Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11May/220

İsmail Sarıca yeni kitabı ile Kandıra da..

PHOTO-2022-05-10-21-42-46                 10 Mayıs 2022 Salı / “İÇİNDEN KANDIRA GEÇEN YAZILAR” kitabı yayında..

Bizkandırayız şiir topluluğu üyeleri, emekli Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürü İsmail Sarıca ile yazmış olduğu “İÇİNDEN KANDIRA GEÇEN YAZILAR” adlı kitabın tanıtım ve söyleşisini yapmak için Kandıra Cadde Cafe’de  bir araya geldi.

Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz’ün ev sahipliğini yaptığı toplantı, Kitabın tanıtımı ve nasıl yazıldığına  ilişkin İsmail Sarıca’nın sunumu ile başladı. Kitabın son sayfasına konan “Kitaba Sonuç” adlı şiiri okuyan Aygün Aynagöz’den sonra şiir topluluğu üyeleri de çeşitli şairlerden şiirler okuyarak keyifli geçen söyleşiye renk kattılar.

Kitaplar İmzalı                                                                            Kitabı ilk kez orada gören katılımcılar kendilerine İsmail Sarıca tarafından imzalanmış şekilde hediye edildiğini görünce duygulandılar ve kendisine teşekkür ettiler.

Büyük İlgi                                                                                             Emekli Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürü İsmail Sarıca, eşi Dr. Süheyla Sarıca’nın da hazır bulunduğu programa; Biz Kandırayız Kültür Platform Kurucusu Aygün Aynagöz, eşi Nurşen Aynagöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörü Abdullah Köktürk, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Sinan Yolcu, Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve kızı Zeynep Gökçen Okyar, Bizkandırayız Müzik Topluluğu Eğitmenleri Engin ve Şahin Ecevit, Nar Çiftliği sahipleri Nardane-Ahmet Kuşcu, Sağlıkçı ve saz sanatçısı Derya Demirel, e. C.H.P Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, Ressam Aytaç Kürekçioğlu, Tarihçi - Diş Hekimi İbrahim Ark, Kandıra Ç.Y.D.D Yönetim kurulu üyesi İpek Sümer, Satranç Öğretmeni Mustafa Yıldız, Gül Alkan, Eğitimci Sabahat Ulutaş ve eşi Cem Ulutaş, Olcay Tokdemir, Müfide Ecevit, THK Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, Kandıra Akdurak Mahallesi Muhtarı Cüneyt Özcan, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği yönetim kurulu üyeleri; Sabahattin Akyıldız ve Levent Aydoğdu, Nazlı Şen, İnci Bayrak, Celil Sağlam, Ayfer Aynagöz, Günay Çömlek, Nurettin Anık, Salih Akyıldız, Nizamettin Yılmaz ile edebiyat ve sanat meraklıları katıldılar.

Sarıca’ya Plaket

Kandıra’nın kültürüne yaptığı katkılardan dolayı İsmail Sarıca’ya plaketini; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörü Abdullah Köktürk, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Sinan Yolcu, Bizkandırayız Müzik Topluluğu Eğitmeni Şahin Ecevit ve Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz birlikte takdim ettiler.

Sağlık emekçisi ve saz sanatçısı olan Derya Demirel’in bağlama ile çaldığı türküler hep birlikte seslendirildi. Etkinlik çekilen toplu fotoğraf ile tamamlandı.

1 - Kopya

Kandıra Ç.Y.D.D Yönetim kurulu üyesi İpek Sümer, Dr. Süheyla Sarıca, e.Devlet Planlama Teşkilatı Genel Müdürü İsmail Sarıca, Bizkandırayız Müzik Topluluğu Eğitmenleri  Şahin  ve Engin Ecevit

2 - Kopya

Bizkandırayız  Platformu üyeleri ve“İÇİNDEN KANDIRA GEÇEN YAZILAR” kitabı

3 - Kopya

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Sinan Yolcu,   Bizkandırayız Müzik Topluluğu Eğitmeni Şahin Ecevit, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörü Abdullah Köktürk, Bizkandırayız Şiir Topluluğu sözcüsü Aygün Aynagöz birlikte İsmail Sarıca’ya plaket takdim ederken

4 - Kopya

Mustafa Yıldız, Vural Çevik, Celil Sağlam, Ahsen Okyar

5 - Kopya

Bizkandırayız Şiir Topluluğu üyeleri İsmail Sarıca ile birlikte

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.