Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

31Ağu/230

Geçen haftanın ardından… Ceyhan… Sarıbay… Ünlü… Serpil Yılmaz… Lotus… Kandıra Akademi… Tuhafiyeciler… / Sadun ÇETİN

saduncetin

Geçen haftanın ardından… Ceyhan… Sarıbay… Ünlü… Serpil Yılmaz… Lotus… Kandıra Akademi… Tuhafiyeciler… / Sadun ÇETİN 04 Mar 2018 - 16:17

Ceyhan ve yönetimi
Mazbatasını aldı

25 Şubat Pazar günü Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen kongrede ikinci kez seçilen AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve yönetimi geçen hafta içinde mazbatasını aldı. Görev dağılımının hafta başında açıklanacağını belirten Ceyhan 2019 için seçim çalışmalarına da hemen başlayacaklarını ifade etti.

Ceyhan konuşmasında özetle şunları söyledi:

“6. olağan il kongremizi başarıyla gerçekleştirdik. Hakim beye ve bütün seçim kuruluna şükranlarımı sunuyorum. Rabbim inşallah bu mazbatadan sonra da inşallah hayırlı hizmetleri ülkemize ve illimize yapmayı nasip eder. Temmuz 2017’de başlayan kongre takvimimizi adım adım partimize yakışır biçimde yürüttük…

Önümüzdeki Pazartesi (Bugün) gününden itibaren kaldığımız yerden teşkilat faaliyetlerimize ve diğer hazırlıklarımıza hedef 2019 diyerek başlayacağız. Birkaç gün boşluk verdiğimiz siyasete, partimize ve ilimize hizmet etmek adına tekrar başlayacağız. Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza ve kongre sürecimize göstermiş olduğunuz duruş, fedakarlık ve sadakatten dolayı şükranlarımı sunuyorum. İkinci dönemdeyiz. Takvimleri çok uzatmak arzusunda değilim. Pazartesi günü ilk yönetim kurulu toplantısında vakit kaybetmeden görev dağılımını

Sarıbay: “13-0’ı yine
yaşamak istemiyorum”

CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı’na bir süre önce seçilen Songül Kaya geçtiğimiz hafta basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya damga vuran ise il başkanı Cengiz Sarıbay’ın “13-0’ı yine yaşamak istemiyorum” özetindeki sözleri oldu. Sarıbay ve eşi Nurdan Sarıbay’ın da katıldığı tanışma toplantısına ilçe kadın kolları başkanları ile il kadın kolları yöneticileri katıldı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kaya toplantıda şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz ki 28 Ocak’ta kadın kolları kongrelerimizi gerçekleştirdik. İl başkanımız Cengiz Sarıbay ve ilçe başkanlarımız ile bu süreçte beraber yürüyeceğiz. Siz basın mensuplarına yol arkadaşlarımızı paylaşmak istedik. Burada mücadeleci arkadaşlarımız var”

Başkan Sarıbay’ın eşi Nurdan Sarıbay şunları söyledi:

“Yıllar boyu emek verip, katkı sunmuş bir kadınım. Yerimizi gençlere bıraktık. Dünyada yeryüzünde gördüğünüz ne kadar eser varsa mutlaka kadının eli değmiştir. Erkek çocukları yetiştiriyoruz, kız çocukları yetiştiriyoruz. Fakat erkek çocukları yetiştirirken daha çok önem veriyoruz. Onun için erkek çocuklarımızı önce eğiteceğiz. Biz nasıl eğitirsek onlar eşlerine öyle davranacak. 2019 seçimlerinde kadınların bu birlikteliği çoğalarak seçimi götürecek. Seçimlerde her yerde ve her zaman bana ihtiyaç duyulduğunda sizinle beraber olacağımı bilmenizi istiyorum”

Toplantıda konuşan il başkanı Sarıbay şunları ifade etti:

“Bu sene işimiz zor ama biz inanırsak birlikte olursak işimizin üstesinden geliriz. Sosyal medya hesabınızı dikkatli kullanın. Hiç kimse Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza kötü söz söylemisin. Eleştiri ayrı, kötü söz ayrı. Kendisini tatmin edercesine sözler söylenmesi doğru değil. Lütfen sizler dikkat edin, CHP’de üst düzey yöneticilersiniz…

… Kadınların çok fazla emeği olduğunu görüyoruz. Önceki seçimde 13-0 mağlup olduk. Ben bu mağlubiyeti yine yaşamak istemiyorum…”

Ünlü: “MHP, 2019’da
6 belediyeye talip”

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü geçen hafta içinde düzenlediği basın toplantısında birçok konu hakkında düşüncelerini açıklarken bir soru üzerine de partisinin 2019 seçimlerinde 6 belediyeye talip olduğunu söyledi.

Ünlü açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Son istişare toplantımız yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Birileri bizi itibarsızlaştırmaya çalışırken, bizim cevabımız salonlara sığmayan sevgidir. MHP 48 yıldır ülkenin teminatı olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Biz durmamız gereken yeri biliyoruz ve orada duracağız. Türkiye emperyalist oyunları bozacaktır. Cumhur ittifakına olan desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. HDP’ye selam çakanlar duvara toslamaya devam etmişlerdir…

… 17 aydır devam eden il başkanları toplantımız anlam ifade eden bir toplantıdır. Siyaset öngörüyle alakalıdır. Bizim masayı dağıtmadan bugünlere getirmemiz önemli. Cumhur ittifakının bugünlere gelmesi masamızın önemini gösteriyor. İleride cümbüş masası da Kocaeli’nde kurulacak. Bizim bulunduğumuz il başkanları masasının Başbakanın teveccühüne nail olması önem teşkil ediyor…

… Yeni il kongresi yapmış iktidar partisinin 12 ilçeyi alacağız demesi normaldir. Ben 7 seçim, 3 referandum ve bir darbe gördüm. MHP 6 belediyeye taliptir. 7 seçim yenildik ama özeleştirimizi yapacak seviyedeyiz. Biz seçime 2 ay kala değil 2 yıl var iken çalışmalara başladık”

AK Kadınlar
28 Şubat’ kınadı

AK Parti Kadın Kolları 28 Şubat’ın 21’nci yıldönümünde bir açıklama yaparak, darbeyi kınadı. Geçen hafta Sekapark’ta bulunan Sahil Restaurant’ta bir araya gelen AK kadınlar hem 28 Şubat darbesini kınadı hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapacakları etkinlikleri ele aldılar. Toplantıya 28 Şubat mağduru Karamürsel İlçe kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin ileil kadın kolları yöneticileri, ilçe kadın kolları başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yılmaz şöyle konuştu:

“21 sene evvel bugün 28 Şubat 1997’de milletin iradesi ile seçilen hükümet; MGK kararları gölgesinde tehdit, kumpas ve anti demokratik biçimde bürokrasi, sivil toplum, askeriye, iş ve medya dünyasının da bir biçimde arasında bulunduğu bir çete tarafından istifaya zorlanmıştır. Milletimize, devletimizin güvenliği için kurulmuş olan MGK’da alınan kararlarla, milletin güvenliği ve huzuru hiçe sayılarak “Postmodern” bir darbe yapılmıştır.Milletimizi bir arada tutan değerlerimize savaş açılmış irtica tehdidi adı altında değerlerimizi yansıtan kişi ve kuruluşlara büyük zararlar verilmiştir…

… Milletimizin 28 Şubat’a en güzel cevabı 2002’de AK Parti’yi iktidara getirmesidir. Milletimizi dışarıdan çökertemeyen yapılar, bizi laik-anti laik biçiminde bölmeye, birbirimize düşürmeye çalıştılar ancak muvaffak olamadılar. Biz AK Parti Kadın Kolları olarak 28 Şubat cuntacılarından hesap sorulmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz. 28 Şubat’ın insanlarımızda, kadınlarımızda açtığı yaraları iyileştirmek için çabalamaya devam edeceğiz. 28 Şubat’ı ve diğer darbeleri unutmadık, unutturmayacağız”

Lotus: “Şiddetim
olma, sevgilim ol”

2017 yılında kurulan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği “Şiddetim olma, sevgilim ol” kampanyasını geçen hafta içinde İzmit’te başlattı. Kampanyanın tanıtımı dernek üyesi kadınlar tarafından TMMOB’ye ait Taş Bina’da yapıldı. Kampanyadaki amacın, kız çocukları ve genç kadınlara yönelik şiddet ve bu şiddete karşı mücadele konusunda farkındalık yaratmak olduğu açıklandı. Tanıtım toplantısında derneğin yönetim kurulu üyesi GülferKırbaş Battal bir konuşma yaparak kampanya hakkında bilgi verdi.

Lotus derneği yöneticisi Battal özetle şunları söyledi:

“Kız çocukları ve genç kadınlar sevgililik ilişkisi içinde şiddetle karşılaştıklarında bunu paylaşmak ve yardım istemek konusunda çekimser kalabiliyorlar. Çünkü sevgililik, gizli, ayıp ve saklanması gereken bir konu olarak görülüyor. Üstelik kız çocukları ve genç kadınlar sadece fiziksel şiddete değil, psikolojik, sosyal ve dijital şiddete de maruz kalabiliyorlar…

…Kız çocukları ve genç kadınlar erken yaşlarda şiddeti fark edip mücadele mekanizmalarına erişebilirlerse bu cinayetlerin ve şiddetin azalması ve yok edilmesi mümkün. Verilere göre 2017’de öldürülen 409 kadından en az yüzde 9’u erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Öldürülen bu kadınların yüzde 65’i 15-25 yaş arasındaydı ve 9’u Kocaeli’nde yaşıyordu. Öldürülenlerin bir kısmı henüz çocuktu ve bir kısmı da oldukça genç kadınlardı. Yüzde 9’luk bir oranla kadınlar erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Bu dokuz rakamına atıfla, öldürülen kadın sayısına işaret etmek için kampanyayı 12.09’da başlatıyoruz”

Kandıra Akademi’de
sertifikalar verildi

Prof. Dr. Mehmet Bayrak Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin 25. Yılında faaliyete geçen Kandıra Akademi’de ilk sertifikalar verildi. İzmit Fuar İçi Sivil toplum Merkezi’nde ders verenler arasında şu isimler yer aldı; KOÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, Doç. Dr. Kenan Acar, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Özen, İzmit Belediyesi eski Başkanı Erol Köse, Üsküdar Musiki Cemiyeti Bestekar Amir Ateş.

Sertifika alan isimler ise şöyle;

Bayrak, Nagihan Kaymak, Rümeysa Uçar, Salim Yaşar, Sefa Sözer, Serhat Akay, Sümeyye Bulgurcu, Şükrü Başaran, Zeynep Gökçen Okyar, Baturalp Kocagöz, Beyzanur Baykara, Dilara Kurtuluş, Emirhan Ayaz, İlker Altınten, Serra Baykara, SevbanKaramus, ve SevdanurAltınten.

Tuhafiyecilerde
Yeniden Çevikel

1985 yılında kurulan Kocaeli Tuhafiyeciler, Konfeksiyoncular, İmal ve Satıcılar Odası olağan genel kurulu tek liste ile gerçekleşti. Kongrenin divan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Durmuş yaparken divan üyeliklerini Ömer Özkan, Yavuz Kızılgör, Meryem Aydın ve Levent Erdem üstlendi.

325 üyenin oy kullanma hakkı bulunan Oda’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: İsmail Çevikel(Başkan), Metin Ceylan, Hasan Özpir, Birsen Sak, İbrahim İri, Nazmi Damarlı ve Murat Böğür.

Sevgili okurlar;

Bugün başlayan yeni haftanın sağlıklı günler getirmesini diliyor, işlerinizde başarılar temenni ediyorum. Hoşça kalın, esen kalın…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.