Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Ara/220

Kandıra’da Mehmet Akif’i muhteşem anma… Elif İlke Sözer de sahnede…

21_thumb

14 Mart 2022 Pazartesi / Bizkandırayız Şiir Topluluğu, Kandıra Lisesi Mezunları Derneği ve Kocaeli Kandıralılar Derneğinin “İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif’i anma gecesi”  Mehmet Akif Ersoy Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli’nin katılımı ile muhteşem geçti.

Kandıra ve İzmit’ten İstiklal Marşını ve Mehmet Akif
Ersoy’un Safahat’ından eserler okuyan öğrenciler, dinleyicileri adeta büyüledi.

Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş eserlerin fon müziği ile başlayan gece Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri Keman sanatçısı Efe Küçük ve Kabak Kemane sanatçısı Berkan Geçgen’in İstiklal Marşının İsmail Hakkı Bey tarafından Rast makamındaki ve Ali Rıfat Çağatay’ın Acemaşiran makamındaki bestelerini icra ettiler. Osman Zeki Üngör’ün bestelediği Kabul edilen bestesini iki sesli olarak da icra ettiler.

Program sırasıyla; Akçakoca İlköğretim okulundan Hikmet
Hamza Güdük, Şehit Yavuz Sonat Meslek Teknik Anadolu Lisesinden Yağmur Macit ve İzmit 28 Haziran İlköğretim Okulundan Elif İlke Sözer; İstiklal Marşını, Şehit Yavuz Sonat Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden Mukaddes Seyhan ve son olarak Şiir okuma yarışmasında  Kocaeli il birincisi olan Akçakoca Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer Aslan Bülbül adlı şiiri okudu.

Kandıra Lisesi Mezunları Derneği ve Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticisi ve Bizkandırayız Müzik hocası olan Engin Ecevit şiir okuyan öğrencilere katılım sertifikası takdim etti ve teşekkür konuşmasında gecenin anlamını ve önemini işaret etti.

21_thumb

İzmit 28 Haziran İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi Elif İlke Sözer

3_thumb-4

Şiir okuyanlara katılım belgesi…

PHOTO-2022-03-14-23-52-42

Cem Küçük, Nursel Okyar, Elif İlke Sözer, Ahsen Okyar, Neslihan Küçük

PHOTO-2022-03-15-00-39-13

unnamed (1)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.