Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Şub/120

Prof. Dr. Savaş Ayberk’e Plaket

2012.02.08 prof savaş ayberk 046

 Aydınlar Ocağından Prof. Dr. Savaş Ayberk’e plaket

Kocaeli Aydınlar Ocağı, yılbaşında emekli olan Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Ayberk için İzmit Öğretmen Evinde Plaket töreni düzenledi.

Av. Sönmez; Bir yıldız kaydı
Kocaeli Üniversitesi’nden bir “yıldız” kaymıştır diyen Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez; “ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Ayberk Kocaeli Üniversitesi’nin yanı sıra çevre başta olmak üzere tüm sorunlara sahip çıkan, projeler üreten, Kocaeli bürokratlarıyla, yerel yöneticilerle ve sivil toplum örgütleriyle bütünleşen bir bilim insanıdır. Yeniköy’deki Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş.’nin kuruluşunu gerçekleştiren Ayberk şu anda burada Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin Denetleme Kurulu üyesidir. Bütün hizmetleri için şükranlarımızı sunuyor, sağlık ve uzun ömür diliyoruz. Kocaeli Aydınlar Ocağında 18 yıl önce 11 Nisan 1994 tarihindeki “GAP ve Değişim” başlığı ile verdiği konferans ve saydam gösterisi hala hafızalarımızdadır.” Dedi.

Prof. Ayberk; Aileme daha çok vakit ayıracağım

Kocaeli Aydınlar Ocağı yöneticilerine teşekkür eden Prof. Dr. Savaş Ayberk;Emekliliğime 2 yıl, Dekanlık süresinin bitimine 6 ay varken, 19 yılımı geçirdiğim Kocaeli Üniversitesi’ne şeklen veda ettim. Akademik kariyerime İngiltere Edinburg Üniversitesi’nde yaptım ve araştırma dünyasıyla tanıştım.

1993’te Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nü kurdum.

Yardımcı doçentlik yapmadan Doçent oldum, bir yıl sonra da Profesörlüğe yükseldim.

2003 yılından buyana da 9 yıldır, bir başka deyişle üst üste 3 dönem Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’nı yürüterek bir “ilk” ve kırılması zor bir   “rekor”a imza attım.

Bugün Mühendislik Fakültemizde 10.000 öğrenciye hizmet veriyor ve her yıl 1.200 öğrenci mezun oluyor. Uluslararası kriterlere göre yapılan bir sıralamada Türkiye’deki Mühendislik Fakülteleri arasında 15. sıradadır. Fakültemiz, deprem sonrası 6 yılı prefabrikelerde geçirdikten sonra 2009 Eylül ayından bu yana çağdaş anlayışla tasarlanmış 40.000 m² lik kapalı alana sahip Umuttepe Yerleşkesi'ndeki yeni ortamına kavuşmuştur. 35 Profesör, 25 Doçent, 93 Yardımcı Doçent ve Öğretim Görevlisinden oluşan 150 dolayındaki öğretim üyemiz ile öğrencilerimize en iyi öğrenimi vermektedir. 1946 doğumluyum. Emekliliğimde şimdiye kadar ertelediğim birçok şeyi yapacağım ve aileme daha çok vakit ayıracağım.” Dedi.

Toplantıya katılanlar

Av. Ruhittin Sönmez’in evsahipliği yaptığı toplantıya; Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu Başkanı Nihat Gürer, Kocaeli SMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, İSU Yönetim Kurulu Üyesi Dr. H. İbrahim Kahraman, eski İSKİ Yönetim Kurulu üyesi Musa Ordu, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Harita Mühendisi Ali Kahraman, Makine Mühendisi Çetin Mut, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, İbrahim Abdullah Patan, Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Karanfil, İşadamı C. Yusuf Koyurtgan, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Selahattin Kabadayıoğlu, Ecz. Selçuk Arslan, Derince Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, Makine Yüksek Mühendisi Dr. Cumhur Özgirgin, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Sigortacı Erdal Baykara, KOU Endüstri Kulübü Başkanı Ahmet Can Toka, Statiker Mithat Bora Bulut katıldı.

Prof. Ayberk’e plaket

Toplantı sonunda Prof. Dr. Savaş Ayberk’e, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez tarafından teşekkür plaketi, 18 sene önceki Ocak Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman tarafından da hediye takdim edildi.

2012.02.08 prof savaş ayberk 015 Av. Ruhittin Sönmez açılış konuşmasını yaparken

2012.02.08 prof savaş ayberk 028 Prof. Dr. Savaş Ayberk teşekkür konuşmasını yaparken

2012.02.08 prof savaş ayberk 033 Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar ve Selçuk Arslan

2012.02.08 prof savaş ayberk 036 Av. Ruhittin Sönmez, Prof. Dr. Savaş Ayberk’e Teşekkür plaketini takdim ederken

2012.02.08 prof savaş ayberk 042 İzmit Öğretmen Evindeki toplantıya katılanlar

2012.02.08 prof savaş ayberk 044 Prof. Dr. Savaş Ayberk Kocaeli Aydınlar Ocağı yöneticileri ile birlikte

2012.02.08 prof savaş ayberk 046Ayaktakiler:Mustafa Toka, Erdoğan Davut, Erdal Baykara, Musa Ordu, Dr. H. İbrahim Kahraman Hasan Uzunhasanoğlu, Selahattin Kabadayıoğlu Oturanlar: Nihat Gürer, Prof. Dr. Savaş Ayberk, Av. Ruhittin Sönmez ve Ahsen Okyar

2012.02.08 prof savaş ayberk 032 Prof. Dr. Savaş Ayberk teşekür konuşmasını yaparken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.