIĞI-ADİLCEVAZ-ERCİŞ

08:00 Otelimiz den hareket ile Van'ın vazgeçilmezi Van kahvaltısını almak üzere restoranımıza doğru hareket ediyoruz. Sonrasında Sadece Türkiye değil, dünyanın da en önemli tarihi ve kültürel alanlarından birisi olan Akdamar Adası’nı gitmek için yola çıkıyoruz.  Akdamar Adası’nda, 10. yüzyılda Ermeni Kralı I. Gagik tarafından inşa edilen ve aynı zamanda Surp Haç Kilisesi olarak bilinen Akdamar Kilisesi tarihi ve kültürel alana ilgi duyan herkesi kendisine çekiyor. Kilise bugünlerde ibadet yerinden çok müze olması ile öne çıkıyor. 2007 yılında yapılan restorasyon ile kilisede yeniden elde geçirildi ve ilgililerin hizmetine sunuldu. Ziyaretçiler, kilisenin etkileyici mimarisini, sanatsal değerini ve tarihî önemini keşfetme fırsatına sahip. Akdamar Adası, sadece tarihi ile değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de büyüleyici bir yer. Van Gölü'nün en büyük adası olan Akdamar, 7 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor. Bahar aylarında adanın çiçeklerle kaplı olması, ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunuyor. Ayrıca, adanın çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapması da ilgi çekici yönlerinden birisi. Akdamar Adası ve Kilisesi, Van Gölü’nde gidilebilecek harika destinasyonlar arasında yer alıyor.

Akdamar adası gezimiz sonrasında Tatvan'a doğru hareket ediyoruz. Öğle yemeğimiz de Tatvan meşhur Büryan kebabını yedikten sonra Ahlat Tarihi Selçuklu Mezarlığını görmek üzere Ahlat'a hareket ediyoruz. UNESCO dünya mirası arasında yerini alan Selçuklu meydan Mezarlığı Ören Yeri, Ahlat’ta bulunan birçok tarihi mezarlık içerisinde en büyük ve en önemli olanıdır. Mezarlıkta, en önemli mezar taşları ve en ünlü sanatkârların eserleri bulunmaktadır.  210.000 m2’lik bir alanı kaplayan Meydan Mezarlığı, Türk-İslam Mezarlıkları içerisinde büyüklük açısından dünyada 3. sırada, ülkemiz de ise ilk sırada yer almaktadır.

Anadolu’nun tapusu olan ve XII. yüzyıl başından XVI. yüzyıla kadar tarihlenen Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı mezar taşları, Orhun Abidelerinin Anadolu’da yaşayan temsilcileri niteliğindedir. Ahlat ziyaretini müteakiben Adilcevaz, Erciş ilçe gezimizi tamamlayarak Van gölünün etrafını bir uçtan diğer uca tamamen dolaşıp Van’a dönüyoruz. Akşam yemeğimiz almak ve ardından Van Kültürü ve müzik eğlence programına katılmak ve konaklamak için otelimize geçiyoruz.

imageimage

3. GÜN : MURADİYE ŞELALESİ-DOĞUBEYAZIT-AHMED-İ HANİ - İSHAK PAŞA SARAYI-METEOR ÇUKURU-BÜYÜK AĞRI-KÜÇÜK AĞRI

Otelimiz de alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında ilk durağımız Muradiye şelalesi. Van Gölü’nü besleyen en önemli kaynaklardan birisi olan Muradiye Şelalesi, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Şelalenin suyu, yüksek bir tepeden aşağıya doğru akıyor ve bu haliyle etkileyici bir görüntü oluşturuyor. Muradiye şelalesini gördükten sonra Tendürek dağı eteklerinden Çaldıran güzergazı kullanılarak Doğubeyazıt’a hareket ediyoruz. Zamanın müsaitliğine göre Cuma Namazını Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı yanında bulunan AHMEDİ-HANİ HAZRETLERİ Camiinde eda ediyoruz. Cuma namazı sonrası Ahmed-Hani ve İshak Paşa sarayını geziyoruz. Doğubayazıt’a 8 km mesafede, ovaya hâkim dik bir tepe üzerinde bir masal dünyasından fırlamışçasına, tüm heybetiyle görenleri kendine hayran bırakan İshak Paşa Sarayı, içine girildiği andan itibaren büyüleyici atmosferi ve efsaneleri ile bütün ruhumu sarıp sarmalıyor. Saray, kitabesinden anlaşıldığı üzere 178 yılında Çıldıroğulları'ndan II. İshak Paşa döneminde yaptırılmış.Yapımı 99 yıl süren saray  Osmanlı mimarisinin, Anadolu’da günümüze ulaşabilen tek saray yapısı olarak kabul ediliyor. İshak paşa sarayı gezimiz sonrasında Öğlen yemeğimizi almak üzere Doğubeyazıt'a geçiyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Gürbulak İran sınır kapısına doğru hareket ediyor ve yol güzergahında Meteor Çukurunu görüyoruz. Bu güzergahta Büyük Ağrı Dağı ve Küçük Ağrı Dağı bütün ihtişamı ve güzelliği ile izlenebilir. Gezilerimizi tamamladıktan sonra akşam yemeğimizi almak ve günün yorgunluğunu atmak için otelimize geçiyoruz.

imageimage

4. GÜN : VANADOKYA-İSTANBUL

Otelimiz de alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında an'ın peri bacaları olarak bilinen Vanadokya'ya doğru hareket ediyoruz. Vanadokya, yakınlarında bulunan Yiğit Dağı’nın püskürttüğü kayaçların aşınması sonucunda oluşmuştur. Vanadokya oldukça geniş alana yayılmış bir hazine. Burada yaklaşık olarak 17 bin peri bacası yer alıyor. Buna ek olarak 35 mağara ve 12 oyma evde 20 kilometrelik bir alanda konumlanıyor. Bahsi geçen mağara ve evlerde geçmişten günümüze gelen Van’ın tarihini de görebilmek mümkün. Ermeni, Urartu, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çeşitli miraslar bu alanda yer alıyor.  Gezimiz sonrasında 18:00' da hareket edecek olan uçağımıza binmek üzere Van havalimanına doğru hareket ediyoruz. İstanbul Havalimanına inişimizde bizi karşılayacak olan aracımız ile siz değerli misafirlerimizi aldığımız lokasyona bırakıyor ve bir başka Karakadılar turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

» FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ

* 3 Gece Yarım Pansiyon Konaklama(Sabah Kahvaltı,Akşam Yemeği)

* Profesyonel rehberlik hizmeti
* Lüks turizm araçları ile çevre il gezileri
*1618 sayılı kanun gereği zorunlu seyahat sigortası

*Akdamar adası tekne

* Milli Park Giriş Ücretleri

* Öğle yemekleri

» FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

* Kişisel harcamalar

*Müze ve Ören yeri girişleri

NOT: Müze ve ören yeri girişleri müze kart ile ücretsiz olup 65 yaş üstü, öğretmen ve 18 yaş altına ücretsizdir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalı.

Geri izleme yok.