Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Ara/230

Kandıra’da Karacaoğlan şiirlerle, türkülerle anıldı.

7

12 Aralık 2023 Salı / Kandıra’da Karacaoğlan şiirlerle, türkülerle anıldı.

BizKandırayız Şiir Topluluğu üyeleri Kandıra Şiir Akşamları programına bir yenisini ekledi. Sağlık çalışanı saz ve söz sanatçısı Derya Demirel söylediği türküler, Müfide Ecevit’in Karacaoğlan ve halk edebiyatı ile ilgili verdiği bilgiler seyircilerden büyük beğeni aldı. Topluluk üyelerinin okuduğu birbirinden güzel Karacaoğlan şiirleri de programın anlam ve önemini ortaya koydu.

Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz’ün açılış konuşmasını yaptığı ve konukları takdim ettiği gecede Kandıra eski Belediye Başkanlarından İsmail Genç ve eşi, KBB Başkanlık Danışmanı Abdullah Köktürk, Kandıra Belediyesi meclis üyesi Birten Kaya, AKP Kandıra Belediyesi başkanı aday adayı Recep Yıldız ve eşi, Demokrat Parti İlçe Başkanı Olcay Çelik, Saadet Partisi ilçe Başkanı Ramazan Nural Arslan, T.H.K Kandıra ilçe Başkanı Vural Çevik, ÇÖLYAK Derneği Kandıra Temsilcisi Ayfer Kocatürk, C.H.P Kandıra eski ilçe başkanlarından Recep Şenol, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Ç.Y.D.D Kandıra şubesi yönetim kurulu başkan yardımcısı emekli edebiyat öğretmeni İpek Sümer, Ahmet Aygaç, Ayşe Vurol, Nurten Karagöz, Arda Akın, Aysun Tuncel, Semra Ateş, M. Kemal Şimşin, Sabahattin Yağız, Fikri Varol, Yüksel Koca, Nezihe Sazoğlu, Yusuf Erbey, Sevgi Erben, Akif Akkurt, Adem Çetin, Mehmet Demiral, Veysel Şenol, Ömer Arslan, Cevat Kaya, Gülümser Arslan, Ayhan Arslan, Cemalettin Sezer, Hamza Güdük, Ahmet Güdük, Aliye Erdoğmuş, Halil Erdoğmuş, Celil Sağlam, Kemal Günay, Nurşen Aynagöz ve çok sayıda şiir sever katıldı.

Aynı zamanda Erzurum radyosu sanatçılarından olan,Tasvire Güneş Ortaokulu öğretmenlerinden Akif Akkurt’un Derya Demirel ile birlikte Karacaoğlan türkülerini uyum içinde söylemeleri seyirciler tarafından çok beğenildi.

Derya Demirel’e plaketini Kandıra önceki dönem belediye başkanlarından İsmail Genç, son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Saadet Partisi Kandıra İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Olcay Çelik birlikte verdi.

Müfide Ecevit e ise plaketini Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, A.K.P Kandıra Belediyesi başkanı aday adayı Recep Yıldız, Ç.Y.D.D Kandıra Şubesi Başkan yardımcısı İpek Sümer, T.H.Y Kandıra Şubesi Başkanı Vural Çevik birlikte takdim etti.

Ayrıca şiir okuyan; Olcay Tokdemir, Zafer Tokdemir, Ayfer Kocatürk, Ömer Arslan, Gülümser Arslan, Arda Akın, Belgin Yüksel, Aytaç Kürekçioğlu, Ayşe Vurol, Nursul Kural, Hamza Güdük teşekkür belgesi aldılar.

İlk şiiri okuyan Akçakoca İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hamza Güdük ün ‘’Dinle sana bir nasihat edeyim’’ şiiri en çok alkışlanan şiir idi. Recep Yıldız‘da Karacaoğlan’dan ezberinde olan şiirlerinden okudu. Abdullah Köktürk’ün söylediği türkü ise Balkanları, Anadolu’yu, gurbeti ve özlemi anlatıyordu.

1 - Kopya

Aynı zamanda Erzurum Radyosu sanatçılarından olan,Tasvire Güneş Ortaokulu öğretmenlerinden Akif Akkurt ile sağlıkçı Derya Demirel Yelkencioğlu sahnesinde..

2 - Kopya

Karacaoğlan Şiir ve türkü etkinliğine katılanlar

3 - Kopya

Derya Demirel’e çiçek

4 - Kopya

Ahsen Okyar, Abdullah Köktürk, ve Ecz. İsmail Genç, Derya Demirel’e Teşekkür plaketini verirken

5 - Kopya

Aygün Aynagöz, Olcay Çelik, Recep Yıldız, İpek Sümer ve Ramazan Nural Arslan birlikte programın sunucusu Müfide Ecevit’e plaketini takdim ederken

6 - Kopya

Akif Akkurt, Derya Demirel ile Aygün Aynagöz, şiir okuyan Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Arslan’a sertifikasını verirken

7 - Kopya

Şiir etkinliğine katılan Kandıralılar..

IMG_0012

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.