Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Şub/121

Kocaeli SMMMO Meclis toplantısı yapıldı.

DSC_0075 Kocaeli SMMMO Meclis toplantısı yapıldı.

Kocaeli SMMMO Başkan Yardımcısı Ali Odabaş; “Mükelleflere verdiğimiz muhasebe hizmetleri yanı sıra Maliye Bakanlığı, SGK, İstatistik Kurumu ve Bankalarca istenen bilgi formları yüzünden sosyal hayatımız kalmadı”

Kocaeli SMMMO Şubat ayı aylık meclis toplantısı yapıldı. Alikahya otogar arkasındaki Oda eğitim ve konferans salonunda yapılan toplantıya meclis üyeleri yanı sıra oda üyelerinden de katılım oldu.

Toplantı açılış konuşmasını yapan Kocaeli SMMMO Yöneti Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Odabaş, 27 Şubatta başlayan vergi haftası akabinde 1 Mart muhasebeciler günü ve muhasebe haftası nedeniyle, bu ayki meclisin meslek mensupları için çok önemli günlerde toplandığını belirterek şunları söyledi.

“Toplumun birçok kesiminde yaptığımız hizmet, sadece işletmelerin gelir ve giderlerinin toplanıp, kayıt altına alınması olarak algılanmaktadır. Bu, buzdağının görünen tepesidir. Asıl görülemeyen ve ciddi vakit ve çalışma gerektiren, aksama olması halinde, işletmelerin iflasına sebep olabilecek ciddi para cezaları içeren, Maliye Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu yanı sıra İstatistik Kurumu, Bankalar gibi kuruluşlarca sıklıkla talep edilen bilgi ve formların düzenlenmesi ve istenen bilgilerin gönderilmesi işidir. Meslek mensupları kendilerine ve ailelerine vakit ayırmamakta gece yarılarına kadar bürolarında, hatta evlerinde çalışmaktadır.

1288 üyesi ve 912 stajyer ve aday stajyeri yanı sıra büro çalışanları ile birlikte en az 5000 kişilik bir camiayız. Toplumun bütün kesimlerine hizmet vermekte bunca zorluğa rağmen, işimizden zevk alarak çalışmaktayız. Muhasebe ücretlerini tahsilde zorlanan meslek mensupları olarak, her geçen gün bir yenisi eklenen ve tamamı meslek mensuplarından istenen bu angaryalara bir son verilmesini beklemekteyiz.”

Ali Odabaş konuşmasında önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar ve eğitim programları ile 1 Mart Muhasebeciler günü nedeniyle yapılacak program hakkında da bilgi verdi.

Yeni Çek Yasası ile KDV İade ve Mahsup İşlemleri Anlatıldı

Oda meclis toplantısında aylık oda çalışmaları hakkında bilgi verilmesi yanı sıra

Oda genel Sekreteri Mali Müşavir Mustafa Taşpınar Yeni Çek Yasası, Yeminli Mali Müşavir Süleyman Turan’da KDV Kanunundaki iade esasları, nakit iade ve mahsup uygulamaları ile ilgili sunum yaptı.

DSC_0069 Kocaeli SMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Odabaş

DSC_0075 Meclis Başkanlık Divanı Cafer Tayyar Demirdaş, Mehmet Balimre, Ahsen Okyar, Engin Eroğlu

DSC_0066 Kocaeli SMMmO Meclisine katılan üyeler sunumları dikkatle izledi

DSC_0089 YMM Süleyman Turan “KDV Kanun’undaki İade Esasları, Nakit ve Mahsup Uygulamaları” konusunda bilgi verirken

DSC_0096 YMM Adem Özzaim

DSC_0098 Gebze Temsilcilik Başkanı Taner Öner

DSC_0100 Mustafa Taşpınar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: SMMM Yorum gönder.
Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. ahsen abı gercekten guzel işler yapıyorsunuz. Eline sağlık cok güzel kareler yakalıyorsunuz.


Leave a comment

Geri izleme yok.