Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Kas/210

Mavi Gözlü BOZKURT – Yüksel ERCAN

Mavi Gözlü BOZKURT – Yüksel ERCAN

1881 yılında başlayan ve 10 Kasım 1938 yılında saat 09.05’te sona erdiği söylenilen 57 yıllık fazla uzun sayılmayacak bir ömür.

Sona erdiği söylenilen bir ömür” ifadesinin bir millete ne kadar yakıştığı ile ilgili sanıyoruz bundan daha güzel ifade bulunamazdı, zira dünyanın tüm ülkeleri içerisinde bu kadar çok sevilen başka bir lider olduğunu düşünemiyoruz bile.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK 10 kasım 1938 yılında saat 09.05’te aramızdan ayrıldı, Osmanlı bakiyesi genç Türkiye Cumhuriyetini içerisinde düştüğü ateşten kurtarmak adına genç bir subay olarak başladığı mücadele bilindiği gibi 29 Ekim 1923 yılında genç Türkiye Cumhuriyetini adeta küllerinden yeniden doğmasına vesile olmuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılalı 83 yıl oldu, aradan geçen 83 yıl içerisinde kendisine olan sevginin bırakın azalmasını yedisinden yetmişine kadar herkes her geçen gün kendisini daha çok sevdi, saygı ile andı.

Bugün her zaman olduğu gibi sabah 09.05’te Edirne’den, Ardahan’a kadar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes atasını bir kez daha saygı-sevgi ve minnetle anacak , saygı duruşunda bulunacak, ruhuna Fatihalar okuyacak.

Biz ilkokul yıllarından itibaren her 10 Kasım günü

“Saat dokuzu beş geçe

Atam Dolmabahçe'de

Gözlerini kapamış

Bütün Dünya ağlamış

Doktor doktor kalksana

Lambaları yaksana

Atam elden gidiyor

Çaresine baksana

Uzun uzun kavaklar

Dökülüyor yapraklar

Ben atama doymadım

Doysun kara topraklar

Müze müzeye bakar

Müzede atam yatar

Atamın çocukları

Atama selam çakar”

Şiirini asla unutmadan okuyor okuduktan sonra da “İyi ki böyle büyük bir liderin ülkesinde doğmuşuz İyi ki onun fikirlerini kendimize dünya görüşü olarak, yol haritası olarak belirlemiş “ diyoruz.

Dünyanın bütün ülkelerinde bilinen , tanınan örnek alınan Mavi gözlü Bozkurt, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü  aramızdan ayrılışının 83. Yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz, Ömrümüz oldukça onun fikirlerinden bir an bile olsun ayrılmayacağımızı da bir kez daha belirtiyoruz.

Kabri nur mekanı cennet olsun.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.