Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Mar/120

ABD BOMBALANIYOR – H.Prof.Dr.Nurullah AYDIN

AT H.Prof.Dr.Nurullah AYDIN  5 Mart 2012-ANKARA

ABD BOMBALANIYOR

ABD İşgal ettiği ülkelere ileri teknolojiye dayalı bombalar atıyor. Kod adı; bombardıman olan saldırı adı çeşidine göre değişiyor.

Peki ama ABD istediği yeri, boyun eğmeyen ülkeleri insanları bombalarken, kendisi ne durumda acaba!

ABD’de ne diyorlar?

Fırtına alarmı

Hortum felaketi

Kasırga vurdu

Bunun üzerine acil durum ilan ediliyor.

ABD ülkeleri bombaladıkça hemen akabinde kendisi de bombalanıyor. O uçaklarıyla bombalarla katlediyor. İlahi/doğa kararı ile de bu kez kendisi, fırtına, kasırga, hortum bombardımanda da bu kez aynı felaketleri yaşıyor, evler yıkılıyor, insanlar ölüyor, yaralılar artıyor. Maddi hasar tahribat büyüyor.

Ne ilginç benzerlik değil m?

Doğa her zaman dengeyi kurar.

ABD Dünyanın farklı coğrafyalarında katliam, yıkım sürecini yürütürken, vahşi, kapitalist sistemin argümanlarını kullanıyor

Ya bendesin ya karşısın doktrini ile kişileri kendilerine mahkum ediyor, direnleri de vahşice katlediyor. ABD askeri güçle direnen boyun eğmeyen ülkeleri bombalıyor. Sivil, çocuk, kadın, bitki, hayvan fark etmiyor.

Son hava (fırtına) bombardımanında ABD'de can aldı: 26 ölü

ABD’nin Meksika Körfezi Sahili ile kuzeydeki Great Lakes bölgelerini etkisi altına alan fırtına sonucu 26 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Okul ve konutların çatılarının uçmasına ve maksimum güvenlikli bir cezaevinde hasara neden olan fırtına sistemi sonucu ABD’nin Indiana eyaletinde 14, Kentucky eyaletinde 12 kişi öldü.

ABD’nin Alabama ve Tennessee de dahil olmak üzere güney eyaletlerinde de etkisini hissettiren fırtına nedeniyle Tennessee eyaletine bağlı Chattanooga’da en az 20 ev hasar görürken yaralanan 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer, fırtına nedeniyle Alabama eyaletine bağlı Huntsville’deki maksimum güvenlikli bir cezaevinden hasar meydana geldiğini ancak 2100 mahkumun bulunduğu hapishanede firar eden mahkum bulunmadığını belirtti.

Alabama Ceza İnfaz Kurumu sözcüsü Brian Corbett, hapishanenin iki büyük koğuşunun çatısında hasara neden olan fırtına nedeniyle yaralanan olmadığını kaydetti.

Yetkililer, Indiana eyaletine bağlı 2000 nüfuslu Marsville yerle bir olduğunu ve yakınındaki 2000 nüfuslu Henryville’de de hasar meydana geldiğini bildirdi.

Hortum bebeği 16 km uçurdu

ABD’de önceki gün hortum dehşeti yaşandı. Ülkenin orta batı ve güney eyaletlerini etkisi altına alan kasırga ve hortumlarda en az 36 kişi yaşamını yitirdi.

Hortum faciasında bir de mucize yaşandı. ABC News’un haberine göre Indiana’nın New Pekin kentinde adı açıklanmayan sarı saçlı mavi gözlü bir kız bebek evinin 16 kilometre uzağında bir tarlada bulundu. Hastaneye kaldırılan bebeğin durumun kritik olduğu bildirildi. Dört yaşındaki Daylin Terry Jackson ise bebek kadar şanslı değildi. Indiana’nın Chelsea kentinde yaşayan Amanda Jackson, hortum evlerini silip süpürdüğünde oğlu Daylin ile sığınaktaydı. Amanda oğlunu kollarıyla sarmasına rağmen hortumun şiddetine dayanamadı. Daylin ve hortum vurduğunda üst katta olan büyükanne ve büyükbabası yaşamını yitirirken Amanda Jackson yaralandı. Önüne çıkan evleri yerle bir eden hortum, ağaçları kökünden söktü, otomobilleri ters çevirdi. Indiana eyaletindeki 1900 kişinin yaşadığı Marysville kasabasının “haritadan silindiği” söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor, enkaz altında ceset aranıyor.

ABD’yi; kim havadan, karadan, denizden bombardımana tutuyor.

Doğa; gazabını gösteriyor.

Günün Sözü: Tarihin gerçeklerini idrak etmeyenlerin akibeti hep aynıdır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.