Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Şub/240

“Türkiye’de Sağlık Sektöründe Hizmet Dönüşümü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Modeli” – Prof. Dr. Kemalettin AYDIN 10 Şubat’ta İzmit’te…

112
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin AYDIN’ın konuşmacı olduğu “Türkiye’de Sağlık Sektöründe Hizmet Dönüşümü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Modeli” konulu yemekli toplantı,

10 Şubat Cumartesi saat: 19.00

Emex Otel  İzmit / KOCAELİ
adresinde yapılacaktır.

Sizleri ailecek bekliyoruz…

Lütfen cevap veriniz.

Hasan UZUNHASANOĞLU
Akça Koca Kültür Platformu Başkanı

c035a7ae-00f8-4911-926e-a6dbb4b80f03

Prof. Dr.  Kemalettin AYDIN

10 Mayıs 1962'de Gümüşhane Torul'da doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Cemile’dir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. İhtisasını Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Uzmanlık ve yardımcı doçentliğini aynı üniversitede yaparak 2003 yılında Doçent unvanı aldı. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kendi alanındaki bilimsel çalışmaların yanında sağlık yönetimi, sağlık ekonomisi ve hastane mimarisi, iş sağlığı ve güvenliği, iş kazalarının sosyoekonomik yükü üzerine konferans, makale ve bildiri sunumları yaptı.

TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı ve AB ortak projelerinde danışman üye ve araştırmacı olarak çalıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Üyeliği, Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma ve Savaşım Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttü.

23, 24 ve 25. Dönemde Gümüşhane Milletvekili olarak seçildi. TBMM Kanser Hastalıklarını Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Komisyon Başkanlığı, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği,Tüm Partiler Nüfus ve Kalkınma Grubu üyeliği görevlerini üstlendi. Türkiye - Finlandiya Dostluk Grubu Başkanlığı, AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanlığı görevlerini yürüttü. Birçok ilde koordinatör olarak çalıştı.

2018 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Profesör kadrosuna atandı. Halen Bilinçli İlaç Kullanımı, Biyoteknoloji, İnovasyon ve ARGE Derneği (BID) Başkanı, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırmalar Merkezi Derneği (ISGAM) Başkan Yardımcısı, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

2019 yılından itibaren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Aydın, 01.08.2023 tarihli Resmî Gazetede yayınlanan 2023/351 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rektör olarak atandı.

Kırktan fazlası yurt dışı olmak üzere, H indeksi 20’nin üzerinde 100’ e yakın makale ve birçok kitap bölümü yazan Aydın, iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.