Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Eyl/220

5 dakika daha olsa… / Hayrettin ALBAYRAK

302469112_10160128847984708_7152480469252337974_n

5 dakika daha olsa... / Hayrettin ALBAYRAK

Önceki gün iş çıkışı otobüsteyim, telefonum çaldı. Baktım Fevzi Bayırbaşı arıyor. Eski dosttur Fevzi Ağabey, ne zamandır görüşmüyorduk. “Hayırdır inşallah” diyerek açtım telefonu. Fevzi Ağabey, “Sana kötü haberim var. Erdal Baykara’yı kaybettik” dedi. Hafta başı Muharrem Erdoğan’ın kaybıyla sarsılmışken, kısa bir süre sonra yeni bir acı daha.

HİÇ HABERİM YOKTU

Şaşırdım, inanamadım. En son 10 gün kadar önce oğlunun düğününde fenalaşıp hastaneye kaldırıldığını duymuştum da, ciddi bir durumun olduğunu bilmiyordum. Fevzi Ağabey, “Pankreas kanseri tedavisi görüyordu” deyince iyice şaşırdım. Bir dostumuzun böylesi ciddi bir rahatsızlığı var ve benim bundan haberim yok. Kendime kızdım. Ki, Nurettin Arıcan gibi, Uğur Uludağ gibi ortak dostlarla konuştum, onların da haberi yokmuş. Arada konuşuyorduk Erdal Ağabeyle, sosyal medyadan sıklıkla paylaşımlar yapıyordu. Hiç belli etmedi, biz de anlayamadık.

ÇEYREK ASIRLIK TANIŞIKLIK

Erdal Baykara ile tanışmamız 90’lı yılların sonlarına dayanır. O zamanki işyeri bizim Cebesoy Sokak’taki eski binaya çok yakındı. Sıklıkla uğrar, sohbet ederdik. Babası Sadi amca da orada olurdu. O zamanlar Fevzi Bayırbaşı ile birlikte Kuruçeşme Belediyespor’da yöneticilik yapıyordu. 2001’de yapılan ASKF seçimlerinde Muammer Hazer başkan olunca, Erdal Ağabey de yönetiminde yer aldı. Mali işlere bakıyordu. ASKF lokali de bizim eski gazete binasına çok yakındı, hemen hemen her iş çıkışı uğrar, hem Erdal Ağabeyle, hem diğer yöneticilerle sohbetler ederdik.

İKİ KEZ ADAY OLDU

2003 ASKF seçimlerinde ekibi onu başkan adayı olarak çıkardı. O dönem Rafet Kırgız ile aramız limoniydi, ben de Erdal Baykara ekibini desteklemiştim. Yanılmıyorsam 16 oyla kaybetmişti seçimi. Bir sonraki dönem Murat Aydın’ın karşısına da çıktı, bu kez farklı kaybetti, kenara çekildi. O süreçte sigorta acenteliği işine girdi, Leyla Atakan Caddesi üzerinde büro aldı. Çok sıklıkla olmasa da arada uğrar, hem kendisi, hem eşi, hem babasıyla sohbet ederdik. Gazetemiz yeni yerine taşınınca epeydir gidememiştim ziyaretlerine, arada telefonla konuşuyorduk.

MEKANI CENNET OLSUN

Yakınımı kaybetmiş gibi üzgünüm. Erdal Ağabeyi iyi bir insan, iyi bir aile reisi, hayırlı bir evlat, dürüst bir esnaf ve cemiyet insanı olarak biliyorum. Kocaelispor’un İstanbul’daki maçına gittiğim için cenazesine katılamadım. Orada olsam Hoca’nın, “Nasıl bilirdiniz ?” sorusuna yüksek sesle, “İyi bilirdik” diye karşılık verirdim. Varsa hakkım helal olsun. İnşallah o da bize haklarını helal etmiştir. Allah mekanını cennet eylesin, nurlar içinde yatırsın. En büyük acıyı kuşkusuz ki, Allah sağlıklı ömür versin 90’lı yaşlardaki babası Sadi Amca, hayat arkadaşı Aynur Hanım ve çocukları yaşıyordur. Mevla’m tüm sevdiklerine sabırlar versin.

Bu arada, Erdal Baykara’nın vefatıyla sarsılırken, iki acı haber daha geldi. ASKF Başkanı Murat Aydın’ın bir süredir amansız hastalıkla mücadele eden Sakarya’da yaşayan kayınpederi vefat etmiş. Ayrıca olgunlar ve veteranlar turnuvası düzenlenen, futbol antrenörü, benim çok sevdiğim kardeşim Tuncay Budakin de babasını kaybetmiş. Merhumlara gani gani rahmet, ailelere sabır diliyorum.

Hayrettin Albayrak 15 Eylül 2022

https://www.ozgurkocaeli.com.tr/makale/12110712/hayrettin-albayrak/5-dakika-daha-olsa

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.