Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Eki/230

Sinan Yolcu: “Kandıra size ve ağabeylerinize büyük gelir”

sinan-yolcu-kandira-size-ve-agabeylerinize-buyuk-gelir_2b27a7a

Sinan Yolcu: “Kandıra size ve ağabeylerinize büyük gelir”

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Sinan Yolcu Kandıra’ya yapılması planlanan çöp tesisi ile ilgili geçtiğimiz gün köşe yazısı yazan ve bu tesisi öven ifadelerle Kandıralılara karşı kabul edilmeyen ifadeler kullanan Özgür Kocaeli gazetesi yazarı Cemalettin Öztürk’e cevap verdi..

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Sinan Yolcu’nun yazısı;

Kandıra’ya yapılması planlanan ve Orman genel müdürlüğünün onay verdiği Çöp Bertaraf, Ayrıştırma, geri kazanım ve Düzenli Depolama Tesisinin Kandıra’ya yapılmasını kabul etmiyorum. Daha önce de belirttiğim üzere geniş, temiz ve doğal coğrafyası ile son yıllarda göç alarak gelişmekte olan bir şehrin kaderi ile oynamak bu kadar basit olmamalı.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Coruk ne söylüyor?
“Kocaeli’nin en sağlam ve en risksiz bölgesi Kocaeli kuzeyindeki Kandıra. Kocaeli’nin en sağlam zemini Kandıra’da”

Bu açıklama Kandıra’nın olası İstanbul depremi göz önüne alındığında çok daha büyüyecek ve gelişecektir. Yıllardır amatör lig’te oynayan bir ilçe olarak baktıkları Kandıra’nın gelişmesine ve lig atlayıp süper lige çıkmasının önüne geçmek isteyen bir güruh var. Ben buradan sesleniyorum Kandıra’lıar ile namı diğer Goca manavlar ile inatlaşmayın.

Hasbel kader çeyrek asırdan fazla siyasetin ve sosyal mecranın içinde olan biri olarak şunu belirtmek istiyorum, ben hiçbir zaman basın mensupları ile atışmaya-çekişmeye girmedim lakin Kocaelimizde faaliyet gösteren bir yerel gazetenin yazı işleri müdürünün Kandıra ile ilgili düşünceleri nedeniyle Kandıralılar adına cevap verme gereği duyuyorum.

Yazıyı okuduktan sonra anladım ki Kandıra politikaya kurban edilmiş ve içinde politize olmuş bazı basın mensuplarının yer aldığı organize işlerin içindeyiz. Bu yazıyı yazanı ve yazdıran zihniyeti esefle kınıyorum.
Efendim neymiş Vatandaş çöp tesisine önyargıyla bakıyormuş…
İlçede bilimsel bir tarım yapılmıyormuş…

Kandıra’da üretilen sebze-meyveler ve diğer ürünler yurt içine veya dışında satılmıyormuş..
Yapılacak bu tesise karşı çıkmak, istememek bu şehre yapılmış en büyük ihanetmiş.
Kandıra köylüsü tarlasında bahçesinde ürettiğini getirip günübirlik pazarlarda satıyor…
Bundan dolayı diyorum ki, Kandıra’mızın güzel insanları üç beş kişinin dolduruşuna gelmesinmiş…

Kıymetli yazı işleri müdürü, biz çöp tesisi kurulmasına değil Kandıra’ya yapılmasına karşıyız. Ayrıca sen bilmezsin ama ben söyleyeyim, Yıllar önce İstanbul gibi bir mega kenti topraklarında yetiştirmiş olduğu sebze ve meyveleriyle besleyen bir Kandıra vardı.

İşte size bu yazıyı yazdıran ve arka bahçesi olduğunuz zihniyetler önce Kandıranın yolunu yapmamakla başlattığı, sonra ise soğuk hava deposunun kapısına kilit vurarak tarımı bitirme noktasına getirerek devam ettirdiği, bunun yanında ekonomik olasılıkların bertaraf edilmesiyle müreffeh bir yaşam standartının oluşturulmadığı ve dolayısı ile genç nüfusun farklı il – ilçelerdeki fabrikalarda çalışmak üzere zorlandığı ve üvey evlat muamelesi yaparak siyasi rant uğruna yok hükmünde saydığı bir süreç ile bu hale gelindi.

Sayın basın mensubu; Siyaset sahnesindeki tiyatrolar ile en az 30 yıldır geri planda bırakılmasının bedelini ödedi bu ilçe. Oturduğunuz ve nemalandığınız yerden Kandıra adına hüküm vermeye kalkmayın. Kandıra size ve ağabeylerinize büyük gelir.

Şimdi ise aynı tiyatral senaryo uygulamaya koyulmak istenmektedir.
Öyle üç-beş kişi değil topyekûn Kandıra halkı olarak artık bunu kabul etmiyoruz.

Biz Kandıra’ya halkın menfaatine olan yapılan ve yapılacak olan yatırımların karşısında olmadık, olmayacağız da. “Hep İstemezük de “ demedik. Ancak Çöp tesisi katma değer oluşturan bir yatırım değildir. Aksine cansuyu almakta olan ilçemizin üzerine beton dökerek yeniden yeşermesinin önüne geçmektir.

Değil üç-beş kişi tek kişi kalana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.
Turizm, tarım ve hayvancılık ile desteklenerek büyüme sancısı çeken Kandıra’yı engelleyemeyeceksiniz.
Toprağımızın, Havamızın, suyumuzun kirletilmesine, insanlarımızın sağlığının bozulmasına izin vererek ölü doğumun gerçekleşmesine müsaade etmeyecek ve geleceğimize sahip çıkacağız.

Buradan Kandıra Beld. Bşk. Sn. Adnan Turan’a, KBB Bşk. Sn. Tahir Büyükakın’a ve Sn.Kocaeli Valimiz Sn.Seddar Yavuz’a seslenmek ve sormak istiyorum, Kocaeli için acil statüsü kazanan çöp tesisi için NEDEN BAŞİSKELE, KARTEPE,DERİNCE VE GÖLCÜK değil de KANDIRA? Bölge muhtarları, STK’lar ve Kandıra halkının fikirleri ve red kararları neden dikkate alınmadı? Bölge muhtarları, STK’lar ve halk ile bir araya gelerek konuyu enine boyuna değerlendirip zihinlerdeki sorulara cevap vermeyi, çözüm oluşturmayı neden düşünmüyorsunuz?

Sayın Başkanlarım, Kandıra doğal güzellikleri ile tarihi ve turizm şehri olarak anılsın istiyoruz. Cezaevi, hayvan barınağı sonrasında çöp tesisi ile anılsın istemiyoruz.

Ben bir Kandıralı olarak ve Biz Kandıralılar olarak topraklarımız hakkında karar vermeye kendilerini yetkili gören tüm kişi-kurum ve onlara mihmandarlık yaparak çanak tutan yerli palyaçolara Tarihi uyarı yapmak istiyorum.
Vicdanlarınızla başbaşa kalarak pişman olmamanız için ve Kocaeli’de yaşayan yaklaşık 250 bin Kandıralıya ihanet etmemek için Cennet ilçeyi Cehenneme çevirmemek için gelin bu karardan vazgeçin.
Açın Kandıra’nın önünü.

Bakın göreceksiniz sadece Kandıranın değil tüm Kocaeli’nin de talihi ve tarihi değişecek.

https://kandirahaber.com/sinan-yolcu-kandira-size-ve-agabeylerinize-buyuk-gelir/

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.