Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

22Nis/24Kapalı

İki konferans Bir davet – Ramazan BAKKAL

ramazan bakkal
İki konferans Bir davet - Ramazan BAKKAL

Birleşmiş Milletler Bilim Kültür kuruluşu UNESCO Fuat Sezginin 100. Doğum yıldönümünde etkinlikler yapılması kararı almış. Bu kararı uygulayan Bozüyük Kütüphane Müdürü Mukaddes Gündüz ile Pazaryeri Kütüphanesi yöneticisi Emin Cingöz bey bizi buldular…

24 Nisan Çarşamba günü 14.00 te Pazaryeri kütüphanesinde, 25 Nisan Perşembe günü 14.00 te Bozüyük Fen Lisesinde Fuat Sezgin’le bilime yolculuk konferansımızı sunacağız.

“Bilim her şeyden, bilim insanı herkesten önemlidir” sözümüze inananlar davetli.

Konferansın son cümleleri:

18.Bu konferanstan sizde bir şeyler kalsın isterim:

Hayat tecrübemden bir-iki cümle ile bunu verebilirim.

15 yaşımdan bu yana okudum. Farklı konularda kitaplardı okuduklarım. Yahya Kemal Beyatlı’yı tanıyınca derinleşme ihtiyacı duydum. Yahya Kemal’in yazdığı 12 kitabın tümünü, Yahya Kemal hakkında yazılmış 15 kitabı okudum… Notlar çıkardım. Oldum bir Yahya Kemal uzmanı. Öğrendiklerimi çevremde anlatınca bazılarının hayran hayran dinleyip takdir ettiğini gördüm. Anladım ki farklı konulardan azar azar bir şeyler bilmek yerine bir konuda derinleşmek insana itibar kazandırıyormuş. Yahya Kemal hakkında iki kitap yazdım. 829 konferans verdim. Bilinen, tanınan kişi oldum.

Bu örnekle, size ne demek istediğimi kim söyleyecek?

Bir dergide “Teknoloji üretmeyenler teknoloji üretenlerin ayakları altında kalırlar” cümlesine rastladım. Türk milletini, Türkiye Cumhuriyetini seviyorum. Ayaklar altında kalmasını istemiyorum. Fakaat, bu cümleyi 15 yaşımda değil yıllar sonra gördüm. Başka konuları bir kenara bırakıp bilim-teknoloji meselesinde kitaplar okumaya başladım. Bugün sizinle bu karşılaşmamız bu sayede oldu.

Demek ki bir konuda uzmanlaşmak insana saygınlık kazandırıyor. Başarı getiriyor. Şimdiden kararınızı verebilir, bir konuda bilgi, görgü ve tecrübenizi artırabilirsiniz.

Saygıyla.

22 Nisan 2024

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalı.

Geri izleme yok.