Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Mar/120

Devletin Kandıra GİOSB üzerinden yıllık kazanacağı sigorta primi; 17 milyon 304 bin TL

 son 2 Devletin Kandıra GİOSB üzerinden yıllık kazanacağı sigorta primi; 17 milyon 304 bin TL

Kandıra GİOSB, kente kazandıracağı istihdamlar dışında devlete de büyük katkı sağlayacak. Sadece ödeyeceği sigorta primleriyle devlete büyük katkı sağlayacak

Kandıra Beylerbeyliler Derneği, hafta sonu Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Kandıra GİOSB) yönetimini ağırladı. Fuar içinde bulunan Kocaeli Sivil Toplum Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı şeklinde geçen buluşmaya Kandıra GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, Kandıra Beylerbeyliler Derneği Başkanı Ayhan Ayyıldız, Kocaeli Kandıralılar Derneği yönetiminden Başkan Erdoğan Alkan, Erdal Baykara, Ahsen Okyar, Günay Gülcü, Orhan Can, Bursa Yıldırım İlçe Meclis Üyesi Mustafa Aslan ve dernek yönetim üyeleri katıldı.

Aylık Maaş 8 Milyon 400 Bin TL.

Kurulacak olan Kandıra GİOSB hakkında bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, buranın kurulmasıyla Kandıra ve Kocaeli dışında devletinde büyük kazanç sağlayacağını belirtti. Eroğlu, “Burada çok sayıda Kandıra insanına ekmek kapısı açılacak. Vasıfsız çalışanlar aylık ortalama net 700 TL, teknik personel ortalama net 1.500 TL, yönetim kadrosu ise 2.500 TL ücret alacakları varsayımı altında, çalışanlara ödenecek ücret toplam 8 milyon 400 bin TL olarak hesaplandı” dedi.

Devlete Büyük Gelir Kapısı

Çalışanlara ödenecek SGK priminin devlete büyük bir kazanç sağlayacağını belirten Eroğlu, “Asgari ücretten dahi hesaplansa devlete ödenecek SGK primleri aylık yaklaşık 1 milyon 442 bin TL olacak. Bunu yıla vurursak yaklaşık 17 milyon 304 bin TL’ye tekabül etmektedir. Devlet Kandıra GİOSB üzerinden sadece sigorta primleri tahsil etmeyecektir. Bunun yanında satılan ürünlerden alınacak KDV, şirketlerin yapacağı kar üzerinden gelir ve kurumlar vergisi, bölge esnafının artan gelirleri üzerinden alınacak ek vergiler, devlete fazladan gelir olacağı aşikârdır” açıklamasında bulundu.

100 Bin Kişiye Konut İstihdamı

Son olarak inşaat sektörünün de burada sağlanacak istihdam nedeniyle hareketleneceğini belirten Eroğlu, “Burada çalışacak olan işçiler için konutlar yapılması gerecek. Çalışanların dışında ailelerini de hesaplarsak toplam 100 bin kişinin konut ihtiyacı olacak. Bu ihtiyaç, inşaat sektörünü de hareketlendirecektir. Binlerce yeni konutun yapılaması dolaylı olarak ayrıca istihdama neden olacaktır” şeklinde konuştu. Konuşmalarının ardından söz alan dernek üyeler, kendilerine sonuna kadar destek olacaklarını belirtti.DSC_0015

son 1

012

011

013 

son 2

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.