Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Mar/120

Kocaeli Milletvekili Lütfü TÜRKKAN’ın soruları…

229997_113451788741249_100002292848533_132288_2132536_n Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK’e sormuş..

ÇADIRDA YANAN YURTTAŞLARIMIZ ÖLDÜKTEN SONRA
SİGORTALANDIĞINI, YARDIM EDEN DOKTOR AÇIKLADI...

Yakın zamanda İstanbul’da yanan çadırlar içinde 11 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Ülkemizin her yerinde bu tür çadırlar vardır. Bu çadırların yapısı petrole dayalı oluşundan en küçük bir yangında aniden tutuşmakta ve kurtulma şansı vermemektedir. Bu konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK’e yazılı olarak verdiğim soru önergem.

Sorular;

1- Kurulan çadırların İş Kanunu, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği tüzüğüne uygunluğu kontrol edilmekte midir? Hangi aralıklarla bu kontrolleri yapmaktasınız? Yangın çıkan ve 11 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği çadırlarda ne zaman kontrol yapılmıştır?

2- Her konuda hükümetinizin dilinden düşürmediği AB standartları ve AB yolundaki Türkiye’de çadırlarda yanan insanlarımızın konteynırlar da barınamamasının gerekçeleri nelerdir? Ülkemizde büyük yapıları yapan şirketlerin şantiyelerinde denetlemeler yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa bu eksiklikler karşılığında kanuni yaptırımlarınız nelerdir?

3- Yaralıları tedavi eden doktorun iddiasına göre yangın da ölen işçilerin adlarını ve TC kimlik numaralarını öğrenerek SGK’da yapılan sorgulama da iki işçinin sigortasının yangın günü yapıldığının doğruluğu konusun da bir araştırmanız olacak mıdır? Bu iki işçinin öldükten sonra sigortalarının yapıldığı doğru mudur?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.