Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25Ara/100

4/C’li 27 Bin Kişi Maaş Alamadı

IMG_7965

Kamu da çalışan 4/C Sözleşmeli Personelin Aralık ayın da bir ay yarım maaş bir ayda zorunlu ücretsiz izine çıkarılmaları nedeni ile maaş alamadıklarından dolayı Türk Sağlık Şube Başkanı Ömer Çeker, Yönetim Kurulu üyesi Zekai Dumlupınar ile birlikte Şubede basın açıklaması yaparak haksız uygulamaya tepki gösterdi.

Siyasi İrade Çalışanın Hakkını Vermeye Gelince Fazlası İle Cimri Davranmaktadır.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker; Kamuda çalışan 4/C Sözleşmeli Personelin Aralık ayın da bir ay yarım maaş, bir ayda zorunlu ücretsiz izine çıkarılmaları nedeni ile maaş alamadıklarından dolayı Yönetim Kurulu üyesi Zekai Dumlupınar ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı. Haksız uygulamaya tepki gösteren Şube Başkanı Ömer Çeker;Kamuoyunun önüne çıktıklarında haktan, Adaletten bahsederken mangalda kül bırakmayan siyasi irade ve temsilcileri çalışanın hakkını vermeye gelince fazlası ile cimri davranmaktadır. Bu cimriliğini Maaşından ayrı hiç bir ek ödemesi olmayan yılda belli biri süre issizliğe yani mecburi açlığa mahkum edilen 4-C personele de göstermiştir. Aralık ayı kamuda çalışanlar 27 bin 4/C’linin maaş alamadığı, binlerce sözleşmeli memurun yarım maaşla geçinmek zorunda bırakıldığı ay olmuştur. Hükümetin vurdumduymazlığı yüzünden çalışanlar bu ay ev kirasından, mutfak masrafına kadar birçok zorunlu harcamasını yapamaz haldedir.” dedi.

4-C’liler Bugün Kamuda Çok Düşük Maaşlara Mahkûm Edilmişlerdir.

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çeker; “4-C’liler bugün kamuda çok düşük maaşlara mahkûm edilmişlerdir. Sadece 11 ay çalıştırılıp bir ayda işsiz bırakılmakla ayrı bir cezaya çarptırılmaktadırlar. Ne döner sermayeleri vardır. Ne de ek bir ücret almaktadırlar. Aralık ayında, aldıkları kuru maaş bile çok görülmektedir. Hükümet ve Sayın Başbakan bu insanların bir ay parasız ne yapacaklarını hiç mi düşünmemektedir? Tüm 4/C’lilerin tamamının tam yıl çalıştırılması ve döner sermaye gibi haklardan faydalandırılması için yasal düzenleme bir an önce yapılmalıdır. Binlerce sözleşmeli kamu çalışanı sözleşmelerinin ay sonunda yenilenecek olması nedeniyle mağdur edilmişlerdir. Bu ay yarım maaşla geçinmek zorunda bırakılmışlardır. 31 Aralık’a kadar sözleşme yapılacak olması nedeniyle peşin ödenen maaşların 15 günlüğü kesilmiştir.” dedi.

İşten Geçici Çıkarma Gibi Zulüm Yöntemlerinden Vazgeçmelidir.

Açıklamalarını sürdüren Şube Başkanı Çeker; “Bu sorunun giderilmesi için sözleşmelerin daha önceden imzalatılması gerekmektedir. 4/C Sözleşmeli personelin bu mağduriyeti son bulması gerektiğini söyleyen Çeker; Binlerce 4/C’li ve sözleşmeli kamu çalışanını mağdur eden siyasiler ve yöneticilerin vicdanı sızlamalıdır. Evine bu ay ekmek götüremeyen kamu çalışanının hakkını nasıl ödeyeceklerdir. Bunun hesabını verebilecekler midir?” Diyen Başkan Çeker; “Hükümet bu konuda hassasiyet göstermeli, maaşın eksik ödenmesi, işten geçici çıkarma gibi zulüm yöntemlerinden vazgeçmelidir. Sözleşmeli çalışmaya son verilerek sözleşmelilere kadro verilmelidir.” dedi.

IMG_7959IMG_7961

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Yönetim Kurulu üyesi Zekai Dumlupınar ile birlikte Şubede basın açıklaması yaparken.

IMG_7965

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şubede basın açıklamasında

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.