Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Kas/230

Sevgili Kandıralılar Bu Sefer Kandırılmayın! – Yusuf ÜNEL

IMG_2235

Sevgili Kandıralılar Bu Sefer Kandırılmayın! – Yusuf ÜNEL


“Türkiye’nin ve dünyanın bu yoğun gündeminde gözden kaçan önemli bir konuyu dikkatlerinize getirmek istiyorum”

Bütün bunlar yaşanırken günlük ve gündelik siyasi,ekonomik ve kültürel hayat devam ediyor. Daha doğrusu acı da olsa yaşam devam ediyor. Ulusal iktidarlar ve yerel iktidarlar insanların hizmetleri noktasında günlük ve gelecekle ilgili plan ve projelerini hayata geçirmek suretiyle çalışmalarına devam ediyor.

Kandıralılar için verdiğimiz savaşın hemen hemen Kocaeli’de yaşayan herkes farkında. Topraklarınızı yabancılara satmayın diye diye dilimizde tüy bitti. Satacaksanız da kendi milletinizden olan insana yüz bin tl. aşağısına satın  ama yabancıya satmayın. Yarın inanın çok geç olacak. Dedelerinizin kemiklerini sızlatmayın. İlimiz hali hazırda bir sanayi bölgesi. Neredeyse artık bir şehir olmaktan çıktı. İlçe bazlı sanayi üretimi ülke ekonomisine katkı sunan ikinci şehir konumunda. Gazetemizin de sloganı olan Stratejik Kapı olması sebebiyle bölge üretim kapasitesi bakımından önemli bir merkez. Önümüzde ki gelecek 5 ve 10 yıl sonrası nüfus artışı 5 milyonu çok rahat aşacak gibi. Dağ ve deniz arasına sıkışmış bu koca yürekli şehirde söz sahibi bile değilsiniz. En fazla bir güvenlik ve şoför olarak belirli kurumlarda görev alabiliyorsunuz. Dolayısıyla Karadeniz başta olmak üzere bir çok bölgeden cazip iş koşulları nedeniyle göç için tercih edilen konumdasınız. Böyle giderse  demek oluyor ki yakın gelecekte isminiz bile okunmayacak. Şimdilerde artık ilçemizde diyorum, çünkü kandıra Şenliktir Devletti, Hakkı İade Edilmelidir!  Singapur tarzı bir model üzerinde de çalışmalarımı yaptım, halen daha tarım ve turizm konusunda da çalışmalarım sürüyor. Kitap Fuarında davet alsaydım 20 dakikalık bir söyleşide sadece Kandıralılara seslenmek isterdim.

Henüz vakit varken ve artık çok geç olmamışken; Daha önce Anadolu Otomotiv sektörünü nasıl ve ne amaçla geri tep tiyseniz aynı gün ve aynı maksatla bugün yine ilçemizde yapılması planlanan çöp fabrikasına karşı tek ses olma zamanıdır. Konunun kent gündeminden ivedilikle düşürülmesi gerekmektedir. Bugün Kandıra halkı olarak evine gidip arkasına yaslanarak derin ve sessizce geleceği hakkında sakince düşünmelidir. Bakın buradan söylüyorum, açık ve net! Deniz kenarında olmasa hizmetin h’si bile gitmez bu ilçeye. Çünkü siyasi makamlarda yoksunuz. Kimse bu bölgede sizi düşünmez.

Kandıra çöp fabrikasına kesinlikle karşı çıkmalı.
Senin mavi bayraklı plajların, tarım arazilerini ve geleceğini düşünmek ten başka çaren yok.
Yerlerinizi satmayın diye diye 25 yılımı geçirdim.
Bugün bu fabrikaya karşı çıkmazsan kendine ve geleceğine kötülük yapmış olursun.

İlle de Kocaeli iline bir çöp fabrikası lazımsa Gebze bölgesine Pelitli civarlarında ki boş arazilere yapılabilir.

Türk Yazar – Türkiye’nin Tam Bağımsız Yayıncı Kuruluşu İmtiyaz Sahibi Ve Baş Yazarı Yusuf Ünel

https://kocaeliokuyor.com/.../sevgili-kandiralilar-bu.../

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.