Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Nis/230

SEVGİNİN SIRRI – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

zeki hacıibrahimoğluSEVGİNİN SIRRI - Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Bugün Ramazan, sevginin gücünden bahsedelim.

Sevgi inanın en ince, hassas, vicdan hislerinin meydana getirdiği merhamet ve şefkat duygularının bir eseridir. Vicdan hükmü kalpteki iyi ve kötü bütün varlığı yakarak silip atmış ve kalbi ayna gibi tertemiz bir hale getirmiş olduğundan Cenab-ı Hak o kalbe tecelli tahtını kurmuştur. Böylece bütün benliği Hak sevgisi kaplamış ve kimse artık sevgiden ibaret olmuştur. Bu nedenle o kimse Cenab-ı Hak’tan dostluk ve esenlik sıfatlarıyla sıfatlanmış olup seçkinler zümresine girmiştir. Artık o insanın her iki dünyada da yeri cennet, makamı ise dostluktur.

İslamiyet 8 esasa dayalıdır. Bunlardan;
1.    Merhamet ve şefkat
2.    Doğruluk
3.    Sadakat
4.    Cömertlik
5.    Sabretmek
6.    Sır tutmak
7.    Acizliğini bilmek
8.    Allah a şükretmek

Bunlar olmadan her iki dünyada huzur mutluluk olmaz. Bu güzel huylarla huylanan ve benliğine mal ede bir insan gereği gibi bir Müslüman insan demektir. Çünkü bu güzel huy ve ahlak peygamberimize ait sıfatlardır. İslamiyet camide cennet aramaktan ibaret değildir. Bunlardan biri eksik olursa insan gerçek Müslüman sayılamaz. Hayatın devamı, huzur ve mutluluğu bu esaslara bağlıdır. İnsan hayatında daima iyiye, güzele ve doğruya dayalı olmalıdır. Ölümsüzlük ve ebedilik bu gerçeklerle mümkündür. İşte bu yüzdendir ki yukarıdaki esaslar insanlığın ve hak yolcularının elinde daima bir ışık ve bir meşale olmuştur. İnsan nasıl ki karanlıkta önünü göremez ve yol olamazsa, aynı şekilde Yaradan’ına varamaz.

İnsanlığa ve beşeri vicdanlara hayat kaynağı olan neşe huzur ve mutluluk bahşeden bu sekiz esastır. Dünyada ne kadar güzel huy ve ahlak varsa hepsi bunların içindedir.

İnsanlara cehennem kapılarını açan huylar da şunlardır;
1.    Gurur
2.    Hırs
3.    Kıskançlık
4.    Bölücülük
5.    Dedikodu
6.    Şehvet
7.    Öfke

Dünyada ne kadar kötü huy ve ahlak varsa onlar da bunların içindedir.

Onun için her kim iyi güzeli ve gerçeği kabul etmezse kişiliği ne olursa olsun ve ne kadar sureti Haktan görünürse görünsün, onun gönlünde bunlar yatıyor demektir. İsterse başı secdeden kalkmasın. Hiçbir önemi yoktur. Gerek insanlık, gerekse İslamiyet, gerçeklere dayanmakla olur. Keyfine göre hareket edip benliğe kapılarak riya, gösteriş ve desinler diye İslamiyet olmaz.

O takdirde 7 kötü huyun, gurur ve isyan kapılarını insan kendi kendine açmış olur.

Yüce Allah bu kişilerden gerçek Müslümanları korusun. Amin!

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.