Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Eki/210

Mavi Kocaeli Gazetesi, 6 Ekim 2021 Çarşamba

202o517

toplu-1633438005

Büyükkaya Namazgahı Tokat’ta açıldı

Kartepe Maşukiye’de yaşayan, Tokatlı eski Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya’nın katkıda bulunduğu, Tokat'tın en önemli mezarlık alanlarından olan Şeyhi Şirvani Mezarlığı'nda namazgah inşa edildi

Şeyhi Şirvani Mezarlığı'nda Fatih Sultan Mehmet'in Kosova Prizren ve Çanakkale'de yaptırdığı namazgah örneğine bağlı kalınarak geleneksel yapı malzemeler ile yapılan namazgah yıllar sonra yok olma noktasına geldi.Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Belediyesi müze görevlisi Hasan Erdem'in girişimi ile mezarlıkta yeni alanda namazgah yapılmaya başlandı. Namazgah yapımında eski Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya maddi yönden destek oldu.

“RABBİM BU GÜZELLİĞİ KORUSUN”

Açılış törenine Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Avrupa Birliği eski Bakan Yardımcısı ve İstanbul eski Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya, Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, İzmit’ten Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ile Platform üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Avrupa Birliği eski Bakan Yardımcısı ve eski İstanbul Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya, “Böyle bir eserin ortaya çıkmasında katkım olduğu için mutluyum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rabbim bu güzelliği korusun” dedi. Büyükkaya’ya, Tokat Valisi Ozan Balcı tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

namazgahplaket

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.