Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25Kas/210

Hiç Bilenle Bilmeyen Bir Olur mu… / Rüyam Alankuş KARGILI

rüyam alankuş kargılı

Hiç Bilenle Bilmeyen Bir Olur mu… / Rüyam Alankuş KARGILI

Dokunduğu kişinin hayatında devrim yapan ve bunu karakterine kodlayan sorgulamayı, irdelemeyi bulduğu doğruyu özümlemeyi öğreten sınırsız sayıda çocuğu olan Başöğretmen Mustafa Kemal’in ilkelerini kendine düstur edinmiş Öğretmenlerin günü bugün.

Tek düze bir meslek değildir öğretmenlik, gökyüzü kadar sonsuz bir olmalı kalbin, sabrın ve merhametin sınırsız, vicdanın tertemiz ve şartsız koşulsuz sevmelisin sana emanet edilen canları.

Zira idame ettiğin iş bir nesne, ürün, hizmet değil yüreklere dokunmaktır.

Çok sevilir, sayılırsın fikir danışılan örnek alınan olursun. Tabi her zaman değil…

Yeri gelir en çok taşlanan, yerilen olur, saatlerce bıkmadan ders anlatıp bir şeyler öğretilme hevesi ile belki bir soruyu, konuyu 10-15 kere tekrar edip boğazın yırtılırcasına çabalarsın ama “bu öğretmenler de hep tatil yapıyor” denilen olursun.

Yeri gelir polislerle ateş ölçer, maske yapar, solunum cihazı üretir tonlarca dezenfektan yaparsın ama “pandemi en çok öğretmenlere yaradı evden yatıyorlar” olursun.

Yeri gelir öğrencini yaptığı hatalı davranışı usulünce uyardığın için bıçaklanarak canını kaybeden Necmeddin Kuyucu Hoca olursun yeri gelir şahsi negatif duygular uğruna iftira atılıp iki cümle şikayeti vakur tavırlarıyla zafer kazandım sananların üzdüğü Öğretmen yeri gelir vatan aşkıyla memleketin her köşesi kutsaldır deyip göreve giden hain bir saldırıda şehit edilen Aybüke Yalçın -Necmettin Yılmaz Hoca olursun.

Bazen hatta son zamanlarda sıklıkla bulunduğun toplumdaki kıymetini irdelersin üzülürsün, ama hiç vazgeçmezsin kaldığın yerden daha sıkı yapışırsın içindeki meslek sevdasına. Öğretirken öğrenirsin, yaşadıkça yaşatırsın bilgiyi.

Çok Kıymetli Hocam Feyzullah Divli yazmış; "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" hikmetinde bir sevdanın kahramanıdır öğretmen. Herkesin okuduğu, kimselerin bilmediği bir öyküsü vardır elbet. Herkesin hayatına dair bir dokunuşu, kimselerin hayatında çok fazla yeri olmadığı bir yazgısı vardır elbet.

Gelgelelim herkese dair ve kimselere rağmen "ÖĞRETMEN OLMAK EN GÜZEL TERCİHİMİZDİR!" yazdığı gibi Öğretmen olmak en güzel tercihimizdir…

Çünkü biz… Aydınlattığımız her beyinde çoğalır, karanlıktaki her bahar toprağını aydınlatırız.

Kutlu olsun… Kutlu olsun…

https://starkocaeli.com/makale/8329293/ruyam-alankus-kargili/hic-bilenle-bilmeyen-bir-olur-mu

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.