Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Mar/120

Kocaeli Kent Konseyinin yeni Başkanı Dr. H. İbrahim Kahraman

1 Dr. H. İbrahim Kahraman Kocaeli Kent Konseyi Başkanı oldu

Kent Konseyi’nin 7. olağan kongresi, dün Fuar içi Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını tüzük gereği Ali Ufuk Yaşar’ın yaptığı kongrede Dr. Halil İbrahim Kahraman Kocaeli Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.

Didişme ve kavgaya yer yok

Konuşma yapan Ali Ufuk Yaşar, “Böylesi güzide bir kurumun Başkanlığını 2.5 yıl yaptım. Doğduğum ve doyduğum bu memlekette bir şeyler yapma mutluluğunu bana yaşatanlara teşekkür ediyorum” dedi. Eski Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Yücel de, “1.5 milyon nüfusu olan ilimizde kim kent konseyinde görev almak isterse önünde bir engel yoktur. Burada görev almak gönüllülük esasına dayalıdır. Burası didişme kavga etme ortamı değildir. Şehirle ilgili önemli düşüncelerin projelerin önümüze gelmesini istiyoruz” dedi

Özak; Büyük Önem Veriyoruz

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak konuşmasında Kocaeli Kent Konseyi'ndeki çalışmalara büyük önem ve destek verdiklerini söyledi. Tek liste ile gerçekleştirilen seçim sonrası oy birliği ile Dr. Halil İbrahim Kahraman başkanlığa seçildi.

Dr. Kahraman Konsey Başkanı

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman yaptığı konuşmada; “Küreselleşme ile uzaklar çok yakın; yakınlar ise çok uzak hale gelebilmektedir. Günlük hayatımızda ki kullandığımız çeşitli eşyalar bizleri Amerika’dan Çine, Almanya’dan Kore’ye, Finlandiya’dan Tayvan’a kadar ilişkili hale getirmiş sanki dünyamız küçük bir köy haline gelmiştir. Böyle bir dünyada STK’ların etkinliği, etki alanları ve sorumlulukları çok önemli hale gelmiştir. İlgi ve sorumluluğumuz yaşadığımız köy-kasaba-şehir ve ülkemizden diğer ülkelere kadar alakalı hale gelmektedir. İzmit’imizin Körfez’inin temizliği artık yalnız Kocaeli Büyük Şehir yerel yönetiminin çalışması kadar Marmara Denizinin ve Karadeniz’in temiz olması ve kirletilmemesi ile ilintilidir.

Kocaeli’nin sorunları ile ilgilenmek ve çözümler üretmek yanında ülkemizin diğer bölgelerinde ki sorunlarla da ilgilenmekle (yakın zamandaki Van depremi sonrası çalışmalar) beraber Somali’nin kuraklık ve açlık felaketi, Pakistan’ın sel felaketi, Japonya’nın deprem ve tusunamisi bizleri de üzen, yoran ve bir şeyler yapmamız gerektiği noktasında uyaran olaylardır.

Küreselleşmenin sebep olduğu sorunların azaltılması ve çözülmesi yönünde devletlerin yanında şirketlerin, sivil toplum örgütlerinin, bir birey olarak her birimizin ayrı ayrı yapabilecekleri şeyler ve sorumluluklar vardır. Hz. İbrahim’in atıldığı ateş ile ona kötülük olsun diye cer-çöp taşıyan kuş ve de söndüremese de gagasında su taşıyan kuş misali iyilik ve güzellikleri artıran kötülük ve çirkinlikleri azaltan çalışmalar fert fert her birimizin ilgi alanında olmalıdır. Bu noktadaki gayretlerin bizlerin ve çocuklarımızın daha iyi bir çevre, şehir, ülke ve dünyada yaşaması için gerekli olduğu bilinciyle çalışmalarımızı yönlendirmeliyiz ve yönlendirmeye devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlarım.” Dedi.

Yeni Yürütme Kurulu

Dr. Halil İbrahim Kahraman’ın başkanlık yapacağı Kocaeli Kent Konseyi'nin yürütme kurulunda şu isimler yer aldı; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, İl Özel İdaresi Daire Başkanı İrfan Çakmak, Kızılay İzmit Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Sinan Özbek, Baro Başkanı Mehmet Tamer Solakoğlu, KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Kodal, İKM Başkanı Murat Barış, İZGİAD Başkanı Nurhayat Güldüren, Petrol-İş Şube Başkanı Salih Akduman, Planlama ve Strateji Çalışma Grubu Başkanı Soner Şahin, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Yaman, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu, Gençlik Meclisi Başkanı Melike Baydan ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm.

1 Kocaeli Kent Konseyi Başkanları Ali Ufuk Yaşar (eski), Dr. Halil İbrahim Kahraman (yeni) bir arada

2 Gültekin Görüm, Dr. Halil İbrahim Kahraman, Ali Ufuk Yaşar ve Sedat Yücel

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.