Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Mar/120

1 MART MUHASEBECİLER GÜNÜNÜ KUTLU OLSUN

DSC_0129 1 MART MUHASEBECİLER GÜNÜNÜ KUTLU OLSUN

“KSMMMO 22.yılında 1288 üye ve 912 stajyer ve adayı ile en büyük meslek örgütlerinden biri olarak Kocaeli’ye gururla hizmet vermektedir.”

Dünyanın en eski mesleklerinden biri olmakla birlikte, ülkemizde 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 sayılı muhasebe meslek yasası ile en geç yasal kimlik kazanan mesleklerden biri olan Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleğimiz, 22 yılı geride bırakmıştır.

O tarihten bu yana, 1 Mart Günü bütün Türkiye’de Muhasebeciler Günü olarak kutlanmaktadır. 22 yıldır 1 Mart Günü, önemi nedeniyle meslektaşlarımızca kıvanç ve gururla kutlanır iken, Kocaeli’de yaşayan herkes gibi bizlerinde içinde, bir burukluğu ve acıyı da beraber yaşatmaktadır. Bilindiği gibi, Türk Denizcilik tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan ve çoğunluğu öğrenci çok sayıda hemşehrimizin hayatını kaybettiği, Üsküdar Vapuru faciasının da bugün 54. yıl dönümüdür. Bu vesile ile, faciada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınları ile birlikte tüm Kocaeli halkına da başsağlığı diliyoruz.

Dünya ve Ülkemiz ticaret ve ekonomi hayatında meydana gelen hızlı gelişmelere paralel olarak, süratle gelişen ve kendini yenileyen muhasebe mesleğimiz, bu gün ülke çapında 90 Bine yaklaşan üye sayısı yanı sıra, bir o kadar da stajyer ile birlikte, kısa adı TÜRMOB olan üst birliğimiz çatısı altında, kısa zamanda en büyük örgütlü meslek guruplarından biri olmuştur.

Buna paralel olarak, KSMMMO bünyesinde de hemen hepsi uzun yılların tecrübesini taşıyan 1288 kayıtlı üyesi ve 912 stajyer ve aday stajyeri yanı sıra, büro çalışanları ile birlikte Kocaeli’de, en az 5000 kişilik büyük bir aile olarak, toplumun hemen her kesimine hizmet etmekteyiz.

Bizler Mali Müşavir Muhasebeciler olarak, Bu günü yani 1 Mart’ı, 22 yıldır bir bayram olarak kabul etmekte ve kutlamaktayız.

Gerek büyük küçük ticaret erbabı, gerekse işçisi işvereni, tüm çalışma hayatının taraflarına hizmet üreten ve ürettiği hizmetten, ülkenin tüm kurum ve kuruluşları yararlanan Muhasebe ve Mali Müşavirlik camiası olarak, her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, hemen hergün bir yenisi eklenen ve yetişmekte zorluk çektiğimiz angaryalara rağmen, emeğimizin karşılığını tam alamasak ta, bir ibadet gibi işimizi yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz.

Gerek Mali sistem, Gerekse Sosyal Güvenlik Kanunlarında yapılan köklü değişiklikler yanı sıra, hem 2013 yılbaşından itibaren uygulanmak zorunda olan Uluslar Arası standartlara göre muhasebe tutma zorunluluğu, hem de 1956 yılından bu yana hiçbir değişikliğe uğramadan uygulanmasına rağmen bir anda tümü değişen Türk Ticaret Kanununun getireceği, yenilik ve değişikliklere uyum sağlama ve eğitim çalışmalarımız, hızla devam etmekte olup, camia olarak mükelleflerimize en iyi hizmeti verme gayreti içinde olduğumuzu bir kere daha kamuoyu önünde açıklamak isteriz.

Bu vesile ile tüm KSMMMMO camiasının 1 Mart Muhasebeciler Gününü kutlar, sağlık mutluluk ve huzur dolu bir hayat dileriz.

KSMMMO YÖNETİM KURULU

DSC_0129

DSC_0133 

DSC_0139

DSC_0147

DSC_0148

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: SMMM Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.