Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Eki/210

Büyükkaya Namazgahı Tokat’ta açıldı.

1

Büyükkaya Namazgahı Tokat’ta açıldı.

İzmit Maşukiye’de yaşayan, Tokat’lı, eski Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya’nın finanse ettiği, Namazgâhın açılışı gerçekleşti.

“Alaattin Büyükkaya Namazgahı”

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Tokat'ın Eren'i olan Şeyh-i Şirvani Hazretlerinin metfun olduğu bu alanda 1950 yıllara kadar güzel bir Namazgâh varmış, ama sonrasında gerek seller, gerek depremler, gerekse yol yapımlarından dolayı bu Namazgâh ne yazık ki günümüze kadar ulaşmamış. Yeniden Namazgâhımızı inşa edelim diye böyle bir çalışma yaptık. Ve tamamen Tokatlı ustalardan oluşan ekip ve malzemelerle bu güzel eser ortaya çıktı.

Namazgâh, Selçuklu ve Osmanlı geleneğidir.

Adeta bir açık hava mescidi gibi, yine özellikle büyük alimlerin ve büyük mezarlıkların hemen yanında yapılan bu namazgâhlar; hem namaz kılınmaya, hem Cenaze Namazlarının icrası için, özellikle mezarlık ziyaretlerinde Kur’an-ı Kerim mukabelelerinin okunması için kullanılıyor. Ayrıca Osmanlı dönemlerinde ise asker savaşa gitmeden önce bu Namazgâhlarda namaz kılar ve öyle giderlermiş. Bizler de bu güzelliği Tokat’ımızda ortaya çıkarttık.

Namazgâhımızın yapımına katkı sağlayan hemşerimiz, değerli büyüğümüz Dr. Alaattin Büyükkaya başta olmak üzere, emeği geçen tüm ustalarımıza, teşekkür ediyorum.” dedi.

Avrupa Birliği eski Bakan Yardımcısı ve e. İstanbul Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya açılışta yaptığı konuşmada; “Böyle bir eserin ortaya çıkmasında katkım olduğu için mutluyum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rabbim bu güzelliği korusun.” dedi.

Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından kurdele kesimi ile Namazgâhın açılışı yapıldı.

Vali’den Büyükkaya’ya hediye,

Törende Namazgâhın yapımına katkı sağlayan eski Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya’ya, Tokat Valisi Ozan Balcı tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Akça Koca Platformu Tokat’ta,

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun gerçekleştirdiği açılış törenine; Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Avrupa Birliği eski Bakan Yardımcısı ve İstanbul eski Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya, Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, İzmit’ten Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ile Platform üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Şeyh Abdülmecid-i Şirvani Alaattin Büyükkaya Namazgahı” tabelası önünde..

2Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu

3e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya kürsüde

4Kocaelililer; Mesut Uğur, Ahsen Okyar, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça, Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Şükrü Bayram, Mustafa Toka, Dr. İsmail Çapçı

5 Alaattin Büyükkaya Namazgahı açılışına katılan İzmit Grubu

6 Namazgah açılışı kurdela kesme töreni

243320845_4774890859212439_5643967290716501836_n

TokatBLD23c0b2892021

9

10

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.