Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Şub/220

MALİ MÜŞAVİR OLMANIN HAKLI ONUR VE GURURUYLA! – Şükran AKGÜN

page_1

MALİ MÜŞAVİR OLMANIN HAKLI ONUR VE GURURUYLA! – Şükran AKGÜN

1 Mart ülke genelinde 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik kanunun verdiği yetkiye istinaden hizmet veren meslek mensuplarının günü olarak kabul edilmektedir.

Bilinmektedir ki dünya üç temel kavram üzerine kurulmuştur. Ekonomi, siyaset ve din. Halen günümüzde de ekonomi, kavram olarak birinci sırada yer almaktadır.

Sosyal sorumluluk kavramı, kişilik kavramı, işletmenin sürekliliği kavramı, dönemsellik kavramı, parayla ölçülme kavramı, maliyet esası kavramı, tarafsızlık ve belgelendirme kavramı, tutarlılık kavramı, tam açıklama kavramı, ihtiyatlılık kavramı, önemlilik kavramı, özün önceliği kavramı gibi muhasebenin aslında hayat felsefelerimizin temel kavramlarıyla biz mali müşavirler ekonomiye yön vermekteyiz.

Oysa ki; 2018 yılında yapılan Türkiye’nin en itibarlı meslekleri çalışmasında ilk yirminci sırasında  dahi yer almayan mesleğimizi icra edenler olarak, ülkemizin ekonomik düzeninin istikrarlı bir şekilde devam etmesi için dur durak bilmeden çalışmaktayız.

Mesleğimizi; 1980 yılından öncesi ya da sonrası, 1990 yılından öncesi ya da sonrası, 2000 yılından öncesi ya da sonrası, 2020 yılından öncesi ya da sonrası her nereden bölersek bölelim her daim eğitimin şart olduğu, dört yıllık üniversite mezunu ve üç yıl zorunlu stajlarıyla, ve bir çok sınav sonrası meslek mensubu olabilen biz meslek mensubu ve meslek büyüklerimin gününü sevgi, saygı ve hürmetlerimle kutluyorum.

Bir kez daha dünyaya gelebilseydim  iki şeyden asla vazgeçmezdim. Türk olmak ve mali müşavir olmak!

MALİ MÜŞAVİR OLMANIN HAKLI ONUR VE GURURUYLA! - Şükran AKGÜN (sukranakgun.com)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.