Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Haz/220

Akça Koca Platformu Afyon-Eğirdir-Isparta-Salda Turundan döndü.

_DSC0087

Akça Koca Platformu Afyon-Eğirdir-Isparta-Salda Turundan döndü.

Hasan Uzunhasanoğlu başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu Afyon-Eğirdir-Isparta-Salda Turundan döndü.

Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu; “Covid-19 dönemi sona ermiş gibi görülüyor. Yurtiçi ve yurtdışı gezilerimize başlıyoruz. Bu yıl ilk seyahatimizde Afyon, Eğirdir, Isparta ve Salda Gölü ziyaret edildi. Hep birlikte sağlık içinde yeni gezilerde buluşmayı diliyorum.” dedi.

Büyük ilgi

E. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve eşi Müjgan Büyükkaya’nın da katıldığı geziye; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, eşi Emine ve kızı Nihal Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve eşi Nursel Okyar, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayrak, Dr. Lütfiye Ünlü ve oğlu Levent Civak, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman ve eşi Asuman Kahraman, İş insanı Mesut Uğur ve eşi Ecz. Fatma Uğur, Özel Marmara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Esener Maçil ve eşi Tülay Macil, İşadamı Necati Pilavcı ve eşi Huriye Pilavcı, Psikolog Seyhan Türkmen Yalım ve oğlu Efe Yalım, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Uzmanları; Dr. Oktay Taşolar, eşi Dr. Fatma, evlatları; Mehmet Yusuf ile Elif Gülce Taşolar, İş insanı Mehmet Özler ve eşi Gülhan Özler, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka ve eşi Halime Toka, Emekli Ebe Hacer Patan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Elif Merve Patan, Makine Mühendisi Ömer Öztürk ve eşi Ayşe Öztürk, Dr. Yüksel Aksoy ve eşi Biyolog Salihe Aksoy, Sigorta Risk Koordinatörü Necati Büyükkaya ve eşi Hilal Büyükkaya katıldı.

AYDEMİR ÇİFTİNE PLAKET

Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir ve eşi Muazzez Aydemir, gezi ekibini Eğirdir Sorkuncak Köyündeki evinin bahçesinde ağırladı. Gül bahçesinde hasada katılan grup gül topladı. E. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve Psikolog Seyhan Türkmen Yalım birlikte Muazzez - Ali Aydemir çiftine teşekkür ederek plaketini takdim etti.

BÜYÜKKAYA YENİ YAŞINDA

Sigorta Risk Koordinatörü Necati Büyükkaya eşi Hilal Büyükkaya ile birlikte yeni yaş pastasını Aydemirlerin bahçesinde kesti.

AFYON - FRİG VADİSİ – EĞİRDİR TURU

Sapanca Berceste Tesislerinde kahvaltı sonrası Afyon’a doğru hareket eden Akça Koca Kültür Platformu üyeleri; Afyon’daki geziye Avusturyalı heykeltıraş Krippel'in eseri zafer anıtı ile başladı. Zafer Müzesi, Çeşmeli Konak İbrahim Alimoğlu Müzesi, Mevlevi Cami ve Müzesi, Ulu Camii ve Karahisar Kalesi ile devam etti. Tarihi Afyon sokaklarını fotoğrafladıktan sonra Eğirdir'e hareket edildi.

Dündar Bey Medresesi, Hızırbey Camii ve Eğirdir Kalesi gezilerimize müteakip Eğirdir'in manzarası görünen teras konumundaki Akpınar Köyü'ne çıkıldı. Gece Nafiz Yürekli Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde geçirildi.

ISPARTA FİRDEVS CAMİİ - ALİ AYDEMİR BEY’İN KÖYÜ - GÜL BAHÇELERİ - LAVANTA BAHÇELERİ - SALDA GÖLÜ

Isparta merkezde bulunan ve Mimar Sinan tarafından yaptırılan Firdevs Camii ziyaret edildi. Daha sonra Ali Aydemir’in köyünün gül ve lavanta bahçelerine ulaşıldı. Gül hasadı ve lavanta hasadı, ekim, biçim, bakım gibi bilgileri öğrendikten ve bahçeleri gezdikten sonra Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Beyaz Cennet Salda Gölü gezildi.

Salda gölünden sonra dönüş yoluna geçen Akça Koca Kültür Platformu üyeleri İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar ve eşi Kimyager Ayşegül Karakadılar’a hazırladıkları gezi için teşekkür ederek bir başka turda görüşmek üzere vedalaştı.

1

Necati Büyükkaya, Prof. Dr. Mehmet Bayrak, Dr. Alaattin Büyükkaya ve Ahsen Okyar Frig vadisinde…

2

Akça Koca Platformu üyeleri Frigya Vadisinde

3

Mustafa Toka, Ahsen Okyar, Ömer Öztürk, Dr. Alaattin Büyükkaya, Halime Toka gezi molası

4

Ali Aydemir’in köyünde ikramlar hazırlanıyor

5

Müjgan Büyükkaya gül toplarken

6

Dr. Alaattin Büyükkaya, Hasan Uzunhasanoğlu ve Psikolog Seyhan Türkmen Yalım birlikte Muazzez - Ali Aydemir çiftine plaketini takdim ederken

7

Yeni yaşına giren Necati Büyükkaya ve eşi Hilal Büyükkaya doğum günü pastasını kesme hazırlığında

8

Akça Koca Kültür Platformu üyeleri gül bahçesinde

9

Asuman – Ali Kahraman Salda Gölü kıyısında

_DSC0087

Eğidir Gölü ve platform üyeleri

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.