Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Eki/210

MEMLEKET PARTISİ TÜM KOCAELI’LERI PROTESTOYA DAVET ETTİ!!!!!

245045122_4251480028310849_207564093148668009_n

MEMLEKET PARTISİ TÜM KOCAELI'LERI PROTESTOYA DAVET ETTİ!!!!!

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Kocaeli’nin kuzeyinde bulunan Kandıra 900 kilometre kare alanı 50 bin nüfusu tarımsal potansiyeli 92 köy muhtarlığı ve 324 kırsal mevki hala bakir kalabilmiş ve Kocaeli’de “Sakin Şehir” statüsüne kazanabilecek bir ilçeyken artık tahrip etmek üzere Kandıra hedef alınmıştır.

Kandıra’nın içme suyu kaynağı Namazgah Barajı’nı kirletme potansiyeli olan GİOSB (Gıda ihtisas Organize Sanayi Bölgesi) yapılmaktadır. İzmit’in çöp toplama alanı olarak Sarışeyhli’de su havzası seçilmekte SİT alanlarının yakınlarına taş ocakları açılarak tarihi doku ve çevre hiçe sayılmaktadır.

Bağırganlı ve Hacımazlı arasına 10 adet RES (Rüzgar Enerji Santrali) yapılırken kuzey ormanlarına ölçüsüz zarar verilmektedir.

“İSTANBUL’A FEDA EDİLECEK”

Bunlardan da daha vahimi Akçaova ve Teksen’i kapsayan Kocadere havzasında planlanan Sungurlu barajı Kandıra’nın yüzde 30 kadar büyüklükte bir alanını yani 270 kilometre kareyi etkilemekte ve bu havzadaki 50 mahalle ve mevki su toplama havzasında kalmakta 18 mahalle ve yerleşim mevki 12 kilometre karelik baraj gölü içinde sular altında kalacaktır.

Baraj yapılırken yaklaşık 200 bin ağaç kesilecek ve vadilerde verimli tarım toprakları yok olacaktır. Kanal İstanbul nedeniyle yok edilecek Sazlıdere ve Terkos barajı ve Melen barajındaki yapım hatası nedeniyle devreye girememesi Sungurlu barajını gündeme getirmektedir.

Bölge halkı 2015 yılından bu yana mücadele vermektedirler. Barajın orada yüzyıllardır yaşayanları yerinden etmeyecek şekilde yapılması talebiyle ÇED raporuna karşı dava açtılar 2 yıl önce davayı kazandılar ve ancak yeni ÇED raporu yapıldı ve buna karşı açılan dava ise 13 Ekim’de yani yarın İstanbul 12. İdari Mahkemesi’nde görülecek.

Kandıra’yı ekolojik olarak etkileyecek ve yaşayan halkın göç etmesine sebep olacak bu projeden Kocaelili hemşerilerimiz belki farkında bile değiller.

İlimizin bir ilçesinin iklimi etkilenecek arazinin yüzde 30’u İstanbul’a su kaynağı olsun diye feda edilecek.

Bu nedenle tüm hemşerilerimizin genelde Kandıra bölgesinde özelde Sungurlu’da çalışanları protesto etmeye davet ediyoruz.”

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.