Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Mar/120

Çanakkale Geçilmez – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Canakkale_Ruhu_by_enfexion-1 Çanakkale Geçilmez - Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Çanakkale şehitleri için; Din için, Vatan için, bu topraklar için toprağa düşen askeri, tarihleri, kitaplara sığdıramadığı Mehmetçiği Peygamberler Peygamberi Hz Muhammed’in kucağına tevdi etti. Mehmetçik yerinden memnundur. Onun kabri muvakkat değildir. O, “şehitler mahşerde benim yanımdadır” diyen Ulu Peygamberin yanındadır.

Çanakkale; Çanakkale de Mehmetçik 7 iklime 70 millete 700 senelik korkunç bir medeniyetin bütün imkânlarına karşı koymuş Türk Bayrağı uğruna bir hilal uğruna güneşler gibi batmıştır.

Çanakkale de tam 400.000 vatan evladı kefensiz yatıyor. Biz bu topraklar için toprağa düşenlerin çocukları Çanakkale de ve milli mücadelede vatanı kurtaran ruhu, şehitler, gaziler ruhunu çok iyi biliyoruz. Keza münkirlerin nankörlerin niyetini de iyi biliyoruz.

Bu gün şu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak bu gün şu bayrak bizim bayrağımız, şu vatan bizim vatanımız diyebiliyorsak bu Çanakkale de yatan şehitlerimizin sayesindedir. Her şeyimizi onlara borçluyuz. Onların yüzü suyu hürmetine yaşıyoruz.

Allah için, vatan için hayatının baharında anadan, babadan, yardan geçmiş serden geçmiş şehit oğlu şehitler unutturulmaya çalışılıyor. Onlar bizim en malum yerimizde can evimizde kalbimizdedir.

Biz şu an inanıyoruz ki, vatanlarını, dinlerini, ırz ve namuslarını müdafaa için Anadolu bozkırlarından Çanakkale ye koşup gelmişler ve 7 devletin donanmalarına 72 milletin saldırılarına karşı Çanakkale geçilmez destanını yazmışlardır.

Şehitlerinizin ruhunu şad hatıralarını taziz etmek istiyorsak, onun uğrunda can verdiği imanı zihniyeti canlandıran, şahlandıran bir abide dikmeliyiz.

Abideye ve çevresine öyle bir hava vermeliyiz ki buraya giren insan adeta dünyayı unutmalı, onların ruhuyla temasa geçmiş gibi olmalı.

Çanakkale ye türbemsi yemyeşil çinilerle bezenmiş, Mabetlerimizi andıran bir şey yapalım. Üzerine M. Akif’in Çanakkale Şehitleri için yazdığı ebedi şiirini nakşedelim. Bu abidenin etrafına çeşmeler yapalım. Bir tarafına da bir müze ve kütüphane yapalım.

Mehmet Akif Çanakkale Şehitlerini tarihlere sığdıramamış, koca Kâbe’yi mezarına kabir taşı olarak dikmiş. Yıldızlarla dolu gökyüzünü, mehtaplı geceleri şehidin üzerine bir örtü gibi örtmüş.

Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber

Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.