Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Mar/220

Kandıra’da Mehmet Akif’i muhteşem anma

3

14 Mart 2022 Pazartesi / Bizkandırayız Şiir Topluluğu, Kandıra Lisesi Mezunları Derneği ve Kocaeli Kandıralılar Derneğinin “İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif’i anma gecesi”  Mehmet Akif Ersoy Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli’nin katılımı ile muhteşem geçti.

Kandıra ve İzmit’ten İstiklal Marşını ve Mehmet Akif
Ersoy’un Safahat’ından eserler okuyan öğrenciler, dinleyicileri adeta büyüledi.

Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş eserlerin fon müziği ile başlayan gece Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri Keman sanatçısı Efe Küçük ve Kabak Kemane sanatçısı Berkan
Geçgen’in İstiklal Marşının İsmail Hakkı Bey tarafından Rast
makamındaki ve Ali Rıfat Çağatay’ın Acemaşiran makamındaki bestelerini icra ettiler. Osman Zeki Üngör’ün bestelediği Kabul edilen bestesini iki sesli olarak da icra ettiler.

Gecenin sunumunu gerçekleştiren Ebru Turhan Çetiner,
saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte okunmasından sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayat hikayesi hakkında bilgi verdi. Ardından gecenin tertipleyicisi ve tertip komitesinin sözcüsü olarak Aygün Aynagöz anma etkinliği programının nasıl gerçekleştiği hakkında bilgisini aktardı ve katılanlara teşekkür etti.

Program sırasıyla; Akçakoca İlköğretim okulundan Hikmet
Hamza Güdük, Şehit Yavuz Sonat Meslek Teknik Anadolu Lisesinden Yağmur Macit ve İzmit 28 Haziran İlköğretim Okulundan Elif İlke Sözer; İstiklal Marşını, Şehit Yavuz Sonat Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden Mukaddes Seyhan ve son olarak Şiir okuma yarışmasında  Kocaeli il birincisi olan Akçakoca Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer Aslan Bülbül adlı şiiri okudu.

Kandıra Lisesi Mezunları Derneği ve Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticisi ve Bizkandırayız Müzik hocası olan Engin Ecevit şiir okuyan öğrencilere katılım sertifikası takdim etti ve teşekkür konuşmasında gecenin anlamını ve önemini işaret etti.

Program Bizkandırayız Şiir Topluluğunun üyelerinin
okuduğu şiirler ile devam etti. Sırasıyla Olcay Tokdemir Leyla adlı şiiri, Ayfer Kocatürk Uyan adlı şiiri, Nizamettin Yılmaz ve son olarak Sabahat Ulutaş Çanakkale şiirini okudu.

Plaket

İstanbul’dan gelen Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli’nin Mehmet Akif Ersoy’u anlatması ve sorulara cevap vermesi ile devam edildi. Katılımcıların dikkatlice dinlemeleri ve soru sorarak Akif hakkında bilinmeyen konulara ışık tutan Çiftçigüzeli’ne tüm katılanlar ayrıca teşekkür etti.

Çiftçigüzeli’nin plaketini; Aygün Aynagöz, Kandıra eski belediye başkanları; Kenan Evin ve İsmail Genç, Ç.Y.D.D. Kandıra Şubesi Başkanı Sevim Deren ile Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Ali Kocatürk takdim etti.

Şiir okuyan Şiir Topluluğu üyelerine ise Mehmet Cemal Çiftçigüzeli teşekkür belgesini tek tek takdim etti. Ebru Turhan Çetiner’in kapanış konuşmasından sonra fotoğraflar çekildi.

İlgi
Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy u anma ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yılını konu alan ve sivil toplum örgütleri
tarafından belki de ilk kez gerçekleştirilen anma töreni tüm
katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerin ve şiir topluluğu üyelerinin içten gelerek okuduğu şiirler İstiklal marşı ve Akif in hayat hikayesi ilgi ile izlendi.

Büyük Katılım

Katılımcılar arasında eski belediye başkanlarından Kenan Evin ve İsmail Genç, Meclis üyesi Birten Kaya, siyasi partilerden
Cumhuriyet Halk Partisi adına Sedat Çetinkaya ve kadın kolları başkanı Neşe Açıkgöz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Battal ve İzmit İlçe yöneticisi Salim Yaşar, Demokrat Parti başkanı Olcay Çelik, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Ali Kocatürk, önceki dönem başkanlarından Prof. Dr. Mehmet Bayrak ve Erdal Baykara, Denetleme kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Ç.Y.D.D Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren ve İpek Sümer, T.H.K  Kandıra şubesi başkanı Vural Çevik, Esnaf Odaları Başkanı Şaban Şenol, Askerlik Şubesi Komutanı Barış Pektaş ve eşi, Türk Telekom Müdürü Hamza Tüfenk ve eşi, İşbankası müdürü Serkan Geçgen, Yeni Kandıraspor Kulübü Başkanı Hüseyin Akın, Diş hekimi İbrahim Ark, Genç Kandıralılar Derneği başkanı Nurullah Özer, Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Meşe, eski müdürü Recep Özaydın, Ekonomi Bakanlığı İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Eğitim Uygulama Müdürü Necati Korkmaz, Nar Çiftliği sahipleri; Nardane Kuşcu ve Ahmet Kuşcu, Mine Öğren, Ayla Yenişen, Aliye Erdoğmuş, Levent Açıkgöz, Deniz Açıkgöz, Volkan Bulgurcu, Recep Şenol, Dursun Yılmaz, Ahmet Güdük, Kemal Günay, Serhat Keskin, Mesut Ateş, Celil Sağlam, Nihat Şen, Rahmi Göztürk, Zeynel  Yılmaz, S. Atalay, Uğur Akalın, İnci Ulusoy, Fatma Bayrak, Mustafa Yıldız, Rıfat Okan, İnova Model Maket sahibi Cem Küçük, Neslihan Okyar Küçük, Zeynep Gökçen Okyar, Özkan Bayram, Nursel Okyar, Tülay Macit, e. Kabaağaç Muhtarı Mustafa Bayram Çelik, Asım Filiz, Cavit Sözer, Seçil Sözer, Şişecam Talep Planlamacısı Melike Sözer, Eyüp Özdemir, Ayşe Kır, Mukaddes Seyhan, Emin Harkoğlu, Salih Akyıldız, Ramazan Yazar, Cem Ulutaş, Sabahat Ulutaş, Aytaç Kürekçioğlu, Olcay Tokdemir, Nizamettin Yılmaz, Ayfer Kocatürk, Nurşen Aynagöz ve çok sayıda Kandıralı katıldı.

1Kandıra Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Aygün Aynagöz

2Akçakoca İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencisi Hikmet Hamza Güdük İstiklal Marşını okurken

3Bizkandırayız Müzik hocası olan Engin Ecevit, Ömer Aslan, Yağmur Macit, Mukaddes Seyhan, Elif İlke Sözer ve Hikmet Hamza Güdük’e teşekkür ederek, sertifikalarını  verdi.

4Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli bilgi verirken

5Aygün Aynagöz, Ecz. Sevim Deren, e. Kandıra Belediye Başkanları Ecz. İsmail Genç ve Kenan Evin, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli’ne plaketini takdim ederken

6Keman sanatçısı Efe Küçük ve Kabak Kemane sanatçısı Berkan Geçgen, İstiklal Marşının İsmail Hakkı Bey tarafından  Rast makamındaki ve Ali Rıfat Çağatay’ın Acemaşiran makamındaki bestelerini icra ederken

7Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı  Ali Kocatürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli’ne Derneğin hediyesini takdim ederken

8Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Gecenin sunumunu gerçekleştiren Ebru Turhan Çetiner’e sertifikasını verirken. Efe Küçük, Berkan Geçgen, Ayfer Kocatürk, Olcay Tokdemir, Sebahat Ulutaş ve Nizamettin Yılmaz

9Toplantıya katılanlar

10Gecenin sunumunu gerçekleştiren Ebru Turhan Çetiner,

11Bizkandırayız Topluluğu Müzik hocası Engin Ecevit

21İzmit 28 Haziran İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi Elif İlke Sözer

22 Şehit Yavuz Sonat Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden Mukaddes Seyhan

23 Şiir okuma yarışmasında Kocaeli il birincisi olan Akçakoca Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer Aslan

24Şehit Yavuz Sonat Meslek Teknik Anadolu Lisesinden Yağmur Macit

25Bizkandırayız Şiir Topluluğu üyesi Ayfer Kocatürk Uyan adlı şiiri okurken

29Bizkandırayız Şiir Topluluğu üyesi Olcay Tokdemir Leyla adlı şiiri okurken

26Bizkandırayız Şiir Topluluğu üyesi
Nizamettin Yılmaz

30Bizkandırayız Şiir Topluluğu üyesi Sebahat Ulutaş

28Ahsen Okyar, Berkan Geçgen, Serkan Geçgen

3a9a0e04-52c5-4e3e-bc56-8352bde72c75Bizkandırayız Şiir Topluluğu üyeleri

31Kandıralıların buluşması

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.