Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Oca/240

“Türk Halk Müziği” Ömer Faruk KACAR,18 Ocak 2024 Emex Otel Saat: 19.00

a1563331-fa71-4893-9432-fbf86ca1c4e1

16.Gençlerle Başbaşa

“Türk Halk Müziği” – 19. Ömer Faruk KACAR,

18 Ocak 2024 Perşembe Saat: 19.00

Emex Otel - İZMİT

Ömer Faruk KACAR

20 Aralık 1999’da Afyonkarahisar’da doğdu. Müzik yeteneğini, anaokulu öğretmeni derste org çaldırarak keşfetti . Bağlama çalmaya ise 13 yaşında babasından görerek başladı.

İlköğretim ve ortaokul tahsilini Oruçoğlu ilkokulunda, lise tahsilini ise Osmangazi Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise tahsilini yaparken bir yandan konservatuvara hazırlanmak için birçok müzik eğitimi aldı. Bu süreçlerde okul etkinliklerinde ve korolarda görev aldı.

2018 yılında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı’nı kazandı ve lisans hayatına başladı. Burada hocası Kenan Serhat İNCE’den eğitim aldı.

2018 yılında TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavını kazandı. Şef Naci Düzel eşliğinde dersler aldı ve birçok konserde korist olarak yer aldı.

Memleketi Afyonkarahisar’da, mahalli sanatçılardan derleme çalışmaları ve programlar yaptı.

Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı Kültür Evi’nde bağlama eğitmenliği yaparak meslek hayatına başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Kültür Bakanlığı’na bağlı projede özel bireylerle çalıştı.

Birçok konserde , televizyon programında görev almaktadır. Akademik kariyerine halen yüksek lisans eğitimiyle devam etmekte olup, aynı kurumda öğretim görevlisi olarak bağlama eğitimi vermektedir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.