Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Oca/230

Nazım Hikmet’i Kandıra’da Anma

9

15 Ocak 2023 Cumartesi / Nazım Hikmet’i Kandıra’da Anma… Biz Kandırayız Şiir Topluluğu Nazım Hikmet’in doğum günü dolayısı ile anma programı düzenledi.

15 Ocak 2023 Pazar günü Kandıra Yelken Sineması’nda gerçekleştirilen toplantı Sağlık çalışanı ve saz sanatçısı Derya Demirel’in müzik dinletisi ile başladı. Ardından T.R.T Arşivinde gösterilen Nazım Hikmet belgeselinden kendi sesinden bir bölüm dinlendi.

Biz Kandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz’ün sunuş konuşması ve okuduğu şiir’den sonra Gazeteci Yazar Mustafa Küpçü Nazım Hikmet’i çeşitli yönleriyle anlattı. Katılımcıların ilgisi ve çeşitli katkıları ile oldukça keyifli bir sunum tüm izleyicilerin beğenisini sağladı.

Melisa Buzcu ve  Hikmet Hamza Güdük adlı öğrencilerin okuduğu Nazım Hikmet şiirlerini seyirciler coşkulu şekilde alkışladılar.

Mustafa Küpçü son yazdığı İzmit’e Ağıt adlı kitabını şiir okuyanlara ve tüm katılımcılara imzalayarak hediye etti.

Sırasıyla, Yalçın Akkan, Müfide Ecevit, Aytaç Kürekçioğlu, Sabahat Ulutaş, Mustafa Yıldız, Belgin Yüksel, Aliye Erdoğmuş, Derya Demirel ve Aygün Aynagöz’de okudukları Nazım Hikmet şiirleri ile izleyicilerden bol alkış aldılar. Emekli Edebiyat öğretmeni Mustafa Yıldız ve Sabahat Ulutaş’ta Nazım Hikmet’in çeşitli yönlerini anlattılar.

Hep birlikte söylenen Nazım Hikmet türküleri  programa ayrı bir renk kattı.

Kapanış konuşmasında Aygün Aynagöz, programı duyduğunda kendini arayan ve katılamıyorum fakat bir koli su göndererek katkıda bulunmak istiyorum diyen ve su gönderen Kandıra Sevdalısı Beylerbeyli Naim Alkan’a, sinema salonuna kültürel faaliyetlerde kapısını açan Teoman Yelkencioğlu’na, sazıyla, müziğiyle tüm izleyicileri zaman zaman duygulandırıp zaman zaman coşturan Derya Demirel’e, ayrıca tüm katılımcılara imzalı kitabını hediye eden ve Nazım Hikmet’i herkesin anlayabileceği şekilde anlatan Mustafa Küpçü’ye teşekkür etti.

Ayrıca Ç.Y.D.D. Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren Mustafa Küpçü’ye programın anısına ve Ç.Y.D.D. ye bağışladığı kitaplar için teşekkür etti ve plaket takdim etti.

Katılımcılar arasında önceki dönem Kandıra Belediye Başkanlarından İsmail Genç, Belediye meclis üyesi Birten Kaya, Demokrat Parti İlçe Başkanı Olcay Çelik, İyi Parti yönetim kurulu üyesi Yaşar Akalın, Ç.Y.D.D. Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Kandıra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Sertaç Tugay, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, C.H.P önceki  dönem başkanlarından Recep Şenol, Nar Çiftliği sahipleri Nardane - Ahmet Kuşçu, özel sektör işyeri yöneticilerinden Atilla Öztan ve eşi Aysel Öztan, Emin Çevik, Levent Açıkgöz, Ferit Ayaz, Abdullah Koşar, esnaf Mustafa Varol, Aliye - Halil  Erdoğmuş, Ayfer Aynagöz, iş insanı Belgin Yüksel, ressam Aytaç Kürekçioğlu, Yalçın Akkan, Hakan Saltık, Satranç Eğitmeni ve Edebiyatçı Mustafa Yıldız, Sabahat - Cem Ulutaş, Mustafa Demirtaş, Ahmet Güdük, Kemal Günay, Müfide Ecevit ile Müfide Ecevit'in Koreli gelini Moon Kim ve yine Kandıranın gelinlerinden Romanyalı Maria Buzcu ve kızı Melisa Buzcu vardı.

1

Gazeteci Yazar Mustafa Küpçü, Nazım Hikmet’i anlatırken

2

Sabahat Ulutaş şiirini okurken

3

Mustafa Küpçü, Hikmet Hamza Güdük’e imzaladığı son kitabını takdim ederken

4

Müfide Ecevit şiirini okurken

5

Yalçın Akkan şiirini okurken

6

Sağlık çalışanı ve saz sanatçısı Derya Demirel

7

Hikmet Hamza Güdük şiirini okurken

8

Aygün Aynagöz ve Ecz. Sevim Deren birlikte Mustafa Küpçü’ye plaket takdim ederken

9

Kandıra’da Nazım Hikmet’in Doğum Gününe katılanlar

11.2

Mustafa Küpçü

11

Melisa Burcu

12

Aygün Aynagöz

13

Hikmet Hamza Güdük

14

Müfide Ecevit

15

Mustafa Yıldız

16

Sabahat Ulutaş

17

Aytaç Kürekçioğlu

18

Belgin Yüksel

19

Müfide Ecevit

20

Yalçın Akkan

21

Mustafa Yıldız

22

Derya Demirel

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.