Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Şub/120

Nikah Merasimiyle Hatırlanan Dostluklar / Hasan UZUNHASANOĞLU

IMG_0037 Nikah Merasimiyle Hatırlanan Dostluklar – Hasan UZUNHASANOĞLU

Murat Okyar, Ahsen Beyin dört evladından ikincisi. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Yakışıklı, sessiz ama saygılı ve Ahsen Beyin bugüne kadar olan başarılarının ardındaki görünmez kahramanlardan biri. Aramızda kalsın ama bende birazcık “çakma dayı” oluyorum.

Geçen hafta sonu sevgili yeğenimin nikah merasimi vardı. Gelinimize de bu arada unutmayalım. Murat ile Nurbanu kızımız birbirlerine çok yakışmışlar.

Akşamdan amcaoğlu Erdal Baykara mesaj atmış. Gelin alma için 11.00 de hareket edileceğini bildirdi. Bunun üzerine bende Selçuk Ağabeyi aradım. Ne yapalım diye soracaktım ama ulaşamadım. Meğerse bir evde Kur’an okumasındaymış.

Gelin almaya katılmayıp erkenden nikah salonuna vardım. Hiç olmazsa dışarıdan gelen misafirleri karşılarım diye düşünmüştüm. Çakma dayı olduğumuzdan ev sahibi de sayılırız.

Salona varmak üzereydim ki Selçuk Ağabey aradı. “Biz gelini aldık geliyoruz, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş hoca ile TBMM Başkan Vekili Dr. Meral Akşener gelecek onları karşıla” dedi.

Salona vardığımda bayağı bir kalabalıkla karşılaştım. Meğerse bizden önce Kocaeli Emniyet Müdürü’nün oğlunun nikahı varmış.

İlk olarak Nihat Gürer ağabey geldi. Ardından Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, İbrahim Gencer, Musa Ordu derken o esnada TBMM Başkan Vekili Dr. Meral Akşener geldi. Kendilerini karşıladıktan sonra diğer görevlerimize devam ettik.

Yıllardır cemiyet hayatının içinde olan Ahsen Ağabeyi bayağı heyecanlı gördüm. Nursel Abla bence nikahın yıldızıydı. Çok sakin, rahat tavırlarıyla etrafa pozitif hava veriyordu. Abi Burak ise nikah merasiminin üzerine yüklediği ağır sorumlulukların hakkından gelmeye çalışıyordu. Neslihan ile Zeynep’te her yere yetişmeye çalışıyordu.

Nikah merasimi Selçuk Ağabeyin çifti ve şahitlerini nikah masasına çağırmasıyla başladı. Şahitlikleri TBMM Başkan Vekili Dr. Meral Akşener, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Elimsan Müdürlerinden Hasan Basri Uzun yaptı. Nikahı ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kıydı.

Ahsen ağabeyi bu mutlu gününde Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve ismini burada yazamadığım her kesimden pek çok kişi yalnız bırakmadı.

Sevgili Murat’ın nikah merasimindeki gür sesi herkesin dikkatini çekti.

Takı merasiminden sonra bir an önce eve varıp Trabzonspor’un maçına yetişmek istiyordum. Ancak Sakarya ve İstanbul’dan gelen misafirleri de yalnız bırakmak da istemiyordum. Neyse ki Cemal Barış misafirleri oteline çorba içmeye davet edince bana maçı izleme fırsatı doğdu. Cerrahoğlu hocamdan da maçı izleme iznini alınca hemen eve geldim.

Bu konuyu sonradan düşündüğümde yanlış yaptığımın farkındaydım. Her halükarda Sakarya ve İstanbul’dan gelen misafirlerle İlimizde bulundukları süre zarfında ilgilenmeliydim. Bu futbol maçı izleme hastalığıma bazen laf geçiremiyorum. Sağolasın Cemal Ağabey, bizlerin eksikliğini giderdiğin için.

Babamlara vardığımda maç çoktan başlamıştı. Maçın yarısına geldiğinde telefonum çaldı Ahsen Ağabey arıyordu. Eyvah dedim içimden, misafirleri bırakıp geldim ya çok ayıp oldu diye düşündüm. Hasanım Of’un neresindesiniz diye soruyordu? Ballıca hayır olsun Ahsen Ağabey dedim. Ahsen Ağabey ise yanımda Oflu bir profesör var onun için sordum dedi. Of’un neresinden diye bu sefer ben sordum? Ahsen Ağabey Saraçlı Köyünden deyince hemen annemin köyü dedim. Kimlerden diye tekrar sorduğumda ise Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu deyince babam o benim üniversiteden arkadaşım ver telefonu onunla konuşacağım demez mi?

Annemden sonradan öğrendim ki Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’nun babası bölgemizin sevilen kişilerinden olup o zamanki Ballıca Köyü’nün ilk öğretmenlerinden imiş. Rahatsızlığı bulunan kardeşim Sinan’ı 35 yıl önce rahmetli dedem Hacettepe Üniversitesine muayeneye götürdüğünde ise Adnan Beyin ağabeyi Prof. Dr. Turgut Karaismailoğlu dedem, annem ve kardeşimle çok ilgilenmiş ve kardeşimin tam teşekküllü muayene olmasını sağlamıştı.

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’nun gelinimizin teyzesinin eşi olduğunu bu vesileyle İzmit’te bulunduğunu öğrenmiş olduk.

Her zaman bizlere hayırlı işlerde öncülük eden Ahsen Ağabeye evladının mürüvvetini gördüğü bir günde bizlerde sönmeye yüz tutmuş akrabalık ve dostlukların hatırlanmasına vesile olduğu için teşekkür ediyorum.

Sevgili Murat ve Nurbanu çiftine bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.