Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Eyl/220

Akça Koca Platformu Yunanistan’da…

1 - Kopya

Akça Koca Platformu Yunanistan’da…

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformunun 5 gün süren Yunanistan turu yeni bilgiler öğrenerek, farklı yerleri görerek  tamamlandı.

Yunanistan Turu

Dedeağaç’ta sabah kahvaltısı ile başlayan Yunanistan turunda; Selanik’te; Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans Eserleri, Yunanistan’ın En Büyük Katedrali olan Aya Dimitros Kilisesi, Büyük İskender, Hamza Bey Cami, E.Venezelos - P.Konstantin Heykelleri, Vardar, Makedonia, Aristoteles, Elefterios görüldü. Ardından Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evini ziyaret edildi. Selanik Başkonsolosumuz Efe Ceylan makamında heyeti ağırladı ve geniş açıklama ve ikramlarda bulundu. Tekne turu yapıldı. Mübadeleye uğrayan Türk Köyleri; Ptolemaıdas (Kayalar), Florina – Kozani, Antıgonas (Köseler) –Kommına (Uçana)- Vegoritida – Pelargos (Muralar) – Pirgi (Katraniça) ziyaret edildi. Edessa Şelalesi gezildi. Kavala'da; Su Kemerleri, Kavalalı Mehmet Ali Paşa İmarethanesi ve Konağı görüldü. İskeçe’ye gidildi ve sonrasında Agios Nikolaos ile Porto Lagos Kiliseleri ziyaret edildi. Batı Trakya gezisi ile tur tamamlandı.

Yunanistan kafilesi;

Yunanistan turuna; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, eşi Emine Uzunhasanoğlu ve kızı Nihal, e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve eşi Müjgan Büyükkaya, İGSAŞ İstanbul Gübre Sanayii A.Ş. şirketinde Satış Pazarlama Direktörü Vedat Altınok ve eşi Merve Altınok, ER-VAK - Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Ecz. Erdal Güzel ve eşi Hülya Güzel, Erzurum Atatürk Üniversitesi  Edebiyat Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Aslan ve eşi Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi, Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Aslan, İş insanı İlhan Altun ve eşi Leyla Altun, Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir ve eşi Muazzez Aydemir,

Alfa Elektronik Sensör A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bayram ve eşi Eğitimci Mürvet Bayram, Amatör Ressam Emine Vildan Çağlar, İzmit Rulman Makina Sanayi Ticaret Müdürü Gökhan Çakır, Fizyoterapi ve Osteopatik Tıp Uzmanı Dr. Adem Güngül, İş adamı Şener Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler Koordinatörü Abdullah Köktürk, Mali Müşavir Ahsen Okyar ve eşi Nursel Okyar, İşadamı Metin Özler ve eşi Gülhan Özler, Emekli ebe Hacer Patan, Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Tolga Büyükkaya ve eşi Canan Büyükkaya, İş insanı Necati Pilavcı ve eşi Huriye Pilavcı katıldı.

Atatürk’ün evinde;

Atatürk’ün evine girişte Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan karşıladı. Bina ile ilgili bilgiler verdikten sonra Başkonsolosluk makamında ikramlarda bulundu.

Teşekkürü hakedenler;

Vizyon Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Emre İpekli, Tur Rehberi Kaan Esin ile Anna tura katılanlara geniş bilgiler verirken, Türkiye  – Yunanistan gidiş – geliş yolunda sıfır hata ile hizmet veren otobüsün kaptanlarına da teşekkür edildi.

2 - Kopya

Erzurum Atatürk Üniversitesi  Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yavuz Aslan ve eşi Prof. Dr. Betül Aslan

3 - Kopya

Atatürk’ün evinin bahçesinde Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan bilgi verirken

4 - Kopya

Abdullah Köktürk, Hasan Uzunhasanoğlu, Metin Özler, Ahsen Okyar, Dr. Alaattin Büyükkaya, Emre İpekli

5 

Edessa Şelalesi önünde

6 - Kopya

  Selanik Meydanı

7 - Kopya

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu üyeleri

1 - Kopya

Akça Koca Kültür Platformu Selanik Sahilinde

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.