Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Oca/240

HASBİHAL – Dr. Zülfikar ÖZKAN

HASBİHAL – Dr. Zülfikar ÖZKAN

Çok değerli akrabalarım, dostlarım ve sevgili öğrencilerim,

Bu yılbaşı dolaysıyla sizlerle biraz dertleşmek istiyorum. İlerlemiş şu yaşımda, özellikle her yılbaşında zaman zaman nefis muhasebesi yapıyorum. Böylece vicdanımı aktif tutmak istiyorum. Kendimi, yaratılış amacım ve sorumluluklarım açısından hesaba çekmeğe çalışıyorum.

Vicdanın sesini duyabilmek için, o sese muhalif olan sesleri dinlemek istemiyorum. Bilimsel çalışmalara ağırlık vererek vicdani/ahlaki değerlerimin sesini dinlemeye çalışıyorum.

İnsanlara daha iyi davranmak, duygularımın esiri olmamak, iyiyi ayırt edebilmek ve evrenin doğasına uygun davranmak için çaba sarf ediyorum.

Epiktetos’un “Tanrı, koruyup gözetmen için seni sana emanet etti. Kendini koru, gözet ve ihmal etme.” sözlerini aklımdan çıkarmıyorum. Kendimi, fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal boyutlarda geliştirmek için çabalıyorum.

Annemden ve babamdan, teskin edici ve ağırbaşlı bir huya sahip olmayı, herkesin güvenini kazanmayı, kimseye dalkavukluk etmemeyi, toplumun içinde cana yakın olmayı, kaba olmamayı, laf cambazlığı yapmamayı, kendi bedenime özen göstermeyi, insanlarla sağlıklı iletişim kurmayı, iftiraya kulak asmamayı, yeniliklerin peşinden koşmayı öğrendim.

Ağabeyim de bana insanlardan kopmamayı ve yalnız kalmamayı öğretti. Hallac-ı Mansur sözleriyle söylersek, ”Cehennem acı çektiğimizi kimsenin duymadığı yerdir.” Yeni yılda bu açılardan da kendimi değerlendirme arzusu duyuyorum.

2024 yılı, güzellikleri dile getirmemize, birbirimizle kucaklaşmamıza, bir arada olma arzumuzun pekişmesine ve birleştirici olmamıza vesile olsun inşallah. Yeni yıla nasıl girersen öyle geçermiş diyorlar. Ben de diyorum ki yeni yılda yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın.

2024 Yılında gönülden gönüle sevgiler artması dileğiyle mutlu yıllar...

Allah'ım 2024 yılında hastalara şifa, dertlilere deva ihsan eyle.

Yeni yılda kimseyi yalnız bırakma. Allah'ım yeni yılda kendimizi daha üretici ve daha işe yarar konuma getir.

Ömrümüz boşuna geçmesin inşallah.

Amin.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.