Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Nis/120

Ali Topuz; “Gelinen noktada herkes içtenlikli bir özeleştiri yapmalıdır”

2012.04.06 ali topuz 002 Ali Topuz Türkiye’nin bugün geldiği noktayı uzun uzun anlattığı konuşmasında; “Bugün Türkiye’deki siyasal dengelerin ters yüz olmasının ve Türkiye’nin kuruluş gerekçelerinden ve temel hedeflerinden uzaklaşarak ve de toplumsal yapı tutucu çevrelerin denetimine sokularak gelinen noktada herkes içtenlikli bir özeleştiri yapmalıdır.

Cumhuriyet değerlerine, hukuk ve adalete, sosyal devlete, özgürlük ve barış içinde refaha erişmeye inanan bugüne gelişin sorumluluğunu kendilerinde aramalıdırlar.

Burada ana muhalefet partisi olarak CHP hiçbir komplekse kapılmadan  gerçeklerini iyi analiz ederek kendi eksik ve yanlışlıklarını saptamalıdır.

Bu saptamalara göre partiyi demokratikleştirerek ve çağdaş yeni bir yönetim anlayışı oluşturarak kendi içinde biz dizi reform yapmalıdır.

Böyle bir hedef ortaya konulduğunda inanıyorum ki Türkiye’deki çok geniş bir çevre de çok önemli destekler alabilecek ve cumhuriyetimizin yüzüncü yılına erişmeden esas doğrultusuna sokabilecek toplumsal ve siyasal bir hareket oluşturabilecektir.

Çağdaş yönetim örgütte demokrasi geniş katılıma ve plan ve programa, uzmanlaşmaya ve işbölümüne dayanan bir ortak akıl oluşturmak demektir.

CHP Türkiye’nin yaşadığı büyük sorunların çözebilmesi için partinin misyonundan gelen sorumluluk taşımaktadır. Bu sorumluluğun yerine getirilmesi için öncelikle parti içi demokrasinin işlerliliğini sağlayarak her kademedeki demokratik tartışma platformlarını açık tutmak durumundadır. Bu platformlarda tartışılarak ve geliştirilerek yeni bir vizyon içinde hep yeni politikalar oluşturulmalıdır.

2012.04.06 ali topuz 002 Ali Topuz, Tanju Çılızoğlu

2012.04.06 ali topuz 003 Tanju Çılızoğlu açılış konuşmasını yaparken

2012.04.06 ali topuz 004 Keramettin Göktürk, Av. Ruhittin Sönmez ve Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.