Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Şub/230

Bilim Severlerin Dikkatine!…

329283410_1189117671716657_2254858178163134245_n

Ramazan Bakkal üstad demiş ki!…

Ankara Bilim teknoloji Platformu...

Mazeret dünyası...

Bilim teknoloji Derneği Genel Merkezi olarak her şehirde bilim için çaba gösterilmesini arzu ediyoruz. Bunun için dostlara ricada bulunuyoruz. Seslendirilmeyen genel tavır “Bundan benim ne gibi çıkarım olur” şeklinde özetlenebilir. Bu hale Galip Erdem beyin ifadesiyle ancak “Baht utansın” denir.

Vatanseverlikleri ile tanınan, yeri geldiğinde nutuk söylemeyi ihmal etmeyen iki iş adamına Kemal Çifti ile birlikte özel brifing verdik. Bilime önem verilirse ne oluru anlatmaya çalıştık... Bilim açığını, teknoloji açığının kapatmadan cari açığın kapanmayacağını, refah, huzur ve güvenli yaşamanın çaresinin de bilimde olduğunu anlattık. Hesap makinesini çalıştırdılar. “Hımm. Önemli. Bu bilgileri zamanında öğrenseydik. Zamanımız da olmaz ki bu işlere” gibi bir-iki mırıldanma ile dosya kapandı.

Şube açmak uğraş gerektirir, platform oluşturmak zahmetsiz. 7-9-11 kişi bir araya gelip oluşturulabilir. Bulunduğunuz şehirde bilim teknoloji platformu oluşturalım ricalarımız ise benzer hesaplara çarpıyor. Bilim için çalışmanın herkesin çıkarına olduğu dikkate alınmıyor. Sabah dikilen fidandan akşam meyve bekleme alışkanlığına devam. Sorulsa, hemen herkes toplumun geleceği için can vermeye bile hazırdır. “Vatan için kimimiz nutuk söyledik, kimimiz öldük” anlayışı geçerli.

Bilim, teknoloji meselesinin önemini idrak edenlerin bizi bulmasını beklerdik... Bulmuyolar. Biz bulursak mazeretler sayılıyor.

Geçiyoruz.

Eskişehir, İzmir, Bursa ve son Olarak Ankara’da olumlu karşılayanlarla çalışmalarımız sürüyor. Eskişehir’de karikatürist Ekrem Borazan, Bursa’da Av. Semih Ak, Rıdvan Can, Tekin Alp Ünlüsoy, İzmir’de Av. Mevlüt Evren anlayışla karşıladılar. Ankara Platformumuz bilim ve iş dünyasından isimlerin öncülüğünde oluşturuldu: Başkan Prof. Dr. Melek Dosay Gökdoğan, yönetim kurulu: Prof. D. Remzi Demir, Pof. Dr. Ayten Koç Aydın, Prof. Dr. İhsan Erdoğan, Prof. Dr. İnan Kalaycıoğulları, Dr. Vural Başaran, Kam Bilgi Teknolojileri A.Ş.den Gürkan Kalkan ve Akın Kaya. İnşaat Mühendisi Zeki Cihan Coşkun, Makine Mühendisi Burak Coşkun... >

Ankara platformu ilk olarak ekli afişte gördüğünüz etkinliği 7 Mart 2023 te sunacak...

Sizleri 7 Şubat’ta Geometri, 7 Martta Teknoloji Tarihi konferanslarımıza bekliyoruz.

Bilim için çaba gösteren, destek olan herkese sonsuz teşekkürler...

4 Şubat 2023

329346418_1174048180148124_8119032646779768375_n

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.