Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

4Nis/230

Alparslan Türkeş’i saygıyla anıyoruz. / Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

IMG-20230403-WA0010

Alparslan Türkeş’i saygıyla anıyoruz. / Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Alparslan Türkeş 4 Nisan 1997 tarihinde vefat etmiştir. Ağaçlar ayakta ölür misali, Anadolu’ya yaptığı bir seyahatten sonra hastalanmış ve kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir.

Türkeş Türk Milliyetçisi olduğu için 1980 darbesi sonucunda gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Yargılandığı Ankara 2.no’lu sıkı yönetim mahkemesinde Avukatlığını yaptım.

Başbuğ Türkeş 1944 yılında Türkçü olduğu için daha genç bir üstteğmen iken yargılanmış ve beraat etmiştir.

Dünya Türklüğünün lideri Başbuğ Türkeş’i bir yazı ile anlatmak imkansızdır.
Hayatını Türk milletine adamış bu uğurda işkenceler görmüş, vatanından sürgün edilmiş bunlardan yılmadan Türk milliyetçiliğini millete anlatmak için gece gündüz çalışmıştır.

Merhum başbuğumuzun yolu Atatürk’ün yoludur. Başbuğ Türkeş bu yolda yürürken Türk dünyasının “ Dilde, fikirde, işte birlik “ sağlaması için Türk dünyasına devamlı seslenmiştir. Bu yoldaki gayretleri üstün kıymetlerini büyük bir hızla kaybeden milletimizi adil bir teşkilat içinde toplamak, bütünleştirmek asıl temeline yerleştirmek, cihanda mükemmel bir model yapmak gayretidir.

Türkçülük ve milliyetçilik fikrinin filizlenmeye başladığı dönemde bu hareketin öncülüğünü vatan sever bir düşünür olan Ziya Gökalp ve etrafında kümeleşen gençler yapmışlardır.

Ziya Gökalp şöyle der; “Ey Türk gençliği gelin kahraman olun, nefsinizi düşünmeyin, milletinizi uyandırın. Senin milletin daha kendi adını bilmiyor, kendi lisanını bilmiyor. Zaman yürümüş o uyumuş, geride kalmış, dost sandığı bağrına bastığı düşmanları bütün servetini yağmalamış. Senin milletin kendi vatanında bir köle bir esir bir fakir olarak yaşamış. Ona ilim, saadet, duygu ideal vermelisin.”

Başbuğ diyor ki; Milliyetçiler yeni bir yolun takipçileridirler, bu yol Türk milletini millet yapan unsurları asıl benliğine kavuşturmak, ona sonradan eklenmiş ondan olmayan onu öz benliğine aykırı olan yamalardan kurtarmaktır. Duyguda, düşüncede milli olmaktır.
Bu millileşme sanatı, ilim ve ekonomiyi millileştirmekle mümkün olacaktır. Milliyetçilik, milli değerleri, milli davranışları muhafaza ve devam ettirmek olduğuna göre bundan sonrada milliyetçiler bu yolda yürüyeceklerdir.

Başbuğumuz sen rahat uyu, senin çizdiğin yolda Türk Milliyetçileri yürüyeceklerdir. Ruhun şad, makamın cennet olsun. Amin

Tanrı Türk’ü- korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türküm diyene…
                           
  IMG-20230402-WA0042

2 Nisan 2023 Pazar / İstanbul, Eyüp Sultan Mihmandar Et Lokantası & Cafe’de iftar / Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Hakan Hacıibrahimoğlu, Gökhan Hacıibrahimoğlu, Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.