Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

3Haz/220

Sevgili Dostlar, – İsmet AKKAYA Emekli Öğretmen

ismet akkaya

Sevgili Dostlar, -  İsmet AKKAYA Emekli Öğretmen

2 Haziran 2005 tarihinde evimdeki Kur'an-ı Kerimin son sayfasına "Derince Araştırma Hastanesinde Özgür den olma, Deryadan doğma bir erkek torunumuz dünyaya geldi" notunu düşmüşüm. Rabbim, kendine kul, habibine ümmet, bizlere hayırlı evlât eyle demişim..

Olayın 9 ay öncesine dönelim. Bir akşam yemek yerken eşim "Ismet bey dede oluyorsun, gelinimiz hamileymiş" dedi. Ben yemeği sevinçle yedim, bir sigara yaktım, kalan paketi yırttım attım, ve "ben sigarayı bıraktım" dedim. Eşimde ne oldu diye şaşırdı. Dedim şimdiki çocuklar kıymetli oluyor, "bebeğin yanında sigara içme, git balkonda iç, git dışarda iç deyip bana fırça çekersiniz, iyisi mi kuyruğu kulağı elletmeden erkeklik bende kalsın dedim ve o günden sonra sigara içmedim. Onun içindir ki Efe adını verdiğimiz ilk torunumu -beni bir musibetten kurtardığı için- çok seviyorum. Zaten hayatta tek pişmanlığım zamanında sigara içmiş olmamdır.

Rahmetli babaannem "Evlat fındık, torun fındık içidir" derdi. Oğlum bile bu sevgiyi bize göstermediniz diye kıskanır. Doğru da söyler, biz çocuklarımızla birlikte büyüdük. Çalışan anne baba olarak gerekli sevgiyi çocuklarımıza hissettiremedik. Ama sevgi eksikliği diye bir şey olamaz, bunu kabul etmiyorum...

7 yıl sonra bir de kız torunumuz oldu, sevgi bölündü ama azalmadı arttı...

Anne çalıştığı için çocukluk yıllarını Yahya Kaptan yürüyüş yolunda arabaları içinde gezdirerek yaşadım. Malatyalı bir ağabeyim vardı. "Kürt'ün yaşlısına keçi güttürürler, Türk'ün yaşlısına çocuk baktırırlar " derdi. Ben halimden memnundum, yıllar yılları kovaladı, EFE 17 yaşında, EFLİN 10 yaşına girecek.

Tanrım bahtlarını açık etsin, doğru insanlarla karşılaştırsın, acılarını göstermesin. ..

Bir dedenin torun hatırasını okudunuz. Rabbim bu sevgiyi bütün anne ve babaların tatmasını nasip etsin..

Sağlık ve mutluluk dileklerimle...

2 Haziran 2022

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: Mesaj Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.