Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25Eyl/220

Ecz. Erdal Güzel’e, “İNSANA DOST, FİKRE DOST – 2” kitabı..

.PHOTO-2022-09-24-10-05-04_1

24 Eylül 2022 Cumartesi / Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Ecz. Erdal Güzel’e “İNSANA DOST, FİKRE DOST – 2 ( 01 Ocak 2017 - 31.12.2019)” kitabını takdim ettik.

PHOTO-2022-09-24-10-05-04A

Ahsen Okyar ve Abdullah Köktürk;  ER-VAK Başkanı Erdal Güzel’e; “İNSANA DOST, FİKRE DOST – 2 ( 01 Ocak 2017-31.12.2019)” kitabı takdim ederken

Ecz. Erdal GÜZEL kimdir?

1955 yılında Erzurum'da Ayazpaşa Mahallesi'nde doğmuş olan Erdal Güzel, ilkokulu Gazi, Dumlu Pınar ve Cumhuriyet İlkokulu'nda, ortaokulu Gazi Ahmet Muhtarpaşa Ortaokulu'nda, lise tahsilini ise Erzurum Lisesi'nde tamamlamıştır.

Lise tahsilinden sonra bir yıl eğitim enstitüsü fen bölümünde okuduktan sonra, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne girmiş, adı geçen fakülteyi 1977 yılında bitirerek eczacı olmuştur.

İki yıl Sağlık Bakanlığı bünyesinde kamu eczacısı olarak çalışan Erdal Güzel, askerlik görevini ifa ettikten sonra iki yıl MYO'da kimya öğretmenliği yapmış, halen serbest eczacı olarak eczacılık mesleğini sürdürmektedir.

Uzun yıllardan beri, meslek örgütü olan 13. Bölge Eczacı Odası'nın çeşitli birimlerinde görev yapan Erdal Güzel, 13. Bölge Eczacı Odası'nın Haysiyet Divan Başkanlığı'nı yürütmektedir.

2005 yılında Erzurum'un en büyük sivil toplum örgütü olan ER-VAK'ın (Erzurum Kalkınma Vakfı) yönetim kurulu başkanlığına seçilen Erdal Güzel, şehrimizdeki yerel gazetelerde ve çeşitli dergilerde makaleler yazmaktadır.

AB hibe programları çerçevesinde Meme Kanseri ve İnternet Girişimciliği projelerinin başarıyla uygulanması, 2005 yılında "Karlı günlerden kârlı günlere doğru" sloganı ile 2011 kış oyunlarının Erzurum'a kazandırılması için kamuoyu farkındalığı oluşturulması, Erzurum'un Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri, Erzurum - Rize arasındaki Ovit Geçidi (Kuzey Güneyle Buluşacak Karadeniz Dadaşla Harran'a Kavuşacak) projesi, Öşvank Kilisesi, Tortum Şelalesi ile Tortum ve Uzundere'nin turizm potansiyellerine ait projeler, "İpek Yolu'nda Demir Yolu" konulu Trabzon - Erzurum ve Tebriz Demir Yolu projesi, 17 Haziran Erzurum Vilayet Kongresi ile Erzurum'un yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Prof. Dr. Nusret Karasu, Prof. Dr. Mümtaz Turhan, Sebahattin Bulut, Hafız Faruk Kaleli ve Kara Fatma'nın anma toplantıları gibi etkinliklerle vakfın çalışmaları Erdal Güzel tarafından devam ettirilmiştir.

KUDAKA Genel Kurul üyeliği, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimi Serbestlik Kurumu ve Yakutiye Kent Konseyi üyelikleri görevini ER-VAK adına yürüten Erdal Güzel, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.