Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Mar/120

Geleceğin Mühendisleri İzmit’te Yarıştı

1 Türkiye’nin ilk vaka çözme yarışması

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (KOUEMK) hızlı başladığı 2011-2012 öğretim yılına mükemmel organizasyonlarla devam ediyor.

Türkiye ve KKTC genelinde 7.si Düzenlenen EMT Vaka analizi yarışmasının Kocaeli Ayağı, Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü farkıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin ilk vaka çözme yarışması

Endüstri Mühendisliği’nin temel görevlerinden olan problem analizi ve çözüm yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan ve aynı zamanda Türkiye’de öğrenci düzeyinde gerçekleştirilen ilk vaka çözme yarışması olan Vaka Analizi Yarışması’nda; karşılaşılan sorunlara en kısa zamanda, en düşük maliyetli, en çok verim ve kar sağlayan çözümü bulmayı hedeflenmektedir. Bu sayede, Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin iş hayatının zorluklarıyla yüzleşmesini sağlayarak onlara profesyonel iş ortamında karşılaşabilecekleri muhtemel sorunlar, içinde bulunacakları projeler ve yönetmek durumunda kalacakları krizler hakkında tecrübe kazandırmayı amaçlamaktadır.

Juri üyeleri

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü Proje sorumlusu M. Taha Zeren ve VAY’12 Organizasyon takımı koordinasyonunda gerçekleşen Vaka Analizi Yarışması Kocaeli Yerel Elemesi içinde; Ford Otosan’dan Murat Tezcan, Hyunda-Assan’dan Coskun Erol, Doğuş Otomotivden Coşkun Tomurcuk, Sakarya üniversitesinden Doç. Dr. Ayhan Demiriz ve Kocaeli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Kasım Baynal’ın bulunduğu jüri, yarışmacıları bir hayli zorladı.

Zorlu 3.5 saat

Mühendislik öğrencileri tarafından büyük beğeni toplayan organizasyonda takımlar 3.5 saat boyunca zorlu iş durumunu çözmeye hemen ardından jüri ye yaptıkları sunumlarla onları ikna etmeye çalıştılar.

Birinci; 4. Grup

Yarışma sonucunda 4. Sınıfların oluşturduğu 4. Grup (Ali İhsan Boyacı, Eda Orhan, Halil Uzun, Özge Sarıbaş) birinci olurken, Sinerji Takımı (Fatma Toğrul, Berna Yılmaz, Deniz Altıntaş, Tarık Cengiz Kısa) ikinci ve Vaka’nın dört atlısı takımı (Yasemin Nur Yüce, Caner Taban, Cihan Candan, Barış Tayfur) üçüncü oldu.

Plaket takdimi

Bursa Ege Kırtasiye, İpek Pişmaniye ve Rumeli Tulumba desteğiyle gerçekleşen organizasyonda birinci olan takıma plaketini KOUEMK Danışman Hocası Cağın Karakoç, ikincisine KOEUMK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Can Toka, üçüncüsüne ise KOUEMK Genel Sekreteri Leyla Öztürk tarafından teslim edildi.

Juri’ye de plaket

Sektöründe lider firmalardan ve öğretim üyelerinden oluşan jüriye plaketlerini; Yrd. Doç. Dr. Kasım Baynal’a KOUEMK Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Bıyık, Hyunda- Assan Gövde Departmanı Müdürü Çoşkun Erol’a KOUEMK Sosyal İlişkiler Sorumlusu Mesut Önder, Ford Otosan’ın Başarılı Kalite Mühendisi Murat Tezcan’a KOUEMK Proje Sorumlusu M. Taha Zeren, Doğuş Otomotiv Lojistik Yöneticisi Orhan Tomurcuk’a Organizasyon ekibinden İlay Güler, Doç Dr. Ayhan Demiriz’e ise Organizasyon ekibinden V. Furkan Önder tarafından teslim edildi.

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Kulübü’nün başarılı organizasyonu plaketlerin takdimi ile sona erdi.

1 Ahmet Can Toka, Özge Ersöz, Mehmet Ali Bilmez, Mesut Önder, Taha Zeren ve Canan Öztürk

2 Hyundai-Assan’dan Coşkun Erol, Ford Otosan’dan Murat Tezcan, Doğuş Otomotiv’den Coşkun Tomurcuk, KOU Yrd. Doç. Dr. Kasım Baynal ve Doç. Dr. Ayhan Demiriz

3 KOU Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Kasım Baynal kapanış konuşmasını yaparken

4 Organizasyon Ekibi, Jüri üyeleri ile birlikte

5 Organizasyon Ekibinden İpek Ayrancı, Canan Öztürk, KOUEMK Proje Sorumlusu Taha Zeren, 5.KALE Sponsorluk Koordinatörü Anıl Korkmaz ve yine ekipten Nurbanu Demir, Zeynep Pehlivan, İlay Güler

6 Organizasyon sırasında katılımcalara çeşitli ikramlar yapıldı.

7 Organizasyon takımından İlay Güler, Doğuş Otomotivden gelen jüri üyesi Coşkun Tomurcuk’a plaketini takdim ederken

8 VAKA yarışmasını düzenleyen KOUEMK organizasyon ekibi

9 Yarışmada 1. olan gruba KOUEMK Danışmanı Çağın Karakoç plaket takdim ederken

10 Yarışmada 3.olan gruba KOUEMK Genel Sekreteri Leyla Öztürk plaket takdim ederken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.