Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Ara/230

Akça Koca Platformunda Ekonomi konuşuldu

9 - Kopya

9 Aralık 2023 Cumartesi / Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformunda; 22-23. dönem İstanbul Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya’nın moderatörlüğünde “2023 yılı biterken Türk ekonomisinin mevcut durumu ve 2024 yılından beklentiler” konuşuldu.

Emex Otel’de gerçekleşen toplantıda OSTİM Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Berra Doğaner ve İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni - Ekonomi Yazarı Celal Toprak ekonomiyi değerlendirdi.

Dr. Öğretim Üyesi Berra Doğaner,*Genelde faizler düşünce borsalar yükselir. Bu hep böyledir. Düşük faiz ortamında yatırımcılar ne yapıyor? Kenarda bir kısım Türk Lirası tutuyordur. Bütün paranızla, krediyle asla borsaya girmeyin. Aşırı primlenmiş hisse senetlerinden uzak durun. Köklü şirketlerin hisselerini alın, mağdur olmayın. Portföy çeşitlendirmesi yapın.” dedi.

"E-ticarette yarış kızışacak, bu yarışta insani davranan kazanacak" diyen Ekonomist Celal Toprak, şunları söyledi: "Teknoloji öyle bir noktaya gelecek ki sahici olanlar fark oluşturacak, bu da iletişim ile olacak. Kim müşteri ile iyi iletişim kuruyorsa hep başarılı oldu. E-ticarette sahtekarlığın şansının azaldığı bir devir geliyor." Dedi.

İlgiyle dinlenen konuşmacılar çok sayıda soruyu cevapladı.

TOPLANTIYA KATILANLAR

İzmit’ten;

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Platform Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve eşi Nursel Okyar ile kızları; Yalova Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Fak. Mezunu Zeynep Gökçen Okyar, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, The Green Park Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Güler - KBB Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörü Abdullah Köktürk, Dr. Halil İbrahim Kahraman, Gül - Ecz. Selçuk Arslan ve kızları; Mercedes Türkiye Hazine Operasyon Yönetmeni Özlem Arslan ve Bilgi Ün. İngilizce Hazırlık Okulu Öğretim Görevlisi Özge Elif Arslan, İş insanı Haluk Doğaner, Eğitimci Zehra Genç, Göğüs Uzmanı Dr. Oktay Taşolar, KOÜ Devlet Konservatuvarı Dr. Öğretim üyesi Kenan Serhat İnce, Nurdan – Elektrik Elektronik Müh. Harun Reşit Kocagöz, Ayşe - KOVİAD Başkan Yardımcısı Murat Topal, Aysun – Makine Müh. Murat Tokkacı, Neslihan - Müftülük çalışanı Şerif Hüseyin Ayaz, Asuman – Harita Müh. Ali Kahraman, Özel Marmara Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Esener Maçil ve oğulları; OSGB Sorumlusu Mehmet Maçil ile Av. Bedrettin Maçil,  Turizmci Ayşegül Karakadılar, Av. Naci Kara, Aile Hekimi Dr. Ali Değirmenci, Muazzez - Özel Kocaeli Kültür Okulları kurucusu Ali Aydemir, Kartepe Green Park Otel Koordinatörü Erhan Dündar, İş insanı Gökhan Çakır,  Makine Mühendisi Çetin Mut, Sağlıkçı Derya – Ramazan Dağtekin, KOÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü 3. sınıf öğrencisi İrem Özyurt, KOÜ Yüksek Lisans öğrencisi Ömer Faruk Kaçar, Av. Merve Gürel – Av. Abdurrahman Kaymak, İş İnsanı Regaip Güngör, Bilgisayar Programcısı Berkalp Talha Baykara, Makine Müh. Yüksel Özbay, Endüstri Müh. Hüseyin Mutlu,

İstanbul’dan;

22/23. Dönem İstanbul Milletvekili. İlk Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, eşi Müjgan Büyükkaya, Eğitimci Mürvet - Alfa Elektronik Sensör A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bayram, KOÜ Hukuk Fak. Öğretim Görevlisi Mehmet Mert Dermenci, Hilal - İş insanı Necati Büyükkaya, Arzu - Vizyon Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Emre İpekli, Gülhan – İş İnsanı Metin Özler,

Sakarya’dan;

Huriye - Ekonomist Necati Pilavcı,

Yalova’dan;

Yalova Ü. Bilgisayar Bölümü Dr. Öğretim üyesi Yunus Özen katıldı.

Plaket takdimi

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, İş İnsanı Necati Pilavcı ve Ahsen Okyar birlikte toplantının madorotörü Dr. Alaattin Büyükkaya’ya, -Dr. Yunus Özen, Harun Reşit Kocagöz ve Hasan Uzunhasanoğlu birlikte Dr. Berra Doğaner’e, -Abdullah Köktürk, Çetin Mut ve Hasan Uzunhasanoğlu birlikte İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni - Ekonomi Yazarı Celal Toprak’a plaketlerini takdim etti.

Platform kitapları

Maçil kardeşler; Dr. Berrra Doğaner’e, Arslan Kardeşler; Celal Toprak’a, KOÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Mert Dermenci; The Green Park Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ’a Platformun kitabını takdim etti.

1 - Kopya

İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni - Ekonomi Yazarı Celal Toprak, 22-23 dönem İstanbul Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya, OSTİM Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Berra Doğaner

IMG-20231210-WA0208 - Kopya

Ahsen Okyar, Dr. Alaattin Büyükkaya, Ayşegül Karakadılar, Haluk Doğaner, Şükrü Bayram, Mürvet Bayram, Arzu İpekli, Emre İpekli, Murat Tokkacı, Aysun Tokkacı

3 - Kopya

Abdullah Köktürk, Çetin Mut ve Hasan Uzunhasanoğlu birlikte İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni - Ekonomi Yazarı Celal Toprak’a plaketini takdim ederken

4 - Kopya

Maçil kardeşler, Dr. Berrra Doğaner’e Platformun kitabını takdim ederken

5 - Kopya

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, İş İnsanı Necati Pilavcı ve Ahsen Okyar birlikte Dr. Alaattin Büyükkaya’ya plaketini takdim ederken

6 - Kopya

KOÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Mert Dermenci, The Green Park Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ’a Platformun kitabını takdim ederken

7 - Kopya

Dr. Yunus Özen, Harun Reşit Kocagöz ve Hasan Uzunhasanoğlu birlikte Dr. Berra Doğaner’e plaketini takdim ederken

8 - Kopya

Erhan Dündar, Hüsne Pamuk, Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Berra Doğaner, Adil Üstündağ, Dr. Alaattin Büyükkaya, Ahsen Okyar, Celal Toprak,

9 - Kopya

Akça Koca Kültür Platformu toplantısına katılanlar..

Berra Doğaner

Dr.Berra DOĞANER kimdir?

Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi

Turkish Yatırım A.Ş. İstanbul, İstanbul, Türkiye Özet Ek Görevleri Nisan 2009-Halen

İTO Ekonomik Danışma Kurulu Üyesi Mart 1996–Mart 2010,

Takasbank A.Ş. Denetim Kurulu Üyesi Mayıs 2007-Mayıs 2010,

TSPAKB Disiplin Kurulu Üyesi Nisan 1993–Nisan 1997,

İMKB Uyuşmazlık Komitesi Üyesi,

Yayınları: Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan “Kamu İktisadi Teşebbüslerin Özelleştirilmesi ve Özelleştirmenin Sermaye Piyasasına Etkileri” adlı bir kitabı, yurtiçindeki gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve araştırması bulunmaktadır.

Yeniyüzyıl gazetesinde bir yılı aşkın bir süreyle haftalık yazıları yayınlanmıştır. 4 yıl süreyle TRT’de yayınlanan Ekonomi Dosyası program ekibinde yer almış ve finansal piyasaların değerlendirilmesi ve beklentilerle ilgili bir bölüm sunmuştur.

Halen çeşitli TV kanallarında ekonomi finans hakkında programlara yorumcu olarak katılmaktadır.

Eğitim Faaliyetleri Çok sayıda mesleki ve teknik seminer ve panelde konuşmacı.

Mesleki Üyelikler: Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı-Finans Klüp TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu TSPAKB Halka Arz Seferberliği Etik İlkeler Çalışma Grubu Başkanı İTO Ekonomik Danışma Kurulu Üyesi Türkiye Hizmet Vakfı Deneyim Turkish Yatırım A.Ş. Page 1 of 3 Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekim 2005 - Present (18 yıl 2 ay) İMKB Yönetim Kurulu Üyesi Mayıs 2007 - Aralık 2011 (4 yıl 8 ay) Marbaş Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Aralık 2004 - Ekim 2005 (11 ay) Es Menkul Değerler ve Yatırım A.Ş. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Temmuz 2002 - Aralık 2004 (2 yıl 6 ay) TCMB Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu'nu Temsilen Es Menkul Değerler ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Esfacto Factoring Hizmetleri A.Ş. YK Bşk Aralık 1999 - Mart 2002 (2 yıl 4 ay) TCMB Tasarruf Mevduatı ve Sig. Fonu'nu Temsilen Esbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Aralık 1999 - Ocak 2000 (2 ay) Meksa Yatırım A.Ş. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Temmuz 1997 - Ekim 1999 (2 yıl 4 ay) Ata Menkul Kıymetler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ağustos 1991 - Kasım 1995 (4 yıl 4 ay) Sermaye Piyasası Kurulu 7 yıl 11 ay Uzman Ocak 1987 - Ağustos 1991 (4 yıl 8 ay) İstanbul Yetkili Uzman Yardımcısı Aralık 1985 - Ocak 1987 (1 yıl 2 ay) Uzman Yardımcısı Ekim 1983 - Aralık 1985 (2 yıl 3 ay) Eğitim Ankara Üniversitesi Doktora Tezi  · (2002) Ankara Üniversitesi Tez  · (1989) Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi İşletme Bölümü · (1983)

Celal Toprak

Celal TOPRAK kimdir?

30 yılı aşkın birikimiyle gazetecilik mesleğini sürdüren ekonomi basınının güçlü isimlerinden Celal Toprak, mesleğe Ankara’da Son Havadis Gazetesi’nde başladı. İstanbul’da Türk Haber Ajansı ve ANKA Haber Ajansı’nda kariyer yolculunu devam ettiren Celal Toprak, sonrasında Bulvar Gazetesi ve Tercüman Gazetesi’nin ekonomi servislerinde çalıştı.

Daha sonra Sabah Grubu'na geçerek Bugün Gazetesi’nde ekonomi müdürlüğü görevini üstlenen Celal Toprak, Bugün Gazetesi’nin yanı sıra Gün Gazetesi’nde de bu görevinin yanı sıra günlük köşe yazıları yazmaya başladı. Sonrasında Akşam Gazetesi’ne geçerek hem ekonomi müdürlüğü hem de köşe yazarlığını burada devam ettiren Celal Toprak, Akşam Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra ise bazı TV programlarına danışmanlık yaptı ve aynı zamanda da Gazete Ege’nin İstanbul Temsilcisi görevini yürüttü.

Daha sonra Doğan Medya Grubu bünyesindeki Son Havadis Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Celal Toprak, bu arada Cem Radyo'da Kent ve Yaşam adıyla bir program hazırlayıp sundu. Son Havadis Gazetesi’nden Gözcü Gazetesi’ne geçerek hem ekonomi müdürlüğü hem de köşe yazarlığını birlikte sürdüren Celal Toprak, sonra yeniden yayın hayatına başlayan Tercüman Gazetesi’nin Ekonomi Müdürü oldu ve aynı zamanda köşe yazıları yazmaya devam etti.

Tercüman Gazetesi’nin Bugün Gazetesi adı ile devam ettiği dönemde de yine gazetede Ekonomi Müdürü görevini sürdürdü. İzmir merkezli Gözlem Gazetesi’nin İstanbul Temsilciliği görevine atanan Celal Toprak, Aralık 2018 itibariyle de TGRT Haber TV’nin Ekonomi Müdürü görevine getirildi. Toprak ayrıca İhlas Holding bünyesinde okuyucu ile buluşan aylık ekonomi dergisi Türkiye’de İş Dünyası dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini halen sürdürmektedir.

Sektörle ilgili değişik konferansların yanı sıra 5 yılı aşkın bir süre Kavram Meslek Yüksekokulu, İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde ''Ekonomi Haberciliği'' dersleri verdi.

Meslek örgütlerinde ve sivil toplum örgütlerinde aktif görevler alan Celal Toprak, Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) Başkanlığının yanı sıra, bir dönem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde önce genel sekreter, ardından da Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Celal Toprak ayrıca Yeni Arayışlar Girişimi Platformu’nun kurucusu olmakla birlikte 2009 yılında kurduğu Güvenilir Ürün Platformu hareketinin Genel Başkanlığını halen yürütmekte olup ürün güvenliği konusunda bir çok başarılı çalışmaya imza atmıştır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.