Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Mar/120

Prof. Dr. Haşmet BAŞAR Hocamıza rahmet diliyorum 30.06.2004 Teşvikiye Camii – NOSTALJİ

94770013   Surinam Cumhuriyeti İstanbul Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Haşmet Başar, yoğun iş temposuna dayanamayarak kalbine yenik düştü.

25 Haziran Cuma günü İstanbul'da vefat eden Başar'ın cenazesi, 30 Haziran Çarşamba günü Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zekeriyaköy Ağlamış Dede Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Uzun yıllar Türkiye'yi yurtdışındaki çeşitli üniversitelerde ve BM'nin de aralarında bulunduğu çeşitli kurumlarda temsil eden Başar, İslam Kalkınma Bankası'nın da aralarında bulunduğu finansal kuruluşlarda üst düzey görevlerde bulundu.

Başar, son olarak HABA International Uluslararası Eğitim ve Danışmanlık Şirketi'nde genel müdürlük görevinin yanı sıra İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde lisans, master ve doktora dersleri veriyordu. Başar, geçen hafta (24-25 Haziran) İstanbul'da düzenlenen "KOBİ'lerimize Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkelerinde Yeni Ticari ve Finansal Fırsatlar" konulu zirvenin organizatörleri arasında yer almıştı. Zirve Türk firmalarını İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Dr. Ahmed Mohammed Ali başta olmak üzere 19 İslam ülkesi temsilcisi ile bir araya getirmişti.

Başar, geçen yıl aralık ayında da Körfez sermayesinin temsilcilerini, İstanbul'daki "Körfez Ülkelerindeki Finansal Kaynaklardan Yararlanma İmkanları Konferansı"nda bir araya getirmişti. Çeşitli dillerde 8 kitabı ve 50'nin üzerinde bilimsel makalesi yayımlanan Başar, evli ve iki çocuk babasıydı.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Ahsen Okyar, Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Ayaz ve Yüksel Özdemir de Teşvikiye Camiinde ki törene katıldı.

Merhum hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz…

94770017 Hasan Ayaz, Vali Memduh Oğuz, Ahsen Okyar ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er

94770018Hasan Ayaz, Ahsen Okyar, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Dr. Metin Eriş ve Yüksel Özdemir

94770019 Gökhan Hacıibrahimoğlu, Hasan Ayaz, Doç. Dr. Hüseyin Kalkan, Ahsen Okyar ve Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

94770020 Ahsen Okyar ve Yüksel Özdemir

94770022 Yüksel Özdemir, Ahsen Okyari Hasan Ayaz, Yüksel Şeneol Teşvikiye Camii avlusunda İstanbul Büyükşehir  Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.