Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

19Şub/120

26 Şubat İstanbul’da tarihi yürüyüş günü

rusya 029 Bilal DÜNDAR – 17.02.2012 Kocaeli Gazetesi

26 Şubat İstanbul’da tarihi yürüyüş günü

Türk Milleti olarak üzerimizde ki ölü toprağını atıp silkinerek kendimize gelmenin zamanı gelip geçiyor. Bugün 22 ülke parlamentolarında aldıkları siyasi kararlarla 1915 yılında Türkler Anadolu’da Ermenilere “Soykırım” yapmışlardır kararı almışlardır. Bu kararlar tarihi tarihçilerin değil tarihi siyasetçilerin yazdığı bir karardır. Bu karar suyu tersine akıtmaktır. Bu kararlar tarihi gerçeklere olduğu kadar, ifade özgürlüğüne, insan haklarına ve geleceğe ihanettir.

Tarihi katleden bu siyasi kararlar Ermeni Diasporasının taleplerine gizli ve açık destek veren ülkelerce alındı.

Tarihi Gerçek: 1915 yılında Osmanlı topraklarında yaşayan, sadık vatandaş kabul gören Ermeniler; Rusların, Fransızların kışkırtması ile Osmanlı’ya isyan edip arkadan vurmaya başladılar. Güneydoğu’da ve Doğu’da Fransız askeri üniforması giyerek açık bir şekilde savaştılar. Beraberce yıllardır sorunsuz yaşadıkları Türklere toplu katliam yaptılar. Her tarafı yakıp yıkmaya başladılar. Korumasız köylerdeki insanları topluca samanlıklara, ahırlara, camilere doldurarak yaktılar. Hâlâ bu yörelerimizde toplu mezarlar çıkıyor. Kadınların ırzına geçerek, kafa derilerini yüzüp, memelerini kesip ağlayan çocukların ağızlarına tıkayarak işkencelerle insanları öldürdüler.

Sırf Ağrı, Kars ve Erzurum’da 110 bin insanımızı hunharca katlettiler. Bu vahim durum karşısında Osmanlı aldıkları bir karar ile Ermenileri mecburi göçe (tehcire) tabi tuttular. O zaman Osmanlı toprağı olan Suriye’ye gönderildiler. O zamanın ulaşım vasıtası olan at ve öküz arabalarının masrafları bile karşılandı. Ermeniler’in arkadan vurdukları, köyleri yakıp yıkıp toplu katliam yaptıklarında elbette ki karşılık verilecekti. Bu bir savaş haliydi. Her iki taraftan çok kayıplar olduğu kesin.

1960 yıllarına kadar hiçbir konu tartışılmadı. Gündemde yoktu. 1960 yıllarından sonra kış uykusundan uyanan Ermeniler ASALA Terör Örgütü ile bir kaşık suda fırtına koparmaya başladılar. Çeşitli ülkelerde görev yapan 44 hariciyecimizi belirli aralıklarla katlettiler. Bu olaylar planlı bir şekilde propagandalarla tırmandırıldı.

Azerbaycan topraklarının işgali ve katliamlar

Bağımsızlığına yeni kavuşan Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si Rusya’nın desteği ile Ermenilerce işgal edildi. Her tarafı yakıp yıkan Ermeniler Azerbaycan halkına yaptıkları insanlık dışı katliamları ile soykırım yaptılar.

Hocalı kasabasında bir gecede 613 insanı katlettiler. Bir milyon insan yerinden yurdundan kaçarak canlarını zor kurtardılar. Bu insanlar doğup büyüdükleri yerlere dönmenin umudu ile yaşamaktalar.

Ermenilerin Azerbaycan’da yaptıkları katliamlarla elleri kanlı dolaştıklarına yakın tarih ve bütün dünya şahittir. Azerbaycan katliamını ve Hocalı soykırımını unutturmak için 1915 yalanına sarılan Ermeniler’in artık maskesini indirmek insanlık adına tarihi bir borçtur.

Bu prangadan kurtarmak, haksızlıkları, hukuksuzlukları protesto etmek için, geleceğimize sahip çıkmak için 26 Şubat Pazar günü Taksim’deki yürüyüşte el ele olalım.

NOT: 26 Şubat Pazar günü saat: 9.30 da Anıtpark yanı Perşembe Pazarı’ndan otobüslerle hareket edilecektir.

İsteyen gruplara otobüs verilecektir.

Otobüs ve kumanya ücretsizdir.

İRTİBAT: TADEF (Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu) İZMİT

TEL: 0 262 321 70 91

FAX : 0 262 325 54 18

GSM: 0 532 770 14 34

“http://www.kocaeligazetesi.com.tr/newpics/11357/yazar/ilan-resim-822597682475.jpg"> 

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.