Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Nis/120

Ersin Başer Ekmekçi; vergi denetim sistemi yeniden organize edildi..

1  Ersin Başer Ekmekçi; vergi denetim sistemi yeniden organize edildi..

Kocaeli SMMM Odasının Nisan ayı meclis toplantısına Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ersin Başer Ekmekçi konuk oldu.

Kocaeli SMMMO’nın Alikahya’da bulunan konferans salonunda gerçekleşen meclis toplantısını Meclis Başkanı Mehmet Balimre yönetti. Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ender Şenol mesleki gelişmelerle ilgili bilgi verdi ve toplantılarına konuk olan Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ersin Başer Ekmekçi teşekkür etti.
Vergi Denetiminde yapılan yenilikleri hatırlatan Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ersin Başer Ekmekçi; “6009 Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde  Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) Türkiye’de vergi denetim sistemi yeniden organize edilmiştir.

Undan böyle Maliye Müfettişleri Vergi incelemesine başlanıldığı hususunu bir tutanağa bağlayarak bir örneğini nezdinde vergi incelemesi yapılana vereceklerdir.

Vergi kanunlarıyla ilgili kararname, tüzük, yönetmelik, genel tebliğ ve sirkülere aykırı vergi inceleme raporu düzenlenmeyecektir.

İncelemeye başlanıldığı tarihten itibaren, tam inceleme yapılması halinde en fazla bir yıl, sınırlı inceleme yapılması halinde ise en fazla altı ay içinde incelemeleri bitireceklerdir. Bu süreler içinde incelemenin bitirilememesi halinde ek süre talep edilebilir. Bu talep vergi incelemesine yetkili olanların bağlı olduğu birim tarafından değerlendirilir ve altı ayı geçmemek üzere ek süre verilebilir.

Vergi inceleme raporları, işleme konulmak üzere ilgili vergi dairesine tevdi edilmeden önce, vergi incelemesine yetkili olanların bağlı olduğu birimler nezdinde meslekte on yılını tamamlamış en az üç kişiden oluşturulacak rapor değerlendirme komisyonları tarafından vergi kanunları ile bunlara ilişkin kararname, tüzük, yönetmelik, genel tebliğ, sirküler ve özelgelere uygunluğu yönünden değerlendirililecektir.” Dedi.

Sunum sonrası soruları cevaplayan Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ersin Başer Ekmekçi’ye Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Gündemdeki 10 Maddeni görüşüldüğü toplantıda Mesleki Araştırma ve Mevzuat Komisyonu Başkanı Osman Yaşar Bayram “Vergi Mevzuatı” konulu sunumu, ardından Oda Sekreteri Mustafa Taşpınar tarafından da yeni TTK ile ilgili Odaya ulaşan güncel sorular cevaplandırıldı. KSMMMO Müzesi’nin kurulması ve komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Lütfü Kaya Taner, Ahsen Okyar, Tülin Keçeci Güngör, Zeki Özbay ve Mustafa Taşpınar’ın Müze komisyonu olarak görev yapmalarına karar verildi. Toplantı, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığının Futbol turnuvasında ikinci olan Oda ekibinin aldıkları kupayı Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol’a teslim etmeleri ile sona erdi.

 1 Cafer Tayyar Demirdaş (Meclis Başkanlık Divanı üyesi), Mehmet Balimre (Meclis Başkanı), Ahsen Okyar (Meclis Başkan Vekili) ve Engin Eroğlu (Meclis Başkanlık Divanı üyesi)

 2 Toplantıya katılanlar saygı duruşunda

 3 Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ersin Başer Ekmekçi kürsüde

 4 Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ersin Başer Ekmekçi’ye Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol tarafından teşekkür plaketi takdim edilirken

 5 Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığının Futbol turnuvasında ikinci olan Atilla Kalecier Kaptanlığındaki Oda ekibinin aldıkları kupayı Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol’a teslim ederken

13 Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol

DSC_0033 Toplantıya katılanlar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.