Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Kas/210

Av. Acurman’ın, Abdullah Köktürk’e Vefa Toplantısı mesajı..

13 Kasım 2021 Cumartesi

Hazirunu saygıyla selamlarım. / Av. Hüseyin ACURMAN

Bugün Abdullah Köktürk beyin Vefa Toplantısında son anda oluşan aile cemiyeti nedeni ile hazır bulunamıyorum.

Toplantıda şahsıma söz verilme nezaketi nedeni ile tertip komitesine şükranlarımı sunarım.

Abdullah Köktürk beye ve Akça Koca Kültür Platformuna olan saygım toplantıda sözlü olarak aktaracağım diyeceklerimi yazılı olarak aktarma yükümlülüğünü bende yarattı.

Bu nedenle;

Abdullah Köktürk bey ile yollarımız Kandıralılar Derneğinde kesişti, ancak birbirimizi daha yakından tanımamız 2004-2009 yıllarında Abdullah beyin Bekirpaşa Belediye Başkanı, benim de meclis üyesi olduğum günlere dayanır.

Belediye Başkanı ve 21 belediye meclis üyesi iktidar partisinden, biz 4 kişi muhalefet partisinden.

Sayısal üstünlük karşısında muhalefet yapmak, muhalefetin taleplerini hayata geçirmek imkânsız.

Kaldı ki o tarihlerde iktidar partisi ilk defa yerel yönetimleri elde etmiş, siyaset yerelde de gergin, ne dersek diyelim duvara çarpmış gibi geri geliyor.

Abdullah Köktürk başkanda o gerginlik içerisinde başkan seçilmesinin ilk aylarında gergin ipte siyaset yapıyor.

Bir meclis toplantısında hizmetin partisi olmayacağını, muhalefet parti üyeleri olarak doğru bulduğumuz her şeyin yanında yer alıp oy birliği ile karar çıkaracağımızı ve Abdullah Köktürk başkanın şemsiyesi altında Bekirpaşa’ya hizmet etmekten onur duyduğumu söyledim.

O toplantıdan sonra Abdullah Köktürk başkan bir karar alınmadan önce bizimle istişare yapmaya başladı. Allah için bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun da duruşu önem arz etti. İbrahim Bey büyükşehir meclislerinde özellikle hukuki bir karar alınacak iken bir de Hüseyin beye soralım demekten hiçbir zaman yüksünmedi.

Bekirpaşa Meclisinde sonraki zamanlarda kararların hemen hemen tamamı oy birliği ile alındı. Bunda Abdullah beyin muhalefet meclis üyesi olarak bizi sahiplenmesi, önemsemesi, ötekileştirmemesi önemli rol oynadı.

Tekrar söylüyorum. O yıllarda Abdullah Köktürk’ün şemsiyesi altında yerel yönetimde hizmet vermenin gururunu bugünde yaşıyorum.

Teşekkürler Abdullah başkan.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.